用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 柏斯小提琴班
go

柏斯小提琴班 [複製鏈接]

見到柏斯有個小提琴課程 (32堂, 親子一齊學), 都幾有興趣, 請問有冇家長可以分享一下?
   0    0    0    0

唔該晒,呀仔學了兩個月的SUZUKI,好有興趣學

請問考APA會考佢乜?

對我來說.....考APA的時候。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

請問大少少是指幾歲?

相對而己,孩子很細時,無妨!
大少少還是可轉回傳統!
還要看教的人。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

請問SUZUKI教學法是否較好?

請問SUZUKI教學法是否教好?

回復 11# louis媽 的帖子

我們是同班嗎?

教班的老師都好難做﹐上頭一句講sai: ‘最緊要係維持跌序﹐老校行過見到班學生齊齊整整﹐聽聽話話﹐求其有d琴聲0甘上下﹐就可以過骨﹐甚至要求我地老師一開新歌就寫sai d 音名和手指 (e.g. A0, A0﹐E0, E0﹐ E1, E1﹐E0 etc.)0係白板上面﹐叫d學生全部抄下來﹐對住拉﹐結果我接手0個幾班所謂‘小提琴中班’﹐學生一般都已經學左兩至四年﹐但無左‘手指記號’就完全吾識拉。簡直不知所謂﹐我教左一個學期就quit了。

原帖由 ahmi 於 11-9-12 13:44 發表
可以PM埋比我, 我個女上學校的小組都係學唔到o野, 應該要上一對一, 想參考下, 謝謝.

回復 17# louis媽 的帖子

可以PM埋比我, 我個女上學校的小組都係學唔到o野, 應該要上一對一, 想參考下, 謝謝.

原帖由 janp 於 11-9-7 23:16 發表

可唔可以PM埋比我, 我都想參考下...thx~

Nataliebaby,janp. check pm

我想講我地係消費者,

如果能用同一個學費可以搵演奏級老師和grade 8老師.我想大家會識選擇.

Can you please PM me too?

Nataliebaby

原帖由 louis媽 於 11-9-6 18:51 發表

你講得對呀.但係好多老師都係得grade 8 .

可唔可以PM埋比我, 我都想參考下...thx~

原帖由 bebebe12345 於 11-9-6 15:50 發表
現在許多小朋友十來歲就己經是演奏級了!

你講得對呀.但係好多老師都係得grade 8 .

現在許多小朋友十來歲就己經是演奏級了!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

原帖由 Tata1668 於 11-9-5 21:22 發表
louis媽, 咁演奏級教師收費如何呢?

一定不貴,pm 講方便d
check pm .

louis媽, 咁演奏級教師收費如何呢?

原帖由 louis媽 於 11-9-5 16:25 發表

我女女之前跟過個柏斯教師得grade 8 ,好后生, 我巳家單對單個老師有演奏級小提琴DIP..有經驗

上完堂先知到grade 8教師 同演奏級教師教法差距好遠.

原帖由 janp 於 11-8-30 02:49 發表
呀女學緊...OK wor...
其實好睇個小朋友跟邊個老師

我女女之前跟過個柏斯教師得grade 8 ,好后生, 我巳家單對單個老師有演奏級小提琴DIP..有經驗

上完堂先知到grade 8教師 同演奏級教師教法差距好遠.

原帖由 janp 於 11-9-4 00:47 發表
agree...
單對單進度真係快好多...

你地返邊間柏斯?
C.W.B.  時代

之前諗住參加既係親子班, 希望自己學到之餘又可以同小朋友一齊練, 但後來到報名時我還是放棄了. 我都係相信單對單成效會好d. 最近因為忙於準備報考小一, 所以我們暫時擱置了學小提琴事宜, 年底再重新安排. 謝謝大家的分享
‹ 上一主題|下一主題