用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍樂民幼兒園家長會
樓主: 承承媽媽
go

救世軍樂民幼兒園家長會 [複製鏈接]

Re: 九龍區救世軍幼兒園家長會

shingma & EF,

多謝你地既解答~~

shingma,

由你新屋到幼兒園,我打包單唔c 跳錶~~

Venus B,

你好,我的侄仔嚮荔枝讀架,都算係家長啦,因為的都會接他返學的,佢好鐘意學校的老師而且好鐘意返學,我見學校的員工都好nice,仲有d家長義工都好好,間學校地方雖然唔大,但裝修左好光猛,個廁所仲翻新左,換晒座廁添,你11月6 日有無去openday 參觀呢??
I.

各位媽咪:
可否提供救世軍幼兒園全日的上課作息時間表?

承承媽媽 & all others in Lok Man nursery,

我已收到 Lok Man 的 email 話收了大細b了, 正式 letter 會 31/1 至 5/2 收到. 到時要多多指教.

簽名被屏蔽

hello candy_kent & mcdull2003

Wish your kids enjoy the school life. My son is very happy in the school !  I see him growing and developing everyday..Everyday from school, he learns and makes progress.

EF  

簽名被屏蔽

各位媽咪,

我囝囝都收到通知書要交書簿等,各位多多指敎!

candy_kent,

都唔係o架!因為有d自行派位都考到沙田呂明才和保良陳守仁,這兩間都不是易入的.   
不過你放心啦!如果你孖b會入學,新學年的家長會時譚園長都會講你地知o架啦!
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

各位媽媽﹕

請問邊間最近大角咀的救世軍幼兒園係最好,地方最大?

我都好想知道救世軍幼兒園全日的上課作息時間表, 請問有邊位家長可以 e-mail 或 pm 給我呢?

仲想請問救世軍係唔係每年必須交12期學費呢?如果打算成個暑假都唔返學可唔可以只交11個月學費呢?唔該晒你地先!

祝各位新一年萬事如意! 

VenusB

簽名被屏蔽

各位媽咪:

你好! 我想幫細b報卜賽琳, 請問有無小朋友讀緊? 我大仔都快去面試, thanks!

Hello Shing Shing ma

How is today's Chinese dressing day and the performance in the morning?

B-ma said Shing Shing grows a lot.

EF

我個女都報咗卜凱賽琳, 但仲未有信interview, 想請問聲你個小朋友幾時出生

Hi, Shing SHing ma and Lavenda
Though I did not join the 'Chinese Lantern Festival' (Lunar 15th of Jan) but I asked my maid to take some photos at school. I found Hei-Hei in the photo. Wah! He is very tall! (almost 1 head taller than Pok-pok!)  He and Pok Pok dressed the same- blue Chinese jacket.

will send you some photos
EF

EF,
我阿仔當日華服日表演前見到我,於是以光速一秒的速度跑過我樹鉗住我,於是乎......無表演......

唔好意思,因為承爸的惡行,以致屋企部腦出唔到芒,有腦都睇唔到出d乜,要搵人急救完至可以再上嚟~~
依家我都係為咗用腦而去咗買杯啡呀! :evil:  :evil:
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

EF,

heihei真係生得好c高架,個個人都e為佢有成4,5歲,但再睇佢d行為就得o個2歲人仔~~   

你d相影到heihei呀~~我好想睇下呀~~如果你預備好就問我拎e-mail address la~~thankss!!!

我上星期五去湊heihei放學,佢去拎鞋o個時,見到鞋柜有pokpok幅相,就指住叫"pokpok"呀,我聽到幾開心呀,因為佢多數提黎提去都係o個幾個女同學仔,咁我就再指shingma個囝la,佢又講到係邊個,再指另一位同學仔,佢都講到,雖然係一件好細少既事,但係o個一刻個心真係好開心架~~

邊個係B-ma呀~~佢既小朋友同我地d小朋友讀同一班架??

shingshing真係叻咗好多呀,我睇到佢有進步我都好開心呀~~

hi Lavenda & Shing ma

B-ma既小朋友係同我地d小朋友讀同一班架! 佢既小朋友 is named Chu Wing 'B' (nick name), 'cos his brother is nicknamed as Chu Wing 'A'. So I call her as B-ma.

Lavenda, let me have your email address.

EF

EF,

please check pm, thankss~~
‹ 上一主題|下一主題