用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-2011入宣小來講講吧!
樓主: shwamy
go

2010-2011入宣小來講講吧! [複製鏈接]

原帖由 fat 於 10-7-20 23:37 發表
Hello, 我個仔讀1D呀!

我個女叫Chloe,你個仔呢?日後多多指教^_^

Hello, 我個仔讀1D呀!
原帖由 haloha818 於 10-7-20 09:20 發表
Hi! Hi!我個囡讀1D,有無人讀1D呀?

原帖由 OO記 於 10-7-20 17:56 發表

我女都係讀1B.  宣幼畢業.

亞仔話同您亞女坐!有伴真好!

原帖由 金毛B媽 於 10-7-20 13:19 發表
等到頸都長, 點知我個仔星期日入左院, 返唔到 summer course, 而家仲係醫院

我打左電話返學校, 我個仔是 1C 班

希望下星期可以番到

金毛B媽:
祝你仔仔早日康復!
我地都係1C班, 不用擔心, 有需要即管出聲,大家彼此守望相助!

原帖由 double 於 10-7-20 00:03 發表
我個囡係小一適應班都係1C 啊! 我都想知正式開學係咪唔一定係呢班. 聽小朋友講就係咁.
佢地都好開心, 一番來就雞啄唔斷咁講!

double
Hi ! 你好啊! 我估應該係1C班架la, 學校向以往d家長講學校不分精英班, 個個都係精英, 唔通分完又分咩!
如果真的, 真的要你多多指教!
阿女很喜歡d老師,逐個數, 有兩位男老師(教數學及體育),普通老師給她們貼紙,很開心!

Me too!我都係宣幼畢業!

原帖由 shwamy 於 10-7-20 11:53 發表
my daughter is in 1B. She said the teachers of the summer course are very nice and she loves the school very much.  I am looking forward to seeing you P.1 mama!

我女都係讀1B.  宣幼畢業.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 金毛B媽 於 10-7-20 15:46 發表

未呀, 仲係仁安醫院, 昨晚仲發緊燒.......種左4隻菌, 都 negative, 都唔知仲咩發咁高燒呀

Negative係一件好事,希望阿仔快啲好返啦,尋日派咗份普通話notes,尋日教了第一課,今日教了第二課,英文尋日整name stand,今日做咗一張worksheet,數學尋日玩遊戲,今日做咗張十以內的加法,放心課程唔難。

希望你小朋友早日康復啦!!!

原帖由 金毛B媽 於 10-7-20 15:46 發表

未呀, 仲係仁安醫院, 昨晚仲發緊燒.......種左4隻菌, 都 negative, 都唔知仲咩發咁高燒呀

原帖由 haloha818 於 10-7-20 15:43 發表
金毛B媽:

阿仔出咗院未呀,無乜事嘛?

教育王國以外之相冊連結已被刪除

金毛B媽:

阿仔出咗院未呀,無乜事嘛?

等到頸都長, 點知我個仔星期日入左院, 返唔到 summer course, 而家仲係醫院

我打左電話返學校, 我個仔是 1C 班

希望下星期可以番到
教育王國以外之相冊連結已被刪除

my daughter is in 1B. She said the teachers of the summer course are very nice and she loves the school very much.  I am looking forward to seeing you P.1 mama!

Hi! Hi!我個囡讀1D,有無人讀1D呀?

我都諗住著藍色!
原帖由 haloha818 於 10-7-19 16:17 發表

平時隨你着乜色都得,代表學校比賽、樂團表現就一定要着藍色,而24號着求其一種色都得,而我會着藍色因為覺得Art啲

我個囡係小一適應班都係1C 啊! 我都想知正式開學係咪唔一定係呢班. 聽小朋友講就係咁.
佢地都好開心, 一番來就雞啄唔斷咁講!
原帖由 Sammy媽媽 於 10-7-19 14:11 發表
終於今日上暑期班la, 阿女等到頸都長, 因為她好鬼擔心,今早我們全家總動員送佢去等校車, 結果換來一個"哭"字, 她眼濕濕咁上車! 擔心了幾個鐘, 校車回來又遲很多, 最後接到啊女la, 她十分開心, 滿臉笑容, 一落車滔滔 ...

原帖由 fishcakes 於 10-7-19 14:24 發表
星期六迎新日要穿服 因之前沒有詳細了解 見有兩個色 有什麼分別? 咁星期六是否要穿藍色?

平時隨你着乜色都得,代表學校比賽、樂團表現就一定要着藍色,而24號着求其一種色都得,而我會着藍色因為覺得Art啲

星期六迎新日要穿服 因之前沒有詳細了解 見有兩個色 有什麼分別? 咁星期六是否要穿藍色?

終於今日上暑期班la, 阿女等到頸都長, 因為她好鬼擔心,今早我們全家總動員送佢去等校車, 結果換來一個"哭"字, 她眼濕濕咁上車! 擔心了幾個鐘, 校車回來又遲很多, 最後接到啊女la, 她十分開心, 滿臉笑容, 一落車滔滔不絕地說在學校的所見所聞,非常興奮!
阿女暑期班讀1C, 請問是否正式編班呢?

透多兩日,開開心心上小學去,o既開心又緊張,阿囡加油呀!
‹ 上一主題|下一主題