用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 迦密同華英,是不是1A 校?
樓主: PUIPUI2000
go

迦密同華英,是不是1A 校?   [複製鏈接]

瑩希媽媽 發表於 17-12-19 18:08
好似旅港叩門也不用筆試,我女真系无乜耐性,考太耐佢真系正常發揮吾到的,希望吾使叩門啦
...

旅港叩門是不用筆試,因只接受自行時曾揀旅港的同學,旅港已有你的資料,到時只需補回成績表及派位證等資料

YmOra    發表於 17-12-19 20:39

chun媽 發表於 17-12-19 18:12
旅港叩門是不用筆試,因只接受自行時曾揀旅港的同學,旅港已有你的資料,到時只需補回成績表及派位證等資 ...

系嗎,我覺幾好的安排,吾怪得咁多人選,咁要吾要再面試多一次啊,叩門時

cherrieshum 發表於 17-12-12 17:37
絕對如此!得罪講句,新界英中英文,尤其speaking真的與港島區相差很遠。
...

吓?why think do ?
點都好過新加波口音啦

chun媽 發表於 17-12-18 08:16
個人喜歡迦密多D, 成績唔會比華英差,迦密的機械人比賽很出色,理科成績佳,宗教氣氛濃D, 上到中學, D仔唔 ...

又要機械人又要多運動,會揀哪些呢?

RiboMM 發表於 17-12-31 07:16
吓?why think do ?
點都好過新加波口音啦

我真唔觉口音重要,印度人有印度口音、意大利人有意大利口音、就算英國內有Scotchish/Irish.....口音,能运用日常英語用得流暢自然先係好~

Yanamami 發表於 17-12-31 08:54
我真唔觉口音重要,印度人有印度口音、意大利人有意大利口音、就算英國內有Scotchish/Irish.....口音, ...

區別都大。流利還流利,太大口音又會影響好多方面,畢竟對菲傭要求和對名校畢業生有點不同啦。生活中用和工作中用也有不同
‹ 上一主題|下一主題