用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好擔心,interview咁反應
go

好擔心,interview咁反應 [複製鏈接]

經過3場面試,囡囡全部都係呆若木雞,只望唔做唔講,一出課室門就支支jar jar,好灰,佢咁陪跑法,點算? 佢好難同人熟,一對住陌生人就定咗型,今日都在遊樂場玩咗成個鐘,都係咁。唯一好處就係唔會拉住話要走

3    0    0    0

引用:回復+ZELY1005+的帖子 我個仔IN鑽石山,+頭

原帖由 初級媽咪 於 13-10-29 發表
回復 ZELY1005 的帖子

我個仔IN鑽石山, 頭20分鐘在1間房, 10多個小朋友及其家長, 家長同子女玩玩具, 再20 ...
唔好意思問多句,咁玩具期間有無老師埋嚟問嘢o架?

引用:回復+ZELY1005+的帖子 我個仔IN鑽石山,+頭

原帖由 初級媽咪 於 13-10-29 發表

我個仔IN鑽石山, 頭20分鐘在1間房, 10多個小朋友及其家長, 家長同子女玩玩具, 再20 ...
Thx a lot~
我in銅鑼灣,不過都應該差唔多~

回覆:好擔心,interview咁反應

yes...冇喊已經好叻。。   唔係講笑

我個女是低頭,不望老師,  抓枱, 玩手指.... 冇出聲....

我個仔IN鑽石山, 頭20分鐘在1間房, 10多個小朋友及其家長, 家長同子女玩玩具, 再20分鐘去另一間大房, 都係咁玩, 但就有好多野玩, 大型同力量野都有, 有穿珠, 有廚房, 浴室野玩, 有車車..., 話係睇親子互動喎...再20分鐘又係入房, 老師講故事同唱歌, 2個校長在後面MARK...睇小朋友反應卦...臨走每個小朋友要同其中1個校長講多謝(有書簽送)同再見!

樓主, 你個小朋友好叻㗎啦, 我個仲慘, 入到去見到老師即哭, 我果下都好想哭, 因為知道實fail -.-

引用:我個仔早2日IN靈糧堂,+GROUP+INTERVIEW走出

原帖由 初級媽咪 於 13-10-28 發表
我個仔早2日IN靈糧堂, GROUP INTERVIEW走出去同老師一齊跳舞, 全部小朋友坐响度拍手, 得佢1個好HIGH咁走左 ...
請問靈糧堂interview嘅流程係點o架?同問d乜?Thx~我囡囡就o黎in喇~好緊張......

回復 helenmail421 的帖子

我囡今日in果阵,地点唔适合,系室内游乐场....一入到会已经玩到hi爆,边会听老师指令啊....答左老师三条问题挂...老师话我个囡好动....坐唔定...预左fail....唯有睇下其它几间先啦....希望下次唔好系室内游乐场度in啦, 会好D.

我個仔早2日IN靈糧堂, GROUP INTERVIEW走出去同老師一齊跳舞, 全部小朋友坐响度拍手, 得佢1個好HIGH咁走左出去, 嗰下我有D不知所措, 只識笑同叫佢返埋嚟跳, 但其實都有D感動, 因為估唔到佢咁勇於表現自己, 當然, 我唔知學校BUY唔BUY啦, 2個校長仲要睇哂成個過程...

INTERVIEW都係平常心去IN好D. 間間學校既質數及入學準則都唔一樣, 咪俾太大壓力自己及小朋友.

lionivy 發表於 13-10-28 10:11
我囡仲搞笑,表現初合格,因是十二月細囡我也冇乜要求。誰知Group in 途中打了個乞嚏,未打前老師叫用手遮 ...

老師咁樣就面黑,唔識體量小朋友,收都唔讀啦!一d愛心都無!
咁細個小朋友,教左要冚住都未必記得...... 佢教書時都應該經常遇到咁嘅情況啦.....

回復 lionivy 的帖子

雖然未必有OFFER,但搞笑,小朋友就係O今LAW.....

我囡仲搞笑,表現初合格,因是十二月細囡我也冇乜要求。誰知Group in 途中打了個乞嚏,未打前老師叫用手遮口,但囡未懂,雖千勻一髮間我用手遮着,老師也全程黑面,連囡也feel到同我話驚驚老師,之後老師求其問,我囡也求其答。我只好苦笑。而老公在課室外看完全程,也話老師面很黑,佢都好驚要走快d。

引用:我都好想喊:我仔有問必答都喺後備。in協和

原帖由 castle100 於 13-10-27 發表
我都好想喊:我仔有問必答都喺後備。in協和都坐定:佢喺大大大感冒但收到信喺未獲錄取,好想喊,因為我〇神 ...
感冒發燒又嘔就放棄唔in 啦,仔仔又辛苦,又唔會表現好。出街吹風重辛苦,慢啲好。

我都好想喊:我仔有問必答都喺後備。in協和都坐定:佢喺大大大感冒但收到信喺未獲錄取,好想喊,因為我〇神2點去排隊,而佢又冇得改期in,咁啱我仔感冒又發燒又嘔

兩歲人仔啫relax la.

你已經好好, 我女會喊, 如果 group in佢死都唔肯, 面談就好d
次次要老師比糖氹先唔喊

你已經好好, 我女會喊, 如果 group in佢死都唔肯, 面談就好d
次次要老師比糖氹先唔喊
‹ 上一主題|下一主題