用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍塘Maryknoll,半山聖士提反Ssgc,庇理羅士Bps?如何 ...
樓主: xiemz
go

九龍塘Maryknoll,半山聖士提反Ssgc,庇理羅士Bps?如何評價?   [複製鏈接]

坦白講, 呢個帖個三間學校, 以成績計, 有一間根本係屬於不同組別
不過好多人成日見某校一年半年成績突出咗, 就以為係永恒既事實

jacknetpass    發表於 21-7-16 21:44
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-7-16 09:37
坦白講, 呢個帖個三間學校, 以成績計, 有一間根本係屬於不同組別
不過好多人成日見某校一年半年成績突出咗 ...

你指SSGC?

hkpapa852 發表於 21-7-16 09:14
嗱! 今次要打你個頭啦! (最多唔打面)

MSS 以前既資料係好詳盡嫁:
哈哈終於逼到你出手.
咪咁多年差不多, 無論人數同成績.

mcl203 發表於 21-7-15 20:03
唔好搞錯喎,MSS從來都係公佈 4 +,2017年果份係絶密流出,2017亦係公佈 4 +,之前亦都係公佈 4+。唔係又 ...

MSS網頁有2017年各科5**至2+數據

http://www.mss.edu.hk/Achievement/hkdse/HKDSE2017.pdf

mcl203 發表於 21-7-16 09:21
嘩,咁都算係?你係咪反話嚟㗎?平反咗了,都無主科~~~

PS,我都有近年啲圖㗎~~~
我連會考年代都有

Poyau 發表於 21-7-16 10:02
MSS網頁有2017年各科5**至2+數據

http://www.mss.edu.hk/Achievement/hkdse/HKDSE2017.pdf

明白,呢張我都有,Thx ~~~

但並非由2018年開始唔提供,我有2014至今,2014-2016都係 4 +,唔係5。2017年呢段時間,係馬校長嘅可能改革期中,其後佢係離開咗,所以,似乎並非一直都有提供 5 * ~~~

hkpapa852 發表於 21-7-16 09:14
嗱! 今次要打你個頭啦! (最多唔打面)

MSS 以前既資料係好詳盡嫁:

MSS 以下校務報告有首兩屆成績

2011-2012年校務報告
http://www.mss.edu.hk/AdminReport/1213/Annual%2520School%2520Repor%25202011%2520-%25202012%2520(15%2520Nov%25202012).pdf

2012-2013年校務報告
http://www.mss.edu.hk/AdminReport/1314/Annual%2520School%2520Report%25202012%2520-%25202013%2520(Finalised%2520on%252013%2520Nov%25202013).pdf

hkpapa852 發表於 21-7-16 09:37
不過好多人成日見某校一年半年成績突出咗 ...

我見MCS 3322%唔算高, 但以3322率既%, 升3大%算高喎 !?????

其實佢個%是以
報考人數去計入3大%

由考到3322%去計入3大%

hkpapa852 發表於 21-7-16 09:26
如果一定要各科詳細成績, 恐怕全港唔夠30間學校有提供
SPCC, DGS多年嚟都無提供各科成績breakdown, 頂多只 ...

SPCC 有各科breakdown, 不過只係出 5*/5**,可以睇到每科應考人數

例如 2020,前幾年都有。

b3410 發表於 21-7-16 11:39

SPCC 有各科breakdown, 不過只係出 5*/5**,可以睇到每科應考 ...
呢堆只供"內容人仕"分享既資料, 一直無人分享過嘛
好似QC個D, 都係只供"內容人仕"分享, 不過有人分享
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-7-16 11:51
呢堆只供"內容人仕"分享既資料, 一直無人分享過嘛
好似QC個D, 都係只供"內容人仕"分享, 不過有人分享
...
唔係內部,我網上搵喎

Poyau 發表於 21-7-16 10:21
MSS 以下校務報告有首兩屆成績

呢兩份已無法從街外去睇到

b3410 發表於 21-7-16 11:52
唔係內部,我網上搵喎
網上搵? 邊到見到?

hkpapa852 發表於 21-7-16 11:53
呢兩份已無法從街外去睇到

試試以下

http://www.mss.edu.hk/AdminReport/1213/Annual%20School%20Repor%202011%20-%202012%20(15%20Nov%202012).pdf

2012-2013年校務報告
http://www.mss.edu.hk/AdminReport/1314/Annual%20School%20Report%202012%20-%202013%20(Finalised%20on%2013%20Nov%202013).pdf

hkpapa852 發表於 21-7-16 12:07
網上搵? 邊到見到?
終於有資料數據王搵唔到

b3410 發表於 21-7-16 11:39

SPCC 有各科breakdown, 不過只係出 5*/5**,可以睇到每科應考 ...

估唔到phy咁少人讀 /考
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

M1 or M2 都好少學生考

所以真係要諗下是否讀純理科?
文理雙修長遠來講出路更加擴。

b3410 發表於 21-7-16 12:48
終於有資料數據王搵唔到
份資料係最近4年SPCC網站改版後既新出品, 以前係無........ 所以無留意

b3410    發表於 21-7-16 18:11

ysnmama 發表於 21-7-16 13:13
M1 or M2 都好少學生考

係喎,唔夠1/3 ~~~
‹ 上一主題|下一主題