用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園面試
go

根德園面試   [複製鏈接]

我個女4月B, 11月1日1:30pm

32    0    0    0

有消息未呀~~~

回覆:根德園面試

見完依間都覺得環境幾好.

引用:Quote:原帖由+tam_bb+於+13-11-08+發表請問

原帖由 Irismammy 於 13-11-08 發表
根德,是一間幼稚園,不是一間滿足家長的商業機構!
他們的對象是"小朋友"

...
我只係想問吓,如果有video睇的話,家長可以分享一下當時的氣氛、留低小朋友成長片段的video啫。我都有報KV,我都想小朋友入到。

引用:Quote:原帖由+Irismammy+於+13-11-07+發表

原帖由 tam_bb 於 13-11-08 發表
請問會唔會拍畢業典禮video俾番家長睇?
根德,是一間幼稚園,不是一間滿足家長的商業機構!
他們的對象是"小朋友"

bonbon1220    發表於 13-11-28 10:58

引用:每年都有大型Drama,+不過觀眾係"校長"

原帖由 Irismammy 於 13-11-07 發表
每年都有大型Drama, 不過觀眾係"校長"

講真,一間"幼稚園"是為小朋友而設,並不需要收額外的 ...
請問會唔會拍畢業典禮video俾番家長睇?

好羨慕可以係kv讀的小朋友呢

每年都有大型Drama, 不過觀眾係"校長"

講真,一間"幼稚園"是為小朋友而設,並不需要收額外的$$,去滿足家長的商業要求!(當然,我知道有很多家長唔介意比多啲)

回復 CherryBun 的帖子

school fee 3k/month; cheapest among Kowloon tong kindergartens+
school bus fee: depend on where you live

not much additional fee other than these

想問問k1學費同雜費幾錢呢?俾幾多個月呢?

shevachevy  3200 X 10  發表於 13-11-6 10:49

mduchess 發表於 13-11-5 08:58
見完咁多間之後的結論係,學校應該係成個package咁睇,小朋友同家長表現重要,但係講到底都係眼緣,學校想唔想 ...

我都覺似睇眼緣多D, 面試流程超短, 唔知睇唔睇家長背景, 不過份申請表又係當日先交

引用:回復+sissysze+的帖子 但我又聽聞學校搞都

原帖由 shevachevy 於 13-11-05 發表
回復 sissysze 的帖子

但我又聽聞學校搞都係比小朋友, 家長冇份, 我見過有d 著畢業袍同校長o既合照, 可能 ...
家長自己訂架,啲畢業袍

引用:回復+CherryBun+的帖子 旅行呢d真係冇,+不

旅行呢d真係冇, 不過都會有d 參觀, 畢業典禮係比小朋友參加, 大人冇份
無錯,我個本身坐唔定,但番左kv 之後乖左好多,d 字卡仲要全部識哂!!所以kv 真係好學校

回復 sissysze 的帖子

但我又聽聞學校搞都係比小朋友, 家長冇份, 我見過有d 著畢業袍同校長o既合照, 可能咁樣就算係畢業禮~
anyway, 呢d我唔係好重視, 有冇都冇所謂, 形式而已

引用:根德比較弱項係英文++但近2年已經加入net++

原帖由 Vlone778 於 13-11-04 發表
根德比較弱項係英文  但近2年已經加入net  K2有phonics 每3個月有家長會   所以真係爭崩頭   我知近2年靠人 ...
正確係13-14 年度先開始有net

引用:回復+CherryBun+的帖子 旅行呢d真係冇,+不

旅行呢d真係冇, 不過都會有d 參觀, 畢業典禮係比小朋友參加, 大人冇份
kv 無畢業禮架,有都係家長自己攪,唔係學校攪,學校只會同你小朋友影一張單人畢業相甘大把

回覆:shevachevy 的帖子

利害!! 簡直係夢寐以求, 最怕小朋友唔願讀書

德育你指教小朋友規矩的話 kv 冇得頂, 小朋友自發會做自己o野(交手冊, 去TOILET, 執玩具), 日日返學會主動行去老師面前講X 老師早晨(老師仲教埋要有EYE CONTACT果隻先得), 經過公園會話唔好踩草地, 玩滑梯等等要排隊玩, 功課等會主動報告, 字卡自己拎出O黎話要溫習, 有間幼稚園可以教到小朋友咁真係夫復何求~

abby0624  全都係我最想要既  發表於 13-11-5 17:44

我同你情況完全一樣,好似已經比人否定左咁

回復 kumiso 的帖子

等都頸都長,希望快d有結果!
‹ 上一主題|下一主題