用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 08-09 入讀 york o既媽咪
樓主: pearjadema
go

有冇 08-09 入讀 york o既媽咪 [複製鏈接]

Updated

Updated on 2-4-08

臻臻.................囝囝.........0509.........am
昊藍.................囝囝.........0503.........am
家曦.................囝囝.........0509.........am
Adrian..............囝囝.........0616.........am
欣晴Anson........囡囡.........0504........am
匡匡.................囝囝.........0510.........am
子瞻.................囝囝.........0726.........am

[ 本文章最後由 Krystal 於 08-4-2 18:26 編輯 ]

Hi Krystal,

I got your mail. If I have any questions, I will not hesitate to contact you. Thanks a lot.

snow b 你就好啦 ! 我全程冇人講解連有video都唔知, 好彩有大家...... 我連問係咪係到上課, miss 好隠晦咁答係到讀幾個月啦 ! 就算...

原文章由 Krystal 於 08-4-2 17:58 發表
Updated on 2-4-08

臻臻.................囝囝.........0509.........am
昊藍.................囝囝.........0503.........am
家曦.................囝囝.........0509.........am
Adrian..............囝囝.... ...

德建.................囝囝..............0616........am

我再updated一次,因有d漏咗

Adrian..............囝囝.........0616.........am
欣晴Anson........囡囡.........0504........am
匡匡.................囝囝.........0510.........am
子瞻.................囝囝.........0726.........am
子謙.................囝囝.........0509.........am
德建.................囝囝.........0616.........am

而家開始成日同阿仔洗腦, 一得閒, 我就remind 佢, 記唔記得我哋上次去約克幼稚園,有車車踩, 你重踩得好快tim.... 同埋嗰到有外國人老師 ga bor,  你要同佢講英文佢先聽得明...等佢keep 住個腦有印象, 到時返學希望會好d啦....

各位mama﹕平售以下冬夏季校服,  尤以 *的物品, 有9 成新, 合k1男生穿, 如有興趣, 請pm.

男生

物品
出售件數

校褸*

恤衫*

長衭*

體育運動服

灰色羊毛外套*

針織T

褓吠

夏季校服*
(有一套95%新, 只穿著十數天)
夏季運動服

另有全新書及書包平售

[ 本文章最後由 mingming12 於 08-4-3 14:11 編輯 ]

hi joan921,

你囝囝有無返緊學o架?我囝囝而家都返緊nursery,我都怕佢突然要返第二間學校會唔慣,而家佢同d miss,朋友仔同姐姐都friend咗,有d感情,第日見到d miss同朋友仔都唔同哂,我都怕佢初初會喊,我而家都有攞番york比我地果隻vcd出嚟同佢間中睇吓,話比佢聽,遲d我地就去lee度返學,好唔好,佢都好鍾意睇,佢都話要去lee度玩,希望有助佢適應la。

原文章由 joan921 於 08-4-3 13:26 發表
而家開始成日同阿仔洗腦, 一得閒, 我就remind 佢, 記唔記得我哋上次去約克幼稚園,有車車踩, 你重踩得好快tim.... 同埋嗰到有外國人老師 ga bor,  你要同佢講英文佢先聽得明...等佢keep 住個腦有印象, 到時返學希望會 ...

仔仔就話比我聽媽媽我好喜歡依家學校呀..好多車車玩..
所以我同佢in咗4間幼稚園, 間間都唔很出聲, 只有依間很
叫老師和答問題..
之前同佢買咗校服, 仔仔一有人來我家, 佢就會比套校服人睇,
話靚靚..
所以咁貴學費, 我都比佢讀囉..

原文章由 joan921 於 08-4-3 13:26 發表
而家開始成日同阿仔洗腦, 一得閒, 我就remind 佢, 記唔記得我哋上次去約克幼稚園,有車車踩, 你重踩得好快tim.... 同埋嗰到有外國人老師 ga bor,  你要同佢講英文佢先聽得明...等佢keep 住個腦有印象, 到時返學希望會 ...

原文章由 eunicepoon 於 08-4-3 10:38 發表

德建.................囝囝..............0616........am

你同我仔仔同一日生日 ...

