用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 宣道結果
樓主: Vlone778
go

宣道結果 [複製鏈接]

回覆:cincillia 的帖子

Yes!!

回覆 cincillia 的帖子

我開了個fb group, 有興趣請pm我!!

12月大仔, waiting

wipebb 發表於 14-3-6 09:23
In嗰時,老師極度偏心,只關注男仔!所以對此學校無乜好感。
最後結果,我女答晒只得waiting

...
my daughter Dec big baby; answer all question and complete all tasks also waiting
Might be the school want to balance the number of boys and girls. place more weighting on boys???

引用:In嗰時,老師極度偏心,只關注男仔!所以對

原帖由 wipebb 於 14-03-06 發表
In嗰時,老師極度偏心,只關注男仔!所以對此學校無乜好感。
最後結果,我女答晒只得waiting

...
我個女in的時候,個老師在看圖書時都係無理我個女,係咁問其他人本書有咩,我個女無出聲好有笑容地等老師問她,等到老師最後轉過頭來問她,她就講了在書中見到的一種動物,之後老師就收咗啲書嘞,我都以為一定唔收,點知收咗,仲係AM,我老公話可能老師想考吓小朋友忍耐和態度喎。

回覆 searover 的帖子

我想未必,我仔都是big b,答晒所有問題,全組人反應最快嗰個,點知連waiting都無,所謂收生準則真係佢學校自己先知

回覆:宣道結果

好老實  每一間學校已經根據家長職業  住址  所就讀PN 去target咗某部份學生  如果面試時無大問題  基本上都會先收取這類學生

回覆 Vlone778 的帖子

同意

回覆:BB_Duck 的帖子

我個都係大b,女仔
唔通佢鍾意細仔?

我諗係米有宗教分? 宣道好像好重視宗教?

引用:回覆+searover+的帖子 我想未必,我仔都是b

原帖由 echaichai 於 14-03-06 發表
回覆 searover 的帖子

我想未必,我仔都是big b,答晒所有問題,全組人反應最快嗰個,點知連waiting都無,所謂 ...
same here. kept smiling n said bye bye very politely. 0 提水, reject:

回覆 yin_yin74 的帖子

i am not christian

回覆:echaichai 的帖子

其實interview嘅老師有自己的喜好,如鍾意男仔或女仔,我覺得一定會影響結果…
但就算係甘,也不應太出面吧

阿仔am offer 4月B

Interview時, 1組4人, 阿仔做足晒所有要求有say thank you.但全程被忽視, 老師只focus係對twins到, 不斷來回問他們問題, 眼尾都無望阿仔. 心想一定無望......
p.s. 期間阿仔咳了幾吓, 有用手庶住咀, 老師又即時遞上了紙巾(卷裝), 要他自己扯斷, 好彩他做到 (我在傍滴汗)~
好彩收左~

回覆:宣道結果

如果你是校長  會否先因應家長背景  人事  職業  住址  現所就讀PN  再進行分類Target?   我係校長  好老實  我會  所以根本不需要理會什麼收生準則   亦不要懷疑自己小朋友實力是否有差異  差異只在於學校  而不在小朋友  路遙知馬力  沒人事  沒高尚職業  沒九龍塘住址  不重要  最重要你對小朋友有信心 加油吧

引用:如果你是校長++會否先因應家長背景++人事++

原帖由 Vlone778 於 14-03-06 發表
如果你是校長  會否先因應家長背景  人事  職業  住址  現所就讀PN  再進行分類Target?   我係校長  好老實 ...
講得好,絕對同意

‹ 上一主題|下一主題