用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處時代幼兒學校 - 2005 Nc班
樓主: yuenwa
go

基督教服務處時代幼兒學校 - 2005 Nc班 [複製鏈接]

Re: 基督教服務處時代幼兒園

芷穎現在就讀南區聖公會置富始南小學,放心啦,而家D小學一年級唔會有太多功課,到下學期或者上左2年級先至會多返D,當然啦,你要到小朋友N2下學期就要自己加小小生字比佢做(大約一板至二板)可以係今天做中文加英文,第2日就英文加數學甘啦,等佢習慣左要寫字就無問題,但記住寫得唔靚都唔好擦,因為會好傷小朋友的心,當佢見到其他小朋友有3個印仔時,佢會自己要求自己寫靚D.

Happy Birthday to Rose bb~~~

WING媽,放心喎,延展都不知幾開心,芷穎試過一次延展後,成日都要求我比佢延展.因為有野食又有得玩.

係喎,今日係小ROSE生日喎,祝佢聰明伶俐,唔會給比比蝦.

比媽
不過我會叫爸爸放工飛快接佢走......
你家下要番工無? 其實我好懷念以前住村的日子~~

QUINCY121HK 寫道:
點止呀,好多時老師放學不是回家.而係去左返學,因為幼兒教育係要不停增值,所以D老師就不停地去返學,仲要考試架,比著係我,放工都得返半條人命啦,仲要甘辛苦返學,想起都怕怕.
早幾日馬老師搵我TALK TALK,死啦!實係亞比比攪事啦,點知道真係估中左,比比咬小朋友呀,諗住回家就會打瓜佢,好在馬老師話比我知,其實比比係同小朋友玩(爸爸成日同比比玩咬咬遊戲)但比比唔識就力,所以就令到小朋友好痛,所以返到屋企我無打比比,而係打瓜個老公.

係呀, d 老師真係好勁, 好好!!!!

QUINCY121HK, 5354,

我又想黎相認呀~~~         

QUINCY121HK,

我個囡係6月插班既新同學, 而家都係"留班"讀緊nc班, 我知道我個囡同比比好fd 架.... 哈哈... 你記唔記得上個月(好似係15號到), 有一日既課室日誌裡面有幅相, 係馬老師同幾位小朋友玩緊絲帶舞既呢.....!?   我個囡, 就係企嚮比比隔離果個小朋友喇.... 哈哈... 我攞住幅相, 問呀囡d 小朋友叫咩名, 佢識答我"比比"同"君君"(佢另一邊隔離)呢...       老師話佢地3個小囡孩,最愛一齊玩, 好喜歡嚮大肌肉訓練時圍大圈跑架~~~~           嘿嘿...

不過佢呢幾日冇返學... 中耳炎呀....   應該7788好番, 聽日可能會番學lu...

聽日家長會同您地相認丫!    

WING媽,我而家番緊工架,不過蛇王時間多過做野時間.HAHA

marykwan615,
甘你個女有無給比比蝦呀?

甘你個女有無給比比蝦呀?

冇呀!!!! 唔好咁講啦, 我個囡應該係好鐘意比比架!!! 佢淨係識比比同君君....... 佢地好似好fd 咁呢...    

不過, 您話上次比比咬人事件, 我諗我個囡sick leave 緊, 所以冇"被咬".... 如果唔係佢地咁fd, 比比一定會當玩玩咁咬埋我個囡呢~~~~      

marykwan615 ,
係喎,中耳炎好似會返發架,小心照顧女女呀,女女返D返學,等佢地四大天王(比比,君君,WING WING,同埋你個女)玩到翻天覆地....(馬老師實話多得我地唔小)HAHA.

甘你個女就好好彩囉.比比今朝又犯事啦,佢搶左男同學(唔知本書定玩具)跟住仲用手指督小朋友塊面,激死我啦!

係喎,中耳炎好似會返發架,小心照顧女女呀,女女返D返學,等佢地四大天王(比比,君君,WING WING,同埋你個女)玩到翻天覆地....(馬老師實話多得我地唔小)HAHA.

QUINCY121HK,

係呀? 中耳炎會返發架? 今日我囡囡覆咗診(上星期四第一次因為中耳炎睇醫生), 醫生話黎緊星期六又要再覆診.... 要比醫生睇到確保隻耳仔好番晒為止...~~~      我都蛇gwe, 一定會番去覆診架喇... 不過, 我個銀包就....     

前牌呀囡鼻水倒流同氣管敏感睇咗4次醫生, 已經千幾, 今次又黎睇耳仔,       救命呀...     

希望呀囡快d 好番啦...  :cry:  :cry:   

wing 媽,

我冇留心睇番d msg, 我一直以為wing wing 係n1班既添...    

yes, wingwing is in N1 class now~~

sorry~~what is yr daughter's name??( I......forgot it.......u hit me pls)

比ma,
I also want to get a job can go bk ga...

我諗你要想想辦法令女女身體健康D,當抵抗力好D,病痛都會少D,錢係事小,見到小朋友食埋甘多藥,心都痛埋   

WING媽,
WING WING N2時你會唔會同佢轉校?????

我諗你要想想辦法令女女身體健康D,當抵抗力好D,病痛都會少D,錢係事小,見到小朋友食埋甘多藥,心都痛埋   

係lert.... 我自己都好"省"仔架!  :cry:

加吓盡量比d 咩咩vitamins 同魚油呀囡食, 同埋要佢均衡飲食(佢成日食淨d 菜同飯), 加上將會同佢多d work out, 希望會好d 啦.....    

wing 媽,

pls ck pm...  

ooo...uuuuuu~~~

bayma,
I hope that I can change to one of the catholic kinder, if not I will stay here~~

wingwing also go to her boyfriend doctor 3-4 times per mth..... $$$$$$$$$$$$$

係呢, 各位時代媽咪,

我睇見課室日誌話要準備燈籠, 想問一吓您地整好未呀?..    

我同呀囡仲未整呀....      

hhhaaa.....未整呀~~我女話整叮噹...完全無idea點整囉~~

係啦!差D唔記得左,我之前儲左成30幾個廁紙筒留番黎中秋節做燈籠用,今晚一於做左先.

你有無比D保嬰丹女女食架,比比同BOM BOM(即芷穎),由BB食到而家,小病就有,大病就無乜,就算傷風咳都好快好番,你知啦,我這種老人家唔係好鍾意西藥..HAHA

‹ 上一主題|下一主題