用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 人山人海-2 聖保祿
樓主: sallyhui0823
go

人山人海-2 聖保祿   [複製鏈接]

TIGERBAMA 發表於 14-3-5 14:28
因為往年都是通告寫的 當日收到麻....所以大家以為今天收到......

只有再等啦...... ...
係啦,通常到係寫幾月幾日前收信,明白,大家的心情

今早打去學校問面試結果信幾時會收到,得到一個幾搞笑和混亂的答案:請問幾時會收到面試結果信? 女職員答:3月5日後會收到。
請問到底那一天會收到?職員答:不知道。
再問她信寄出未? 她答:還沒有
請問幾時會寄? 她答: 吾清楚,你明天再打來問。

聽到如此答案對間學校都幾失望!

kyleebc  對學校失望唔讀吧  發表於 14-3-6 09:36

3月5日後寄出,真係唔知係幾時寄出

回覆 Sherina28 的帖子

今早打去學校問面試結果信幾時會收到,得到一個幾搞笑和混亂的答案:請問幾時會收到面試結果信? 女職員答:3月5日後會收到。
請問到底那一天會收到?職員答:不知道。
- 其實職員都好難答到你幾時收到, 個個地區郵遞時間都唔同
再問她信寄出未? 她答:還沒有
請問幾時會寄? 她答: 吾清楚,你明天再打來問。- 職員真係未必知老師/書記幾時去寄信, 咁佢都請你明天再打電話去問,
聽到如此答案對間學校都幾失望! - 坦白講, 如果單憑呢幾條問題而令到你覺得失望, 都幾唔公平, 因為學校唔係post office, 係唔知封信會幾時到你屋企....

回覆 happysin 的帖子

學校好清楚家長都好心急想知結果,應該顧慮到家長的感受給個明確點的答案。所有其它學校都寫明一個確切的日期前會收到通知信,唯獨這間是寫之後收到,令到家長都吾知到底什麼時候會收到。

回覆:Sherina28 的帖子

很同意

引用:回覆+happysin+的帖子 學校好清楚家長都好

原帖由 Sherina28 於 14-03-05 發表
回覆 happysin 的帖子

學校好清楚家長都好心急想知結果,應該顧慮到家長的感受給個明確點的答案。所有其它 ...
你又太執著吧。

其實學校咁答你我又覺得正常喎, 真係好難答實邊一日收到,
最重要個POINT就係佢地未寄出...
我估呢個星期應該都收到架喇...

回覆:人山人海-2 聖保祿

其實現今科技,應該在網上公佈。再發信!

又可發多日夢!

一日未有,即係仲有機

反正ST PAUL都算Final、大家Relax下la。
當係買張金多寶Mark6 發個好夢:)

引用:反正ST+PAUL都算Final、大家Relax下la。當

原帖由 joysic 於 14-03-05 發表

回覆:joysic 的帖子

不是,還有聖士提反,這個最後機會

引用:反正ST+PAUL都算Final、大家Relax下la。當

agree

引用:係呢一刻,+我反而唔想收信住,+未收信即仲可

原帖由 cathyleex 於 14-03-05 發表
係呢一刻, 我反而唔想收信住, 未收信即仲可以發下夢。
我都有同感。

回覆:bagamanf 的帖子

其實今年我本人覺得競爭好大,去到最後真係有D累了,孩子能為了我們家長想佢地入到一間好學校,一直陪伴左右。我真的要讚讚他們對我們無條件的包容和忍耐。

引用:其實今年我本人覺得競爭好大,去到最後真係

原帖由 bagamanf 於 14-03-05 發表
其實今年我本人覺得競爭好大,去到最後真係有D累了,孩子能為了我們家長想佢地入到一間好學校,一直陪伴左 ...
well said !

回覆:happysin 的帖子

‹ 上一主題|下一主題