用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 讀宣小好辛苦 ??
樓主: manling33
go

讀宣小好辛苦 ?? [複製鏈接]

講得非常好

原帖由 金毛B媽 於 10-6-9 10:08 發表

我覺得, 小朋友讀得辛唔辛苦, 是看看小朋友本身的資質, 我有朋友個仔, 讀宣小, 考全級第2, 讀得好開 心, 因為佢 handle 到

我睇 bk, 聽到有小朋友讀得好辛苦, 因為佢水平是 handle 唔到, 睇小朋友自己本身的情況 ...

原帖由 manling33 於 10-6-8 19:42 發表
見好多 post 都話讀宣小家長和孩子都好辛苦,但有 d 又話係好辛苦,但讀得好開心(是小一,小二開心,定係到小五,小六都甘開心 ?)。
想請問宣小家長,如果當年你的孩子派到名校津貼小學,你們會否放棄宣小 ? 我的意思是有無宣小 die  ...

我覺得, 小朋友讀得辛唔辛苦, 是看看小朋友本身的資質, 我有朋友個仔, 讀宣小, 考全級第2, 讀得好開 心, 因為佢 handle 到

我睇 bk, 聽到有小朋友讀得好辛苦, 因為佢水平是 handle 唔到, 睇小朋友自己本身的情況呢

我有朋友, 小朋友讀 St. Francis, 佢好聰明, 好叻, 讀書唔辛苦, 好開心, 自己今年考入了男拔

我另一位朋友, 小朋友係 St. Francis 讀得好辛苦, 大人同小朋友都好辛苦

讀書, 是講小朋友自己的
教育王國以外之相冊連結已被刪除
‹ 上一主題|下一主題