用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港兒童合唱團---收生結果
樓主: VALERIEBB
go

香港兒童合唱團---收生結果 [複製鏈接]

Re: 香港兒童合唱團---收生結果

我估你 小朋友應該無問題喇。
因為我見到大部份小朋友都只係 Cross 左個號碼就算,
都無見過任何 STAMP 既,(包括我自己果個
  )

請問有無上年成功收左既 媽咪 可以 Confirm 一下?

我個囡就報合唱團同中國舞,出嚟時就有 2個 STAMP 係手背,佢話一個係 in完合唱團時印,另一個係 in 完中國舞時印,咁有冇機會呀   

Hi

我個囝只報了合唱團,出嚟時就有 1個印在手背上, 而身上的數目字貼未紙被人用紅pen晝了一晝,我都咁好想知道這代理有冇機會?

我小朋友aged 6, 4/15考, 他們考的歌仔叫 '學唱歌’ 他回家彈番俾我聽, 他話逐個小朋友唱和打拍子, 不過多人考少位, 平常心la

wewangwang 寫道:
我小朋友aged 6, 4/15考, 他們考的歌仔叫 '學唱歌’ 他回家彈番俾我聽, 他話逐個小朋友唱和打拍子, 不過多人考少位, 平常心la

我都是用平常心, 因今次是第二次考, 上次我小朋友只得4歲, 而且仲要游完水好倦去考, 狀態不太好, 而我記得那次他是沒有印的, 今次我見他有兩個印, 我都覺奇怪, 因為身邊的小朋友好多都無印, 有的都是得一個, 不知是否心理作用, 走的時候, 在門口的工作人員望到我小朋友的label, 她好有笑容的望住我個仔同打招呼

希望能夠成功考入, 否則, 我唔會再同個仔報名, 免得他知道次次考都唔得, 佢去過一次愛民村社區會堂已經認得那裡, 所以好難再同佢講去那裡是玩, 佢已經知是去面試!

其實我覺得應該係平常心囉! 因為我個囡14號當日都有去interview合唱團,出來時手上都有印仔,label亦被晝去。個囡講有3個姐姐在入邊,叫左六個小朋友一起唱歌。其實14及15號都有面試安排,而14日下午所見當日真係好多小朋友去interview,其實成績只有interview 完全部小朋友先知,唔通每一組行入去interview都打算取錄一個,咁佢今次咪要取錄好多人囉! 我估手上的印仔只係鼓勵下小朋友啦! 亦都有可能以知識別,知道個小朋友已經面試完呢!
所以各位媽媽唔使咁擔心啦! 唔得,咪等下次囉! 好似聽講7月又再招生。
囡囡媽

請問會幾時有result

最快五月三日, 他們才會寄result 給我們.

My girl (5.5 years old at that time) got accepted last year.  No stamp wor!

收到 Result,唔收

Dear all,

收咗, 真係好開心.

Hi all:
收咗啦!好開心.     

合唱團收左囡囡,我o地開心到跳起       

我個仔都收左入合唱, 是平日下午, 我個仔返幼稚園上午班, 所以可以去合唱團, 我o地都係開心到跳起      
請問是團友對升小學有無幫助  

Lion_King 寫道:
我個仔都收左入合唱, 是平日下午, 我個仔返幼稚園上午班, 所以可以去合唱團, 我o地都係開心到跳起      
請問是團友對升小學有無幫助  

hi,
你仔仔讀邊班呀?

They accepted my son too!   

delete

我囝囝都取錄咗呀, 我老公收到信後打電話通知我, 我旁邊的朋友見到我d反應咁開心, 仲以為我中咗六合彩....   
不過入團唔夠半年又無出過表演,香兒不會發信,如小一面試的話只可以show手冊.

Congratulataions to those who have been accepted by 香兒's 合唱組!!

May I ask one question:

Did your child join the 優質潛能啟發課程 by 香兒 before applying to the 合唱組?

Thanks in advance!
‹ 上一主題|下一主題