係呀, 唔知會唔會同一班呢 ?

hi,我女女叫綽嫣,都係選擇了york,其實呢間學校真係幾好,
我有個朋友係度教左十幾年,亦係而家既k1老師,她同我講以
前真係唔好,但而家就好好,但一定講錢,乜都係錢,不過大家
選擇九龍塘間間都一樣,最重要比左咁既錢出去,係值得就可
以,希望我地大家交流多d!

原文章由 Edvychan 於 08-4-3 11:46 發表
我再updated一次,因有d漏咗

Adrian.............. ...

Hi ivylee313,

我都係咁希望,讀得九龍塘,都預咗樣樣計錢,最近要係真係小朋友返得開心同學到嘢最重要。

原文章由 ivylee313 於 08-4-5 03:14 發表
hi,我女女叫綽嫣,都係選擇了york,其實呢間學校真係幾好,
我有個朋友係度教左十幾年,亦係而家既k1老師,她同我講以
前真係唔好,但而家就好好,但一定講錢,乜都係錢,不過大家
選擇九龍塘間間都一樣,最重要比左咁既錢出去 ...

係啦!我地應該相信學校,相信自已既眼光,見到自已小朋友
開開心心,身體健康,就足夠!希望我地小朋友讀左呢間學校,
連我地大人都一樣咁開心,又可以大家分享一下仔女經

原文章由 Edvychan 於 08-4-5 14:41 發表
Hi ivylee313,

我都係咁希望,讀得九龍塘,都預咗樣樣計錢,最近要係真係小朋友返得開心同學到嘢最重要。

高爾   女孩子0506 上午班 26/03嗰日交錢,校園環境又舊又未清潔,到小朋友返学時候應該會企喱整潔.不过交錢先知道九龍城有2間買校服既铺頭,平好多呀.

原文章由 Edvychan 於 08-4-3 15:15 發表
hi joan921,

你囝囝有無返緊學o架?我囝囝而家都返緊nursery,我都怕佢突然要返第二間學校會唔慣,而家佢同d miss,朋友仔同姐姐都friend咗,有d感情,第日見到d miss同朋友仔都唔同哂,我都怕佢初初會喊,我而家都有攞番yo ...

有呀, 我就係驚佢到時返新學校會唔慣, 所以註冊嗰日帶埋佢去, 同佢玩咗陣先走....佢舊年返學時,喊足2個月咁濟,又晚晚發夢喊醒, 好在d老師好鍚佢,,, 見佢慢慢適應咗, 由每朝喊晒攬住唔俾我走, 到而家乖乖咁同我bye bye, 自己放好書包, 座埋位食早餐...我先至安樂d咋.... 我個仔都係呀, 同而家d老師, 同學,姐姐都熟晒..個個重鬼咁鍚佢, 因為佢係全校最細嗰個, 遲d咁多人我都驚佢會唔慣...

又多兩個同學仔

子謙.................囝囝.........0509.........am
德建.................囝囝.........0616.........am
綽嫣.................囡囡.........
高爾.................囡囡.........0506.........am

[ 本文章最後由 Edvychan 於 08-4-7 09:56 編輯 ]

我都應同你講法, 相信自己眼光, 小朋友讀
o黎間學校會每日都開開心心, 大人亦一樣咁
開心, 到時大家可互相分享下~~
原文章由 ivylee313 於 08-4-6 02:03 發表
係啦!我地應該相信學校,相信自已既眼光,見到自已小朋友
開開心心,身體健康,就足夠!希望我地小朋友讀左呢間學校,
連我地大人都一樣咁開心,又可以大家分享一下仔女經

...

hi,

如果時間許何,不如我地係近開學之前果排,帶小朋友出嚟玩吓,等佢地見吓面,第日返學見到有自己識o既朋友仔,可能會無咁驚,不過都要就啱時間,又要搵到好地方先得

I agree..
我哋可以book club house玩, 冇咁熱..

原文章由 Edvychan 於 08-4-8 09:47 發表
hi,

如果時間許何,不如我地係近開學之前果排,帶小朋友出嚟玩吓,等佢地見吓面,第日返學見到有自己識o既朋友仔,可能會無咁驚,不過都要就啱時間,又要搵到好地方先得 ...
‹ 上一主題|下一主題