用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 各位瑪利諾神父既家長分享吓啦!
樓主: 芝芝媽
go

各位瑪利諾神父既家長分享吓啦! [複製鏈接]

Re: 各位瑪利諾神父既家長分享吓啦!

Thanks Sindy.

Car-long, can you tell us more about this school.  My son will promote to p.2 and if this school is really not good.  I think I will.......

:-|

Sindy 寫道:
你有興趣,其實可以約下car-long,你睇事實好過聽我地講啦

Sindy
c 4 la  :cry: 轉數慢, 唔明添!!
car-long 你住邊頭呀?? 我點搵你呀 ??  

間學校好唔好,某程度上都要夾自己個小朋友,可能有d人覺得少問題......所以我話最好睇事實,例如學校既卷呀....其中小朋友遇到係學校既情況,跟住再諗下係唔係你地都關心既問題,同埋你地覺得緊唔緊要.....因為所遇到都唔係我既情況,所以我不便講咁多
禧媽媽 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
你有興趣,其實可以約下car-long,你睇事實好過聽我地講啦

Sindy
car-long 你住邊頭呀?? 我點搵你呀 ??   [/quote]

你係度讀緊就最好啦....學校抄寫佔既比例,功課既多少,同學仔之間既關係,老師既處事方法咁,你都應略知一二,對嗎?你讀上/下午班?
WaiMummy 寫道:
Thanks Sindy.

Car-long, can you tell us more about this school.  My son will promote to p.2 and if this school is really not good.  I think I will.......

:-|

Sindy
我終止搵到你地之前講既野喇!!
mud 成日要改正架??
唔靚又要扣分??
咪手軟囉 ??

Sindy,

我仔讀下午班。學校既嘢,我都略知一二,尤其是老師既處事方法,聽高年班家長話二年級的老師會好啲,晤知係晤係呢?同埋升上P.2之後的功課都同P.1完全係兩回事(好似話深過P.1 好多,你地知唔知呀?

Car-long,

Please check pm and waiting for your reply. Thanks

Wai Mummy

As I knew...the primary school will move to new place in 2007 ka wor.. secondary still here lor. Patgan

According to the latest news, the new school near Hoi Lai Estate is now under construction.  Need to wait for 2008.

Patgan,

Pls check pm.

Wai Mummy

係呀! 我當日去註冊時, 校務處表示要2008年9月才搬去新校舍.

芝芝媽

禧媽媽 寫道:
[quote]
袓安 寫道:
請問學校係唔係0係07搬新校舍??

祖安
咁橋係度碰頭  
08年先搬呀 [/quote]

係呀~~差不多0係時候8 0下 D 小學嘛~~
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

禧媽媽 , 咩事 ? 係 MFS 附近 .

carlo
禧媽媽 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:

Sindy
car-long 你住邊頭呀?? 我點搵你呀 ??   [/quote]

請問小六學生有幾多%可直升中學?   

85%

car-long 寫道:
禧媽媽 , 咩事 ? 係 MFS 附近 .

car-long
梗係有野想問喇  

禧媽媽 ,

等閑約左佢地一齊玩丫 !

car-long

請問中學部校風如何?你們會否讓你們的子女升讀該中學呢?   

car-long 寫道:
禧媽媽 ,

等閑約左佢地一齊玩丫 !

car-long

car-long
你地成日都有約會 ??

禧媽媽 ,

熟 d 既就會 , 放學有時一齊去會所做功課 .

Hi patgan,

Please check pm.

WaiMummy

芝芝媽 ,

女女習慣嗎 ?

waimummy, patgan ,

今日有無番學校幫手整手冊丫 ?

car-long
‹ 上一主題|下一主題