用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in 創價
樓主: loveu2
go

今日in 創價   [複製鏈接]

老师很有耐心,很有礼貌啊

回覆樓主:

有無問小朋友叫咩名?

loveu2  我無  發表於 16-11-28 15:53

Hiphone666 發表於 16-11-28 11:27
回覆 Hiphone666 的帖子

也許好多父母(有可能係網絡打手)覺得好好, 但本人實切地感受到此乃一間Interview ...
誰是打手不重要,我覺得大家可以發表不同意見,大家去in同一間學校,都會in不同老師.所以我相住每間學校除環境以外,會各有不同情況interview.所以有時interview都真係睇下彩數,遇到什麼人.
少見你這情況.沒有人質疑你真假.那是平心而論

回覆 loveu2 的帖子

咁又唔使太勞氣, 我只係陳述個人經歷,安排我家孩子INTERVIEW之前我也常來呢個FORUM搵下D前人既Comments希望幫到我自己, 因為我只得一個小朋友, 真係好緊張......坊間所謂的好與唔好最依賴既係家長既評語及小一既派位, 而唔係邊本策略書或者報章既宣傳效果, 而我哋作為2017 K1父母將自己既快與不快道出, 為下一班學生都係好架喎.
而我會咁激氣不停覆創價呢間學校, 係因為該校既嗰2名老師實在太惡劣, 也許你啱, 我哋唔好彩, 遇著個咁既2名老師......兼且2名老師都咁差......真係彩數太低......可能100%差我哋中咗98%...其餘老師我未體驗過唔知...

loveu2  我亦好明白你心情,我亦有遇你講的情況.所以我會用第一身感受想.一般我去interview的第一個印象.有一間我小   發表於 16-11-28 17:24

也許好多父母(有可能係網絡打手)覺得好好, 但本人實切地感受到此乃一間Interview ...

民生嘅鬼佬nt勁衰,我同囡囡一直係母語溝通,我囡聽唔明英文提問,即刻同我講我囡冇反應俾佢,佢冇辦法in,今日到此為止,byebye。全過程不足一分鐘!一分鐘!一分鐘!

反而我好like創價,1點40in,提早10分鐘去到排第二個in,等左10分鐘左右,in咗10分鐘左右完成。全程遇見學校嘅老師校工義工家長都好nice,等面見時更有兩個制服老師主動同我囡玩。迄今為止,面試10間只有啟小附幼和創價有咁嘅體驗。

回覆樓主:

好希望囝囝可以入讀呢間學校
唔知收生準則係點

其實我又想入到,又一邊怕他們課程淺,小一辛苦,不過都係個包句,收先算啦

回覆:happygirl001 的帖子

zmw1031 發表於 16-11-28 17:08
民生嘅鬼佬nt勁衰,我同囡囡一直係母語溝通,我囡聽唔明英文提問,即刻同我講我囡冇反應俾佢,佢冇辦法in ...

睇你家bb既interview體驗,及你既個人感觀,創價應該好啱你,希望你入到。

老師好nice

創價係學劵幼稚園,又唔係私校商業化,冇利益可圖,有理由需要網絡打手嗎?可能閣下有不愉快經歷,但有時面試係雙方的,學校揀你時你亦可揀學校,大家覺得好先為小朋友安排入讀!
你咁講網絡打手呢一樣嘢,我覺得對學校唔公平,所以我特別要回應,利申我小朋友喺創價讀緊,真心想講俾其他家長知創價上上下下俾我感覺好舒服,每次送小朋友返學都感覺好溫馨,因大家臉上都在掛著笑臉,小朋友亦好鍾意返學,愛上創幼呢一個大家庭,由心而發的,令我100%放心將小朋友交俾老師照顧!!!祝各位小朋友都可以如願入讀心儀幼稚園!

loveu2  想請問用家,課程會不會較淺,因為怕小朋友升到小一會辛苦  發表於 16-11-30 16:27

daidaidai 發表於 16-11-29 15:26
創價係學劵幼稚園,又唔係私校商業化,冇利益可圖,有理由需要網絡打手嗎?可能閣下有不愉快經歷,但有時面 ...
真正用家我都好想我女成功入到創價呀!!

我地去in果日見d老師都幾nice呀, 不過入到interview room入面係有一個嚴肅d的, 另一個都幾有耐性同亞仔玩, 嚴肅d果個就主要問我地問題, 不過比expect問得少野, 明明之前有人話創價in父母多d架?

ton_ton_ton 發表於 16-11-29 16:27
我地去in果日見d老師都幾nice呀, 不過入到interview room入面係有一個嚴肅d的, 另一個都幾有耐性同亞仔玩,  ...

我覺得係一半半

回覆樓主:

$1-$300學費。都真係好好。

引用:小女有in呢間,+未見過一間既老師咁冇耐性及

原帖由 Hiphone666 於 16-11-28 發表
小女有in呢間, 未見過一間既老師咁冇耐性及咁冇禮貌,真係不吐不快。
我個女全程俾2位老HAE IN, 強烈感覺佢 ...
如果得呢間收你 ,你估你又會唔會讀呢?講到甘差

引用:回覆+Hiphone666+的帖子 也許好多父母(有

原帖由 Hiphone666 於 16-11-28 發表

希望創價識揀唔收你個仔

Hiphone666 發表於 16-11-28 10:20
小女有in呢間, 未見過一間既老師咁冇耐性及咁冇禮貌,真係不吐不快。
我個女全程俾2位老HAE IN, 強烈感覺佢 ...

大仔創價畢業,三年來的老師都十分友善、充滿愛心、好有耐性地諄諄教導小朋友。我想了很久也想不出哪一位老師似你所描述的。這樣沒禮貌沒愛心的行為,相信任何幼稚園老師也不會這樣吧!

回覆 babyjoey420 的帖子

希望你能成功入到,我也有2個小孩在創幼成長,大的畢業到現在還很喜歡創幼。上小一學也沒有跟不上的問題喔,到了K3時學習上接得上小一的,不會是很淺的,老師,校長,學校職員真的是很有愛,關懷的不止小朋友也關懷到家庭。如果你們能夠入到,一定都能像我們創幼家長一樣感受到學校的好,因為每個人的感覺也不同,可能有人面試時感到不快,但大家有機會進入到大家庭就知道創幼的感染力,希望大家有好消息!

loveu2  多謝用家分享,又開心,又不會太淺就好.希望有offer  發表於 16-11-30 23:07

coycoymi 發表於 16-11-30 22:57
回覆 babyjoey420 的帖子

希望你能成功入到,我也有2個小孩在創幼成長,大的畢業到現在還很喜歡創幼。上小 ...

非常認同,祝福大家 :)
‹ 上一主題|下一主題