用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08' 禮賢K3 come! come! come
樓主: dns
go

08' 禮賢K3 come! come! come [複製鏈接]

醒目開學勳章

我係 211 呀.
原帖由 yypiano 於 08-10-13 11:07 發表
TungTungB,
我係room208,你呢?

Hope we all can 一齊升上禮小, then our chat box can be continuoused and just renamed to "09 禮賢K1 come! come! come".

Good Luck All!  Looking forward to the good news!

Love Mums,

Many photos are upload.  Please take a look.

係呀, 劉校長講過架!  

唔知禮小收到幾多份applications呢? 你們的號碼是否#30xxx? #30xxx可能係禮幼的學生呀! 因位無可能有咁多applicants嘛.

原帖由 TungTungB 於 08-10-13 10:37 AM 發表
我記得校長好似講過話唔會安排兩個禮幼小朋友一齊in, 免得佢地傾計 or 分心.

應該是在"小學一" 起個新topic 叫
"09禮賢P1 come! come! come!

升班啦! 再唔係幼稚園生啦!

原帖由 yanyan-fish 於 08-10-13 12:50 PM 發表
Hope we all can 一齊升上禮小, then our chat box can be continuoused and just renamed to "09 禮賢K1 come! come! come".

Good Luck All!  Looking forward to the good news!

Love Mums,

Many photos a ...

07禮幼K3, 佢地好團結呀! 畢了業都開了個topic

07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !

佢地已經chat了3x版, 我地依家先果6版.

醒目開學勳章

龍柱,

你張相係咪係東部華僑城影架, 我 Eastor 都去過, 好正, 你有冇住果間酒店同浸 spa, 那是彤彤第一次浸 spa, 不知幾開心, 宜家成日都叫我再帶佢去過

原帖由 龍柱 於 08-10-13 13:44 發表

Mine is 2.00pm this Friday.

Most of you get an earlier schedule.  I think the one of my son may be the last from all of us.

Tungtungb,

I also want to visit 東部華僑城. I planned to go in the past summer but we went to another place with my family finally.  May be visit there in next summer or other long holidays. The scence looks very beautiful.  Is the hotel very good and is it expensive?  Did you buy the tickets from 永東 or Wing On?  

原帖由 KLLP 於 08-10-13 14:38 發表
Mine is 2.00pm this Friday.

醒目開學勳章

我係永東買 package, 都算好貴, 要around HKD3000 for 2 days only, 有好多人會揀係大梅沙住, 再去華橋城玩.  你可以 check 下.  不過果到真係好靚, 好乾淨, 藉得一去.

不過我覺得秋冬去會好D, 果到多數係戶外地方, 夏天去都幾辛苦.  

原帖由 yanyan-fish 於 08-10-13 18:14 發表
Most of you get an earlier schedule.  I think the one of my son may be the last from all of us.

Tungtungb,

I also want to visit 東部華僑城. I planned to go in the past summer but we went to another  ...

so you have to come more often la ^^

原帖由 龍柱 於 08-10-13 13:44 發表

Dear all,

星期五面試, 你地緊唔緊張呀?
我好緊張, 真係想快的完成這個小一入學程序!

咁就唔緊張...  
但... 如果禮小唔收我個仔,
對我來講會是一個很大的打擊.

話時話, 我個仔成日都唔鍾意著有領衫和有鈕衫, 所以去學校interview都好煩惱, 唔知著咩衫.

原帖由 KLLP 於 08-10-14 12:15 PM 發表
Dear all,

星期五面試, 你地緊唔緊張呀?
我好緊張, 真係想快的完成這個小一入學程序!

TungTungB,

我是5月11日母親節那日去的, 即日來回.  我都是幫親永東的, 約$2xx/adult.  如果5月12日去仲平呀, $169咋! 直通旅遊巴來回, 包入場劵.  去到要另外買上落山的纜車和吊拉車車票.  我們在食街一間餐廳食buffet, 好似成人$98; 長者半價; 好似5歲以下唔收$$. 佢無問我個仔幾歲, 但佢都無收我個仔$$.

你有無搭落山, sir得好快的纜車呀? 初初覺得sir得好快架!!  其實這架纜車是抄奧地利薩爾斯堡的纜車.  其實東部華橋城是一個A貨的世界縮影.

原帖由 TungTungB 於 08-10-13 11:57 PM 發表
我係永東買 package, 都算好貴, 要around HKD3000 for 2 days only, 有好多人會揀係大梅沙住, 再去華橋城玩.  你可以 check 下.  不過果到真係好靚, 好乾淨, 藉得一去.

不過我覺得秋冬去會好D, 果到多數係戶外地方, ...

得我up, 無咩人response, 都無用架!  睇的人就多...

原帖由 KLLP 於 08-10-14 12:11 PM 發表
so you have to come more often la ^^

醒目開學勳章

其實我都好擔心禮小唔收彤彤, 有時係屋企同佢練習下 D conversation 佢都唔多願意, 仲覺得我好煩, 比佢激死, 希望到時佢聽聽話話, 肯打開佢把金口啦.

龍柱,
咁你諗唔諗住玩大抽獎, 不過我地個 net D學校都無一間係我好鐘意.  所以我一心諗住讀直資 or 禮小.

原帖由 龍柱 於 08-10-14 13:03 發表
咁就唔緊張...  

話時話, 我個仔成日都唔鍾意著有領衫和有鈕衫, 所以去學校interview都好煩惱, 唔知著咩衫.

...

TungTungB,
我有參加大抽獎, 我老公決定了抽一間跨區而無咩可能的名校!  所以, 如果禮小唔收真係

原帖由 TungTungB 於 08-10-14 01:52 PM 發表
其實我都好擔心禮小唔收彤彤, 有時係屋企同佢練習下 D conversation 佢都唔多願意, 仲覺得我好煩, 比佢激死, 希望到時佢聽聽話話, 肯打開佢把金口啦.

龍柱,
咁你諗唔諗住玩大抽獎, 不過我地個 net D學 ...

如果返禮小, 可以穿學校運動服呀!

原帖由 龍柱 於 08-10-14 13:03 發表
咁就唔緊張...  

...

Me too!

原帖由 TungTungB 於 08-10-14 13:52 發表

龍柱,
咁你諗唔諗住玩大抽獎, 不過我地個 net D學 ...

醒目開學勳章

哈哈, 我都係, 揀左間跨區名女校, 不過就算真係咁好彩比我抽到, 都要諗諗讀唔讀, 因我覺得彤彤不大適合讀傳統學校, 佢辛苦時我仲辛苦, 到時影響埋親子關系仲衰.  其實我心儀一間活動教學的真資學校, 不過 interview 時我表現麻麻, 故應沒有機會, 現唯有寄望禮小.

原帖由 龍柱 於 08-10-14 13:59 發表
TungTungB,
我有參加大抽獎, 我老公決定了抽一間跨區而無咩可能的名校!  所以, 如果禮小唔收真係

醒目開學勳章

我去個時仲未開呀, 同埋我見好似仲整緊D機動遊戲, 所以我諗住出年再去多次

原帖由 龍柱 於 08-10-14 13:31 發表
TungTungB,

我是5月11日母親節那日去的, 即日來回.  我都是幫親永東的, 約$2xx/adult.  如果5月12日去仲平呀, $169咋! 直通旅遊巴來回, 包入場劵.  去到要另外買上落山的纜車和吊拉車車票.  我們在食街一間餐廳食bu ...
‹ 上一主題|下一主題