用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2006 K1 ~~ PART 5
樓主: Oscar媽
go

創價 2006 K1 ~~ PART 5 [複製鏈接]

原文章由 jessieoh 於 07-7-10 10:39 發表

我老公:D 淨係講:「唔、唔、唔…..」又唔識問野, 佢話比我問晒喎   

咁我情願我老公都係答"唔.唔.唔"好過啦,好過現在咁出位. 我老公仲係巴士度笑著反駁我  : 又係你叫我要主動d問下老師關於阿女既野,到我問左你又話我

無言.........

早幾日前,可以(新的在前),而家又好似之前(新post)在最後,
請問點整?

今日放學同蘇老師講呀仔D嘢,又無獎 ,老師話浩楠畫D圖畫應該有手有腳才好,唔好得頭,遲D要返吓畫班:idea:

Hi mimicheng
返黎la 好唔好玩呀阿仔係咪好開心呢:) , 我到而家都未話比阿仔知星期日去旅行, 因為我想比個驚喜佢

[ 本文章最後由 billysim 於 07-7-11 00:40 編輯 ]

jessie

我會返學校, 到時見  

如果唔係,下年就少左機會見架喇

一個個咁去旅行, 真係有點唔抵得呀

最衰我d 股票仔唔聽話啦

mimi

唔使喊, 謙謙陪浩楠一齊無獎

你有無問點解佢剩係畫頭呀, 可能佢有佢獨特既想法都唔定

醒目開學勳章

返黎 la..好唔好玩呀!!天氣好唔好..
快 d 分享下..幾時有相睇...

原文章由 mimicheng 於 07-7-10 21:06 發表
今日放學同蘇老師講呀仔D嘢,又無獎 ,老師話浩楠畫D圖畫應該有手有腳才好,唔好得頭,遲D要返吓畫班:idea:

原文章由 billysim 於 07-7-11 00:38 發表
返黎la 好唔好玩呀阿仔係咪好開心呢:) , 我到而家都未話比阿仔知星期日去旅行, 因為我想比個驚喜佢

billysim
ok啦: ,唔講去唔知道要執行李,浩楠一定要將去D車仔入自已个袋,過x-ray,要好像大人一

原文章由 msnicoleng 於 07-7-11 00:45 發表
mimi

唔使喊, 謙謙陪浩楠一齊無獎

你有無問點解佢剩係畫頭呀, 可能佢有佢獨特既想法都唔定

nicole
蘇老師話,好多同學仔可掌握畫身體及手腳,完

原文章由 Oscar媽 於 07-7-11 07:21 發表
返黎 la..好唔好玩呀!!天氣好唔好..
快 d 分享下..幾時有相睇...

oscar媽
天氣ok,去到京道得一日下雨,其如陰天無雨,回味神戶牛柳及金龍拉麵,買D巴土卷到到去吓,金閣寺,清水寺,娥嘢小火車等,大板買JRpass及2days地下鐵包24个景点,去D大路個D,科学館,通天閣,空中花園,海洋館,姬路城去包个D,買嘢無咩買。
如果我係要返工,都會狂買,thomas嘢都幾低,1000yen有一件衫,得100及110碼無買。都唔低食蟹,我本身好愛食蟹完來麻麻哋,等我叫了个最貴10000及最平4900 ,心齋橋我已经行到好熟啦

[quote]原文章由 mimicheng 於 07-7-11 09:46 發表

nicole
蘇老師話,好多同學仔可掌握畫身體及手腳,完 成一个人,浩楠未掌握到,見到人哋畫到自己畫唔到,都會唔開心

醒目開學勳章

我京都都係買巴士卷..
大阪我只係買 2 days 地下鐵..jr pass 反而冇買..
心齋橋同難波我都行到熟晒..
但冇食蟹,因為我係門口睇過餐牌覺得唔抵食..

[quote]原文章由 mimicheng 於 07-7-11 10:23 發表

oscar媽
天氣ok,去到京道得一日下雨,其如陰天無雨,回味神戶牛柳及金龍拉麵,買D巴土卷到到去

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 07-7-11 10:56 編輯 ]

不過我諗到執行李時佢實知, 因為我平時取個

醒目開學勳章

你去邊樹旅行呀!!

原文章由 billysim 於 07-7-11 14:02 發表
不過我諗到執行李時佢實知, 因為我平時取個

[table=416][tr][td=1,1,416]好激氣呀 !!比我係到呻下呀………..因為我請左個工人, d又有個細b, 所以上兩個月訂做左張床, 張床係上個月到左, 我訂做左一張L, 咁我訂做的, 我就梗係想他fit返我間房個size, 點知他做到張床, 長和

好激氣呀 !!比我係到呻下呀………..因為我請左個工人, d又有個細b, 所以上兩個月訂做左張床, 張床係上個月到左, 我訂做左一張L, 咁我訂做的, 我就梗係想他fit返我間房個size, 點知他做到張床, 長和闊都差左4寸呀 因為我想要多d地方擺野, 所以我寧願要個大少少的櫃, 就做細d張床, 宜家我3張床都無一張係標準size我有兩張床都只係差2-3, 如果我知道仲有4寸剩, 我個兩張床都可以做到標準size, 又或者個櫃可以做大多3寸呀………真係好激氣和唔甘心呀………

kaihinmama
您比晒錢咪呀,叫去換過,我家D家c都是訂,都有問題叫去ok我先比尾數,然後三星期攪点

我去東京呀

原文章由 Oscar媽 於 07-7-11 15:21 發表
你去邊樹旅行呀!!

醒目開學勳章

我都係早 2 個月訂做左張 L 床..
我買0個時比左訂..之後 1,2 日上來我家度 SIZE ..
之後起好個圖..再去傢俬舖到睇圖..0岩先再比多一半訂
一個月起貨 + 送貨再比尾數..

你比晒錢未呀!!如果未可以叫佢再改架!!

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-7-11 18:14 發表
好激氣呀 !!比我係到呻下呀………..因為我請左個工人, 遲d又有個細b, 所以上兩個月訂做左張床, 張床係上個月到左, 我訂做左一張L床, 咁我訂做的, 我就梗係想他fit返我間房個size啦, 點知他 ...
‹ 上一主題|下一主題