用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2008K1王子公主小天地
樓主: jk923
go

2008K1王子公主小天地 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 jk923 於 08-6-19 18:37 發表

佢而家就講得好爽!我都希望到時係咁,但係小朋友d野真係估佢唔到呢?

係呀,非常同意你句,估佢唔到~

因為上星期父親節,我經個fd介紹去apm詹瑞文個活動玩games,
kylie同daddy上台玩,先做熱身,詹瑞文話身體部份,咁大家就要用手摸,主要講頭,膊頭,膝頭,腳同pet pet,佢講得好快,但kylie都算跟到,因為佢係6pair之中小朋友最細,好多人圍觀,但佢又冇驚,仲好開心,之後再睇段短片(詹瑞文個d show),要學返段片動作,佢一定學唔到,不過佢都肯同daddy行出去玩,我都好開心lu ,
可能kylie返春天劇團真係有幫助,真係大膽左,記得上年12月n班聖誕出去表演,佢驚到唔肯上台,最終都冇上去,坐左係台下

原文章由 natalielin 於 08-6-18 11:23 發表

真係好,我而家都擔心佢唔肯上校車呀,而家都有同佢講下,不過佢話唔得,我要一齊架,希望佢到時唔會喊啦~

佢而家就講得好爽!我都希望到時係咁,但係小朋友d野真係估佢唔到呢?

原文章由 natalielin 於 08-6-19 11:00 發表

順利$680
順天$680
牛頭角$630
官塘$680
秀茂坪$680
彩虹$630
坪石$630
麗晶$640
德福$630
麗港城$730
匯景$730
康田苑$770
康華苑$770
康柏苑$770

醒目開學勳章

原文章由 Chingmy1002 於 08-6-18 23:23 發表
唔該你呀...natalielin

我想知牛頭角及九龍灣的路線途徑及價錢.....

謝謝你呀~~~

順利$680
順天$680
牛頭角$630
官塘$680
秀茂坪$680
彩虹$630
坪石$630
麗晶$640
德福$630
麗港城$730
匯景$730
康田苑$770
康華苑$770
康柏苑$770

回覆 #17 natalielin 的文章

唔該你呀...natalielin

我想知牛頭角及九龍灣的路線途徑及價錢.....

謝謝你呀~~~
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

最近係泥涌但我都要再坐綠巴,連埋等小巴時間要用多15-20分鐘,等車位置又日曬雨淋大風吹,同埋來回車費接送共$16蚊,但如果車長肯入村佢都係用多五分鐘時間,我願意車費加多$300蚊,但車長都係唔肯入村
原文章由 Oscar媽 於 08-6-17 08:48 發表
leannechu,

咁 8 號姨姨有冇話最近可以入到邊到接你囡囡呀!!

[ 本文章最後由 leannechu 於 08-6-18 23:19 編輯 ]

hi~我係3月媽咪會見過你, 你囝囝同我囡囡同一個月出世ka!

原文章由 天藍 於 08-6-17 22:22 發表
all mama,

星期日我收都創幼通知收咗我仔仔真係好開心,
可以加入創幼既大家庭~
想問問o黎到有無住青衣既媽咪, 因我住青衣,
想知下如返下午班青衣城附近會幾點上車, 太
約幾點落車, 因今個星期六先去註冊, 但我好
心 ...

我囡囡都係一樣呀!!! 唔知到時會唔會喊到七彩呢? 好擔心

原文章由 natalielin 於 08-6-18 11:23 發表

真係好,我而家都擔心佢唔肯上校車呀,而家都有同佢講下,不過佢話唔得,我要一齊架,希望佢到時唔會喊啦~

醒目開學勳章

原文章由 jk923 於 08-6-17 21:29 發表

因為而家每朝都要湊埋阿女送哥哥上校車,有日我就同佢講
我:穎穎,你第日返學都要搭校車好唔好呀?
女:好呀!
我:咁媽咪上唔上得車呀?
女:你唔上得嫁,小朋友返學先搭得車,你太大啦,坐唔落嫁!
我:咁你係咪搭呢架校車(哥哥果 ...

all mama,

星期日我收都創幼通知收咗我仔仔真係好開心,
可以加入創幼既大家庭~
想問問o黎到有無住青衣既媽咪, 因我住青衣,
想知下如返下午班青衣城附近會幾點上車, 太
約幾點落車, 因今個星期六先去註冊, 但我好
心急想問下有無人知道。Thx!

