用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA vs 聖羅撒
樓主: heitingkaylee
go

SFA vs 聖羅撒 [複製鏈接]

有能力 SFA la....

你的Case和小女六年前一樣, 小女考入了SFA, 卻有很好彩排第二志願都成功抽到聖羅撒, 結果...... PM給你說吧

ST.ROSE 小學跟中學共不是一條龍的. 入左小學, 不是代表可以上到中學. 到中學派位, 最叻亦只可以入到ST.ROSE中學, 但SFA 有大多中學都有優勢!

回復 heitingkaylee 的帖子

st. rose.  
你選sfa, 6年都冇得停, 開"恆"turbo, 小朋友跟得上都ok, 跟不上就.....升中又要再辛苦一次! 如果你小朋友讀得書, 你可以自己比佢學深d. 加強課外知識又得. sfa好多都係想考名牌私校,直資中學, 否則按其網派位, 女仔派位結果你看看覺得如何吧.

抽中聖羅撒,有直屬中學,但SFA已收了我小

原帖由 heitingkaylee 於 12-06-04 發表
抽中聖羅撒,有直屬中學,但SFA已收了我小朋友,唔知點好?SFA是英文小學,學術上較好,各位可否給些意見? ...
你第幾志願抽中St rose?

heitingkaylee 發表於 12-6-4 12:34
抽中聖羅撒,有直屬中學,但SFA已收了我小朋友,唔知點好?SFA是英文小學,學術上較好,各位可否給些意見? ...

如果你不介意付錢,SFA

so hard to choose la....
‹ 上一主題|下一主題