用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基恩小學 聖公會基恩小學 家長分享
樓主: tlab
go

聖公會基恩小學 家長分享 [複製鏈接]

Re: 聖公會基恩小學 家長分享

我個仔ok左啦!!

homacarol:

不用灰心, 2nd round繼續努力.

B媽:

恭喜你! 你仔仔有幾多分? 你會選擇讀高主教, 還是基恩? 我細女就會跟姐姐一齊讀基恩. 因為讀得開心, 老師又教得好.

你就好la, 第一輪就ok 左 ! 我仲要等第二輪呀!!
B媽 寫道:
我個仔ok左啦!!

我會的了. tks :wink:
加菲貓 寫道:
homacarol:
不用灰心, 2nd round繼續努力.

hi 各位,

你地好! 我仔仔都抽中左.....請大家多多指教

[quote]
homacarol 寫道:
我睇到lu.....我個仔榜上無名呀....

How many marks?

我個仔只係得基本分.....15分

martie 寫道:
[quote]
我睇到lu.....我個仔榜上無名呀....

How many marks?

TszHin媽咪 : 我想請問你, hugo 有幾多分呀? 今次好似收好多男仔...咁唔知第二輪會唔會收少d 男仔呢.... 有d擔心tim :cry:

TszHin媽咪 寫道:
hi 各位,

你地好! 我仔仔都抽中左.....請大家多多指教

homacarol,

我仔有20分. 係啦....我老公都有d擔心! 女仔咁少.....又係同你有同一問題, 第二輪會唔會收番多d女仔 ....又會唔會...呢區好既女校比較多, 所以比較少女仔報呢   

唔好唔開心, 仲有第二輪機會gar!

[quote]
TszHin媽咪 : 我想請問你, hugo 有幾多分呀? 今次好似收好多男仔...咁唔知第二輪會唔會收少d 男仔呢.... 有d擔心tim :cry:[quote]

加菲貓,

我仔仔20分,所以之前問定料點選. 經過同老公一輪"內心博鬥後,決定選基恩!好多謝你地比既意見!

[quote]
B媽 寫道:
我個仔ok左啦!!
[/quote]

唔好灰心!去年有朋友個細仔,mug分都無,第二輪入到!!

歡迎新家長加入, 第一輪唔得的家長不要灰心, 我個女都是第二輛才抽到, 且可以嘗試 knock door.

今天收到好消息, 參加朗誦節的同學有好成績 :

英詩朗誦獨誦:

P. 4 有2位得第二名
P. 2 有1位得第二名
P. 1 有1位得第二名

普通話集誦1,2年級第二名.

唔知有無收錯料, 請家長上來報料, 可以在此和大家分享.

Hi各位媽咪,
學校今年朗誦節成績好理想. 我都想個女參加不過被老師選去英詩集誦,但個女咳嗽得好利害 ,都建議她不好參賽,不想影響大隊,念念下咳就幣啦.
TszHin媽咪,B媽,恭喜晒.
homacarol, 不好氣餒,我都係插班乍.

今年 P.1 亦是男孩子比較多。想是報讀的女孩子比較小。

TszHin媽咪 寫道:
homacarol,

我仔有20分. 係啦....我老公都有d擔心! 女仔咁少.....又係同你有同一問題, 第二輪會唔會收番多d女仔 ....又會唔會...呢區好既女校比較多, 所以比較少女仔報呢   

唔好唔開心, 仲有第二輪機會gar!

B媽,
恭喜您作出了決定! 可以透露選擇基恩的原因嗎?

願其他報讀基恩的家長和小朋友:[size=large]有志者,事竟成

B媽 寫道:
加菲貓,

我仔仔20分,所以之前問定料點選. 經過同老公一輪"內心博鬥後,決定選基恩!好多謝你地比既意見!

歡迎各位新家長, 未成功的, 如果是住在校網內, 第二輪一定可以, 繼續努力!

我細女平日已十分粗魯, 出年將要對著這麼多男生, 真不敢想像

各位基恩小學 家長,

我想請教各位, 我今朝辦手續時見到學校有一個waiting list, 如果呢2日有人放棄學位, 咁25/11學校會唔會打電話比waiting list入面既家長? 因為我今朝問個位職員唔肯答我, 而我又見我朋友個仔, 係係waiting list入面既首位, 我朋友好想佢仔仔入到基恩!   

cy,

thanks!

cy 寫道:

TszHin媽咪,B媽,恭喜晒.

多謝你鼓勵呀
B媽 寫道:
[quote]
[quote]
B媽 寫道:
我個仔ok左啦!!
[/quote]

唔好灰心!去年有朋友個細仔,mug分都無,第二輪入到!![/quote]

加菲貓,

我真係好希望囝囝可以入到基恩,不過唔駛怕,我個仔好斯文的 .... haha

加菲貓 寫道:
歡迎各位新家長, 未成功的, 如果是住在校網內, 第二輪一定可以, 繼續努力!

我細女平日已十分粗魯, 出年將要對著這麼多男生, 真不敢想像
‹ 上一主題|下一主題