原文章由 natalielin 於 08-6-17 20:31 發表

我個女又係好鍾意個廁所,同我講哩個係小朋友用架,你係大人唔用得,好鍾意自己去完自己洗手,7月要同佢去影相,8月要交~

因為而家每朝都要湊埋阿女送哥哥上校車,有日我就同佢講
我:穎穎,你第日返學都要搭校車好唔好呀?
女:好呀!
我:咁媽咪上唔上得車呀?
女:你唔上得嫁,小朋友返學先搭得車,你太大啦,坐唔落嫁!
我:咁你係咪搭呢架校車(哥哥果加係大旅巴)?
女:唔係呀,呢架大校車係哥哥嫁,我搭果架係細校車黎嫁。
都唔知好嬲定好笑!

醒目開學勳章

原文章由 jk923 於 08-6-17 12:17 發表
我個女最鐘意個廁所,平時去親街都要搵BB廁所,到時日日都有BB廁所去,應該會好開心!
我星期日果日再拎左d校服出黎比佢試清楚,佢又要揹埋書包,咁我就順便同佢係屋企搭校車返學遊戲,佢玩得好開心呀! ...

我個女又係好鍾意個廁所,同我講哩個係小朋友用架,你係大人唔用得,好鍾意自己去完自己洗手,7月要同佢去影相,8月要交~

回覆 #2 natalielin 的文章

我個女最鐘意個廁所,平時去親街都要搵BB廁所,到時日日都有BB廁所去,應該會好開心!
我星期日果日再拎左d校服出黎比佢試清楚,佢又要揹埋書包,咁我就順便同佢係屋企搭校車返學遊戲,佢玩得好開心呀!

醒目開學勳章

原文章由 fatty418 於 08-6-17 09:55 發表
natalielin,

可唔可以幫我睇睇去紅磡既保母車幾錢呀? Thank you very much.

ok,係$630呀~

回覆 #4 natalielin 的文章

係呀.....囡囡果日好開心咁去試校服, 尋晚仲拎套洗完未乾既校服俾我睇, 話返學著, 相信佢一定好鐘意間學校了!

希望大家既小朋友都可以快d適應新既學校生活la!

原文章由 natalielin 於 08-6-17 00:37 發表

Kylie本身話唔轉校架,不過再去學校,佢又鍾意喇,因為佢好鍾意課室個洗手盤,佢係都要洗左手先走,冇話唔返學lu,希望keep住鍾意啦~

醒目開學勳章

leannechu,

咁 8 號姨姨有冇話最近可以入到邊到接你囡囡呀!!

原文章由 leannechu 於 08-6-17 04:20 發表
Oscar媽:之前未問過妳校車既,最後車長都係唔肯入我條村,其實之前我都搵到根德園個車長肯入村,但最近佢話因為收唔夠小朋友同油價高企,所以唔做呢條線,依家我都唔知點算好 ...

Oscar媽:之前未問過妳校車既,最後車長都係唔肯入我條村,其實之前我都搵到根德園個車長肯入村,但最近佢話因為收唔夠小朋友同油價高企,所以唔做呢條線,依家我都唔知點算好

醒目開學勳章

原文章由 muichujamie 於 08-6-17 01:09 發表
學校fax左書單比我,不過無校車price list....麻煩你幫我睇下將軍澳幾錢?!Thanks so much!

唔好客氣啦,係$870呀~
‹ 上一主題|下一主題