用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四(06-07年)精靈一族, 請進入..
樓主: siulisa
go

小四(06-07年)精靈一族, 請進入.. [複製鏈接]

Re: 小三升小四(06-07年)精靈一族..請進入

病左兩日, 快d 返入來報到先...

halala, joanneka

知唔知地地學校英文第日係咪一定要寫了草嫁
亞仔仲未攪得掂
如果上小四一定要寫
我諗要買多兩本 copybook 比佢暑假做操吓

你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

jazzmama

無事嗎? 怪不得唔見左你啦!
亞女依幾日都仲寫緊學校本copy book, 每日兩頁, 每日都寫好耐, 佢都係未攪點呀.
我諗小四應該要全部都寫了草, 所以暑假比佢地操定都差不多.

wwyee,
既然siulisa話佢囝囝借咗返嚟看,即係出咗,咁出去買,唔等書展,個活動係好"低",D細佬搶答問題更勁!.濕地公園個活動較有興趣.
槍擊有興趣,邊度報架?

siulisa,
佢哋鐘意一氣呵成,好難分幾日,
MG版=MASTER GRADE,兩隻嘢還要鬥快砌,最慘係我,我要幫佢哋個高達上色.
今日佢哋竟然好益智地玩英文併字遊戲.

各位準小四生媽咪好:
           我個囡囡都係今年升小四,又考獲沙呂!又好擔心佢同d叻仔叻女一齊讀書有壓力!

Hi各位 mummy,
好耐無上黎傾啦,乜開左新版.尋日考完評估鬆哂啦. 不過就十四號才放假. 我女暑假只係加佐個籃球班, 佢細細粒, 望佢上完高 d啦   , 其餘游水, piano, 補習都平日學緊的.

jazzmama
保重呀

好提議咼 , 吾知中文有冇呢? [quote]
jazzmama 寫道:
病左兩日, 快d 返入來報到先...我諗要買多兩本 copybook 比佢暑假做操

ChunChunMummy
妳要多d入

yanny媽
歡迎呀, 得閒多d入

raccoon_dog
我仔吾鐘意上色.
咁咪幾好[quote]
raccoon_dog 寫道:
siulisa,
我要幫佢

InMaMa
請問妳住係邊頭架? 霧都

醒目開學勳章

InMaMa>>
我都係住霧都==>將軍澳

暑假我只幫亞仔報
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

原來霧都即係將軍澳  
Matthew&AshleyMom 寫道:
InMaMa>>
我都係住霧都==>將軍澳

del
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

我想問咩叫奧數呀???平時你地有無訓練你地d囝囝囡囡既思維??

醒目開學勳章

我個囝囝今個暑假會過得好充實 :

星期一, 三, 五 下午就去英國文化協會學英文, 每堂兩個鐘。

星期二, 四, 日 早上就去學游水, 每堂個半鐘。

angelnch2001

oh...好彩妳提我姐
因為我都未試過...原本咁+

thank you 妳提醒

mandy
angelnch2001 寫道:
mansonwai:

如果你想和其他小朋友group埋一起補習,咁你要同個老師講明係每人幾的個鐘。

因為我個囡最近補完,佢係和同學仔一起補習,補咗2個鐘,我諗住係每人比一個鐘錢,但原來唔係,係每人要比2個鐘。   

chanwnmama

我都認同妳所講 ~~ 練琴 ~~ 真係好那 C 悶
我老公唔想佢停係因為亞仔唔專心, 心散
練琴同玩其他樂器一樣, 可以 TRAIN 佢地專注力

That why 一定要佢 go on 去學

重點係 ~~ 真係唔可以比小朋友樣樣都 ~~ 半途而廢

唔係到時影響日後既態度就麻煩

mandy
chanwnmama 寫道:
mansonwai & siulisa,
問心其實練琴真係幾悶ge

不過唔想佢放棄,要有一樣技能,唯有鬧吓tum吓囉.以前學過芭蕾舞,游水,溜冰都學唔得耐,始終訓練吓佢,唔好半途而廢   
我都覺得女仔容易教D,不過媽咪要擔心多D,驚佢學壞,又怕佢大個比人蝦....

siulisa

報告有人話我知
SOGO 21/F 今日下午15:00有限售30件spi書包 $199.

C 火...唔記得妳之前話既係幾 $$
$199 咁係 ~~ 抵唔抵呀 !

Mandy

醒目開學勳章

dear joejoe&al:

早晨呀!咯咯咯...今朝我好早..

joejoe收pm啦!

betty你阿女個姨姨,嘻嘻!又係認親認戚架時間啦!

‹ 上一主題|下一主題