用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 可分享一下"net 12"的大抽獎派位結果嗎?!?!?! ...
樓主: 臻媽
go

可分享一下"net 12"的大抽獎派位結果嗎?!?!?! [複製鏈接]

請問, 跑馬地聖保祿和聖方濟各,是否都有直屬中學呢?

是否聖方濟各比較受歡迎呢?

回覆 3# chanbebe 的文章

唔係, 我入唔到!

小吉媽媽

醒目開學勳章 王國長老

你係誇網wor.........90% vs 10%.......難好多好多呀!
原帖由 小吉媽媽 於 09-6-21 11:03 PM 發表
唔係, 我入唔到!

小吉媽媽

- Deleted -

原帖由 Georgette 於 09-6-18 08:56 發表
My relative 第2志願入到St. Jo

- Deleted -

原帖由 chanbebe 於 09-6-21 15:55 發表
如果係咁,是否所有填st jo第1志願的人都入到?

- Deleted -

原帖由 LokDadDad 於 10-6-10 01:00 發表
I live in Wanchai and take St. Jo as the 1st choice in both Section A and B but failed.

Anything wrong with the logic that all 1st choice allocated before 2nd choice  ... ?  Very fustrated.

有SF 家長POST 了這樣的消息: http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2208375&extra=page%3D1

我找不到相關報導的更進一步資料,亦未知詳細情況, 個中影響有幾深遠也不知. 不過, 萬一要發生, 都冇計. 政府政府!!!

原帖由 motorola 於 09-6-21 22:25 發表
請問, 跑馬地聖保祿和聖方濟各,是否都有直屬中學呢?

是否聖方濟各比較受歡迎呢?

原帖由 ahpei 於 09-6-12 14:35 發表
軒官下聽人講就不是差, 不過佢地有精英班, 因為要同軒官上爭入官中既位, 所以佢地會谷得好勁, 功課會多過軒官上。

因為軒官上派中學派得好過軒官下, 所以相對就少d 人填, 我阿仔個同學15 分 自行去軒下都收左 ~

a ...

就算多,都係多得幾個位,如果個小朋友咁邊緣,邊度都驚啦,我就揀穩陣,同埋下午校個校長好好,同鮮魚行個校長同樣咁熱心愛鍚學生(上午唔係唔好,但我無接觸過,所以唔知)
上午校家教會既家長,我就覺得印象麻麻,如果要我同呢D家長一齊讀書,我會揀下午校
(聽聞,未經証實,夠膽話上午校叻D,所以轉全日制會係下午校搬.... 如果係真既話,咁既家長,我都好懷疑學生既質素 )

原帖由 愛愛地球 於 10-6-10 11:24 發表
有SF 家長POST 了這樣的消息: http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2208375&extra=page%3D1

我找不到相關報導的更進一步資料,亦未知詳細情況, 個中影響有幾深遠也不知. 不過, 萬一要發生, 都冇計. :ig ...

全港都係咁,驚得幾多,嘉諾撒會不嬲都係照顧自己學生先架喇,比我就唔多驚直升問題

醒目開學勳章 王國長老

講左好多年啦, DEADLINE已經由2012延遲到2015
AGREE, 嘉諾撒會學校駛咩驚, 成埋學校STANDBY
係都官校驚先啦! 而家D結龍中學一係男校一係女校, 唸黎唸去都計唔掂條數!
原帖由 愛愛地球 於 10-6-10 11:24 AM 發表

我找不到相關報導的更進一步資料,亦未知詳細情況, 個中影響有幾深遠也不知. 不過, 萬一要發生, 都冇計. :ig ...

大家好,我是第2志願入到St. Francis

very lucky for being allocated 1st choice to Marymount. :

你親戚是否甲部入咗St. Jo? 如乙部第二志願入無可能. 但據我知甲部第二志願入都不可能. 因幼部都有好多派唔返入去.我相信佢哋甲乙第會填第一位.

原帖由 Georgette 於 09-6-18 08:56 發表
My relative 第2志願入到St. Jo

聽講...軒下 比 軒上更難....小二分精英班.....每年年年換人....差左果d無得玩精英班.....谷到盡

原帖由 Charlotte_mom 於 09-6-12 14:41 發表
我知軒上活動d開心d, 軒下傳統同埋谷, 有精英班
((聽講))軒下入到精英班就好好, 入唔到就........

...

請問寶血好唔好架? 如果我今年幫家姐選校, 又要唸埋細佬既將來, 我唸住第一選軒上, 第二軒下, 第三聖雅各, 咁你地覺得OK嗎, 因為我本人喜歡軒官, 多多指教

Their case happened in 2009-10 P1 Admission.  Not this year (2010-11).

原帖由 pooh仔 於 10-6-10 23:33 發表
你親戚是否甲部入咗St. Jo? 如乙部第二志願入無可能. 但據我知甲部第二志願入都不可能. 因幼部都有好多派唔返入去.我相信佢哋甲乙第會填第一位.

醒目開學勳章 王國長老

今年有人放ST JAMES o係第2志願都入唔到, 唔可以將佢放第3
原帖由 HAPPY-BABY 於 10-6-11 01:07 AM 發表
請問寶血好唔好架? 如果我今年幫家姐選校, 又要唸埋細佬既將來, 我唸住第一選軒上, 第二軒下, 第三聖雅各, 咁你地覺得OK嗎, 因為我本人喜歡軒官, 多多指教 ...

我個仔入到首志願華上, 自行分配學位到唔得, 因為只有15分, 我地都係灣仔區。
我的大抽獎排位係 : 甲部: 1) 華上, 2) st. joseph
乙: 1) 華上, 2) st. joseph, 3) 華下, 4) 聖雅各....

我覺得派位呢家嘢,係95%靠運氣, 5%更係要同區啦,包括幼稚園區,住區,同小學區都最好係相同

我仔個間幼稚園今年派位唔錯, 好多都頭三志願; 有個同學女也入到Marymount, 第一志願。

原帖由 htchan 於 09-6-12 00:11 發表
仔仔得15分,自行一定冇份,打算大抽填華上第一,華下第二,可行嗎?請指教!

原帖由 jmaomao36 於 10-6-11 10:11 發表
我個仔入到首志願華上, 自行分配學位到唔得, 因為只有15分, 我地都係灣仔區。
我的大抽獎排位係 : 甲部: 1) 華上, 2) st. joseph
乙: 1) 華上, 2) st. joseph, 3) 華下, 4) 聖雅各....

我覺得派位呢家嘢,係95%靠運 ...

恭喜你呀......鄧你抺一額汗....

華上入唔到既話,一定滑左落去第五....

Charlotte_mom

咁你既意見係st james要放第一呀, 但我第一round會選軒上喎, 如果第二round放st james第一, 咁入軒官咪難d

原帖由 Charlotte_mom 於 10-6-11 09:53 發表
今年有人放ST JAMES o係第2志願都入唔到, 唔可以將佢放第3
‹ 上一主題|下一主題