用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁出results 了
樓主: Snoopyboy
go

陳守仁出results 了 [複製鏈接]

其實2014-2015 年的考生,可2nd 面試有800人,
而3rd面試則有400人,屆時校長或副校長會面見家長。

回覆:strawberry11 的帖子

其實升中的中學好的比率好一般

回覆:iedummy 的帖子

應該是女比男好很多

回覆:maymay321 的帖子

我仔一出嚟就話識晒,所以有second in,不過我聽過人講話答錯一題都有second in

回覆:陳守仁出results 了

我小朋友出黎話題目好容易,但網友們分享d題目又好似唔一樣,好似深好多。我小朋友有second in。

引用:入到圍的小朋友是否都識晒大部分題目,過到

原帖由 maymay321 於 15-10-15 發表
入到圍的小朋友是否都識晒大部分題目,過到好多關?
唔太識
尤其是重組句子
但答老師題目和看電影做題目就okay

小兒有幸有SECOND IN....十分感恩..

回覆 iedummy 的帖子

咁都叫好一般我真心覺得好唔錯喎

maymay321 發表於 15-10-15 21:39
入到圍的小朋友是否都識晒大部分題目,過到好多關?
其實我又覺得咁講
有時小朋友話識哂...係咪真係=佢答O岩哂...
細個時..亞媽最鍾意問....你考試識唔識呀...我最鍾意答識哂呀...最後派左返黎亞媽實會問又話識哂既...

以我仔為例...其實佢唔會太交待INTERVIEW既野~~
由第一間IN到而家..愈講愈小....
佢IN完陳守仁出黎...無咩笑容..我問佢係咪唔識呀..佢話唔係..唔識一條O者~
我話咁你唔識你點做呀..佢話我試下囉......我話係囉...唔識唔緊要啦~~
佢知道有2ND IN後..佢話好彩我有試下O者~~

引用:Quote:maymay321+發表於+15-10-15+21:39+入

原帖由 breadbb 於 15-10-16 發表
其實我又覺得咁講
有時小朋友話識哂...係咪真係=佢答O岩哂...
細個時..亞媽最鍾意問....你考試識唔識呀... ...
同意

我認為有時候interview 如果小朋友不識不緊要,畢竟學校有時候的問題可能比較深

識哂固然叻叻,但唔識時要表現出不怕困難,勇於嘗試,this is what the school looking for !

回覆:布希亞 的帖子

顏寶係咪好勁就唔知,識人以前真的好易入,而架比人爭到貴晒姐

‹ 上一主題|下一主題