用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荊冕堂面試
樓主: venuskong1029
go

荊冕堂面試 [複製鏈接]

原帖由 octopus481 於 09-10-27 17:05 發表
我個女表現都不好, 只入對形狀, 顏色答對green, blue,
圖片對dog, orange, 其他拒答和想走佬, 但佢係細b, 希望有同情分

你女己經好叻, 答到咁多, 比d信心啦
16號有好消息!!

希望LA, 小朋友臨場表現, 真係好難控制, 學其他家長話是小朋友選幼稚園

當日同房, 有位家長和一位小男孩, 我見這小朋友講耶好叻, 又坐定定玩玩具, 但見佢埋檯IN 時 5秒走左出來, 再行入去, 又走出來, 其實IN的地方太嘈, 太多玩具在視線範圍之內, 不過MISS 好有心機問

原帖由 禧媽媽 於 09-10-27 17:33 發表

你女己經好叻, 答到咁多, 比d信心啦
16號有好消息!!
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

原帖由 octopus481 於 09-10-27 17:40 發表
希望LA, 小朋友臨場表現, 真係好難控制, 學其他家長話是小朋友選幼稚園

當日同房, 有位家長和一位小男孩, 我見這小朋友講耶好叻, 又坐定定玩玩具, 但見佢埋檯IN 時 5秒走左出來, 再行入去, 又走出來, 其實IN的地方 ...

有時真系估佢地唔到, 我隻B, 可以第一次見到某d人就四萬咁口, 又叔叔,又EE又你好,又我好...又要拖手. 但有d就蛇咬都唔理.....真系冇佢乎....

我24/10嗰日面試都好成功,因為我應承個仔老師問佢嘢要答我就送一件佢like既玩具,後來佢真係做到...老師問一句佢就跟住答,我好開心,雖然答晒但...唔知收唔收呢?

原帖由 octopus481 於 09-10-27 17:40 發表

當日同房, 有位家長和一位小男孩, 我見這小朋友講耶好叻, 又坐定定玩玩具, 但見佢埋檯IN 時 5秒走左出來, 再行入去, 又走出來, 其實IN的地方 ...

見佢埋檯IN 時 5秒走左出來~ 哈....果個係咪我黎架?? 我又係試左2次都唔肯講野....

真係好心急知道結果,因為呢間收左的話, 我地便會放棄其他選擇, 可能九龍塘的學校都不用去....

好好笑, 有d媽咪講亞仔既表現同我個仔係一樣, 真係好睇大少心情, 希望大家都收到信, 一齊做同學仔啦

除左士德,我地報埋葵涌校,7/11面試。
原帖由 akbb2007 於 09-10-28 21:49 發表
咁除左士德之外你地仲有無報邊間? 你地係住邊頭架?

唔駛灰心, 舊年我個女都唔係好肯答, 都收左讀下午班, 同埋有好多人周圍in, 收左佢就會出九龍讀, 因有好多人當預習比小朋友in, 舊年有好多收左唔讀, 咁下午班可轉上午班, 下午有位就後補上, 今年嘅下午都唔滿, 有d收左下午班都唔讀, 情願第二度有上午先讀, 呢間學校今年深番少少, 我都覺得幾好, 以前好淺, 上小一辛苦d, 今年k1已經開始認字, 我個女都認得d字, 同埋學phonics唱歌仔, 亞女識唱好多首學校兒歌!!
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

原帖由 bb-bu-bu 於 09-11-4 14:05 發表
唔駛灰心, 舊年我個女都唔係好肯答, 都收左讀下午班, 同埋有好多人周圍in, 收左佢就會出九龍讀, 因有好多人當預習比小朋友in, 舊年有好多收左唔讀, 咁下午班可轉上午班, 下午有位就後補上, 今年嘅下午都唔滿, 有d收 ...

有你既鼓勵, 我都舒服d

今朝去完葵涌校面試,感覺好好!面試形式同士德好唔同,同樣係分組入課室,一齊o係張大檯度玩具,佢地用人釘人問答,趁小朋友玩緊玩具o個陣問佢地"咩色呀?咩黎架?你叫咩名呀?邊個帶你黎架?試下自己擺俾老師睇下?……"
上次士德o個次阿仔唔係好肯望同唔多願答問題,可能係玩一陣又要佢行開。
今次老師問佢野,佢全部都有答,我地當時唔知係唔係會計分,所以都係由佢自由發揮,就算有停頓位我地都冇提示佢要點答。
呢間效率唔知點解咁快,星期一就會出信通知收唔收喎!唔係嘛?咁點算?士德要16號前先有通知架!

原帖由 venuskong1029 於 09-11-7 19:08 發表
今朝去完葵涌校面試,感覺好好!面試形式同士德好唔同,同樣係分組入課室,一齊o係張大檯度玩具,佢地用人釘人問答,趁小朋友玩緊玩具o個陣問佢地"咩色呀?咩黎架?你叫咩名呀?邊個帶你黎架?試下自己擺俾老師睇下?……"
上次士德o個次阿 ...

葵涌校~有結果未?
我都好心急16/11士德, 想知得唔得?

聽日佢地會出信通知!如果收我都唔知點好,又唔知係咪要即時返去交留位費,但士德又未得喎!我首選都係士德架!

舊年都好多第一輪就唔交留位費, 咁就有下午補上午, 亦有人照交留位費, 到出年六月交學費時先選擇唔讀, 因為好多出面學校都年尾先知結果, 有個人係五月先回流返hk, 都入到呢間幼稚園, 不過就下午班, 因為好多人會六七月先最後決定邊間!
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

好開心啊, 收到荊冕堂通知囝囝取錄咗入上午班. Yeah!

原帖由 babycam 於 09-11-11 12:33 發表
好開心啊, 收到荊冕堂通知囝囝取錄咗入上午班. Yeah!

請問是否士德個間? 佢地已經寄出左通知信?
你個小朋友係大仔定細仔呀

未收到信GA, 只係士德打電話嚟通知咋, 學校話呢幾日會寄出取錄信. 我囝囝6月出世.

原帖由 姬絲蒂 於 09-11-11 12:35 發表

請問是否士德個間? 佢地已經寄出左通知信?
你個小朋友係大仔定細仔呀
‹ 上一主題|下一主題