用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-20 02:00 發表
Hello, alexmum, jolo, danielmorris, LLK,

Please check pm

Owl 3

多謝唒!我睇左啦!
您好盡責,盡量影所有小朋友,所以我們必定能從相中看到自己的小朋友.
Thank you very much!

Hello, alexmum, jolo, danielmorris, LLK,

Please check pm

Owl 3

我仲係 "待業", 揾緊工, 所以 Thursday 有時間去囉.

以前大女 K1 學校出外我都請假去偷拍, 做狗仔隊.

好呀, 如果影到相再 post 俾你地睇.

原帖由 jolo 於 09-2-17 15:34 發表

你可以去"裝" 呀 ?? ...
我要返工, 無得去偷睇添....
如果你去, 可唔可以講我聽情況係點呀....

jolo 囝囝好攪笑....

貓頭鷹3號 : 如果你影到相, email 給我看可以嗎?
                 你唔問下老師那天要唔要家長義工?

其實間中我地都帶亞仔去西貢睇, 除了海鮮, 還有好多狗睇.....

原帖由 jolo 於 09-2-17 15:41 發表
我初初都以為阿仔果班咋...
今早問老師, 老師話咁o岩 3班都鐘意海洋生物, 所以 一齊去呀....
去睇 海鮮 = 海洋生物...
我同仔講去睇海鮮... 佢話係去睇海洋生物喎... 我問佢有咩 ...

原帖由 danielmorris 於 09-2-17 15:55 發表

甘搞笑,甘星期四去到,佢會不會失望呢?

唔會o既 ~ 我仔好易滿足... 有得食、有得玩, 佢就 ok ... 所以漲 book book ...
反而, 近排課題係動物, 佢日日返到屋企, 就要求開 discovery channel 佢睇....

原帖由 jolo 於 09-2-17 15:41 發表
今早問老師, 老師話咁o岩 3班都鐘意海洋生物, 所以 一齊去呀....
我同仔講去睇海鮮... 佢話係去睇海洋生物喎... 我問佢有咩 ...

甘搞笑,甘星期四去到,佢會不會失望呢?

我同仔講去睇海鮮... 佢話係去睇海洋生物喎... 我問佢有咩睇.. 佢話 鯊魚 、鯨魚 ...

算呀!算呀!
我同個仔講,星期四係去旅行,睇海鮮.
我以為凈係我個仔果班去添,原來成個Form一齊去呀!

貓頭鷹3號  你真係去既話,不如偷拍D相,比我地睇下,好嗎?

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-17 13:01 發表
我仔叫我同佢報名, 星期四去睇蝦蝦, 我就想到時去 "裝" 吓佢地.

你可以去"裝" 呀 ?? ...
我要返工, 無得去偷睇添....
如果你去, 可唔可以講我聽情況係點呀....

我仔叫我同佢報名, 星期四去睇蝦蝦, 我就想到時去 "裝" 吓佢地.

原帖由 jolo 於 09-2-17 12:30 發表
星期四去西貢海鮮街啵...
當唔當一次旅行呀 ???

我想像緊, 小朋友 唔知會唔會手多多, 嚇親 d 海鮮/檔主呢......
我有少少怕, 我仔周圍走呀 ~~ ...

星期四去西貢海鮮街啵...
當唔當一次旅行呀 ???

我想像緊, 小朋友 唔知會唔會手多多, 嚇親 d 海鮮/檔主呢......
我有少少怕, 我仔周圍走呀 ~~

自從星期六去旅行後,仔仔朝朝起身都說:「我想去旅行」看來那天他真的很高興.
如果仔仔乖的話,Daddy話今個星期日與他一起去大澳.

帶定較穩"震".
現在的蚊很勁,咬了星個星期也未能退.

依家天陰陰... 希望明天唔好落雨啦.....

有曾經去過 o既媽咪同我講.... 叫我帶定蚊怕水喎...
不過, 依家o岩岩先凍完, 唔知會唔會有無蚊呢....
我都係帶定穩陣..... 各位考慮下丫....

原帖由 danielmorris 於 09-2-13 09:48 發表
阿仔今日開學大吉LA!

開學大吉.......

原帖由 danielmorris 於 09-2-13 09:48 發表
阿仔今日開學大吉LA!

阿仔今日開學大吉LA!

如無意外,也會去.
這兩天輪到我有少少感冒,周身骨痛,好眼訓.
不過今天比較OK了.

唔怪得我個仔日日回來都話見唔到佢啦...
我仔之前餐餐有份傳染到病, 又嘔又腸胃炎,
年假之後touch wood 都無惹到咩回來.
旅行去嗎?

原帖由 alexmum 於 09-2-9 11:37 發表
我個仔都係咁, 獨仔...無計,
尤其是病完一排都係脾氣差d,
因為成日要食葯, 胃口又唔好, 心情係差d,
加油!

仔仔這兩天吃中藥後,脾氣好了很多,醫師說西藥太燥,會影響情緒.胃口現也好轉了,不過仍未上學,Daddy怕流感太勁,故極力反對他上學.可能星期五會返一天.唉!
到上學時,其他同學已開始了新主題學習,他未能跟上又會遊魂一排.
‹ 上一主題|下一主題