用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍塘小學預備斑家長入來傾下。
樓主: titichu
go

九龍塘小學預備斑家長入來傾下。 [複製鏈接]

Re: 九龍塘小學預備斑家長入來傾下。

請問有無媽咪可以分享吓呢?謝謝.:

CSW 寫道:
請問有無媽咪可以分享吓佢小朋友報九龍塘小學的經驗呢?
(e.g.何時申請, 何時interview, 會以什麼形式, 小孩/家長/profile的準備, 你覺得此校收你小朋友的原因, 最喜歡此校的什麼?)
謝謝...

Hi CSW,

Last year:
何時申請 => from early Sept to 25 September
何時interview => 6 November

tks ichun.

仲想請問interview時會否要小朋友計數, 串字或表演等? 校長又會否面見家長呢?

CSW 寫道:
tks ichun.

仲想請問interview時會否要小朋友計數, 串字或表演等? 校長又會否面見家長呢?

1.學校要求小朋友自己入去interview,當中會問中英數,小朋友不用寫字,只是口頭作答。
2.不用表演。
3.校長不會與家長interview

我是論壇新會員,小孩會下年讀小學,想今年報考九龍塘官小,請問各位媽媽,此校難入選嗎 ?

我是住粉嶺的,如跨區機會大嗎?

希望得到大家的回覆,謝謝。

miklongma 寫道:
我是論壇新會員,小孩會下年讀小學,想今年報考九龍塘官小,請問各位媽媽,此校難入選嗎 ?

我是住粉嶺的,如跨區機會大嗎?

希望得到大家的回覆,謝謝。

我哋討論緊九龍塘學校(小學部),唔係宫小,你可以試吓:

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=380686&forum=7&3

:

The kids are now enjoying the summer vacation.   Don't forget the Aug 27 school update. See you all again in September!  
‹ 上一主題|下一主題