用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局方王換娣家長~
樓主: tracyfo
go

保良局方王換娣家長~ [複製鏈接]

Re: 保良局方王換娣家長~

tracyfo:
南豐、新都城那二間我參觀過,校長人都幾好,
人家講南豐的開得比較久,比較好。
那時候我問過南豐係沒位,要等到八、九月開學。
新都城則有位,可以隨時插班進去。

二間都可以約時間參觀。
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

chunchunbb, small_cc,
我己打左去綠茵同翠茵問, 佢地話除時都可以去參觀, 最好係下午時間, 我打算9月時去取表格既時候, 順便同老師傾下計..之前都聽好多家長話綠茵好好, 我到時應該都會報.

chunchunbb,
但你怕唔怕小朋友咁細個就去到咁遠返學會辛苦呀..因為呢個原因, 我老公唔多想我仔仔出去外會讀, so我依家己開始好努力咁搵tko既學校的資料, 睇下有無邊間好而又啱我仔仔讀的學校

tracyfo,
等我個仔倒考陳守仁先算~我都信心不大,不過都只係抱住不妨一試既心態咋.
努力~加油~努力~加油~努力~加油~努力~

tracyfo,small_cc,
我已經打左去方王換娣問有冇暑假興趣班,學校答覆只提供比現時K1-K3學生參加.

唔緊有啦!
出年再參加囉!
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

chunchunbb,
係啦, 實有大把機會, 我都打算幫仔仔報樓下會所既暑假班, 你地打算報咩呀?

各位媽咪都好忙呀
咁耐唔見你地上來既

hi

hi, 我係新入黎架, 唔係太識點用回覆
我囝囝都係今年9月讀k1 上午班呀

請問知唔知大約幾時開家長會呀

應該8月尾會有一次家長會
第時多d上來傾下計啦

我會經常上黎架啦,  半年前上黎睇過, 但可惜搵唔到傾關於呢間幼稚園既主題, e+終於都搵到啦

希望到時我仔仔有機會同你小朋友同班啦...到時可以多d交流

我個仔係03年1月架, 到入學個陣好似大左少少, 我舊年去過報名, 因為差1日所以d 幼稚園唔肯收佢, 要等到今年先可以讀k1

tracyfo
我同呀仔報左綠茵暑期EQ班,逢一三五,
二同四就返番海悅間playgroup,
而家都想搵d星期六樂器班學.

Hi~~wingpoon~~

各位媽咪..我最近煩跟...我仔仔依家有讀N1的係坑口既英皇讀跟, 我由最初同佢報保良局時己不時同佢傾, 話佢知新學校有幾好, 好好玩...但到依家, 己放假啦..佢同我講, 好想返英皇, 唔鍾意新學校, 好鍾意個班主任...好想坐返佢坐開既校車等等....

唉...你地話我應該點好...依家呢間學校雖然細d, 但令我仔仔好有親切感, 呢間我都明白...見佢咁鍾意英皇...有d唔想迫佢轉校...各位媽咪點睇呀?

星期四我仔在方王畢業了.  步入另一個學習生涯  

請問家長知唔知, 系唔系在K.2先有課外活動, 收唔收學費.

tracyfo
我個仔而家都係好鍾意綠茵D老師同嬸嬸,我唯有每次同佢落街,就順便行去學校門口,猛同佢洗腦,得閒我又成日攞套新校服出黎比佢著,話佢好型仔,提起佢返新學校既興趣.如果都冇效,咁你就問下英皇佢地小一派位情況,睇下佢地以往D學生通常派去邊間學校,如果派位(抽獎)都OK,考慮下先再作決定.

phoebepanpan...恭喜你呀...仔仔畢業了...點呀...成個畢業禮開心嗎...有什麼趣事呀
‹ 上一主題|下一主題