用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 對衡道N班的來集合囉喂~~~~
樓主: bearwhat
go

對衡道N班的來集合囉喂~~~~   [複製鏈接]

回覆:對衡道N班的來集合囉喂~~~~

呢個星期聽到仔仔唱「跳飛機」。123 321 1234567 234 432 456789 10。見到佢讀得開心,我都好開心。

AllisonFu  你小朋友係幾月B 呀? 我個仔8月B, 剛剛夠2歲, 但我有時都聽到佢係屋企唱歌, 但我唔知佢唱乜, 你個小朋友咁叻, 可以唱得清楚  發表於 12-9-25 15:34

引用:大家好!我女將在10月入讀nursery插班生,

原帖由 riko741 於 12-09-22 發表
大家好!我女將在10月入讀nursery插班生,因之前間學校沒有校巴,宜家要買過曬d方方校服,請問你們有冇d唔 ...
插班比5比你頭一兩日陪上堂架?

請問呢個星期四中秋晚會有冇人去丫?

hs_mama 發表於 12-9-24 18:44
請問呢個星期四中秋晚會有冇人去丫?
我去丫仲同幾個校外小朋友去

回覆:bearwhat 的帖子

我都希望去到。仔仔病病地,希望佢到時好番都可以去到。

今日放學時行左1陣...有個傻婆拖住我仔..仲講dee dee..好彩亞仔都5比佢拖,放左手..嚇到我拖住亞仔行快d..佢跟左1陣就無跟...自己接放學的真係要拖實丫..已經把件事what app左老師知...5知佢會不會出通告...

中秋燈會好多人呀,but亞女情願玩sir滑梯都吾去排隊玩遊戲,haaaa
臨走有整燈籠果d無奬都有禮物收,亞囡超開心

回覆:盈盈b 的帖子

仔仔病左,join唔到添。方方耐不耐有呢D嘉年華都幾好丫!上次去open day仔仔都玩得好開心!

焯蕎下午rainbow班,剛剛十月三日開始返,但今天喊到返唔到!

引用:焯蕎下午rainbow班,剛剛十月三日開始返,

原帖由 yanishek 於 12-10-05 發表
焯蕎下午rainbow班,剛剛十月三日開始返,但今天喊到返唔到!
係屋企未出門口已經喊到番唔到?插班有冇得頭兩日陪番學?我仔仔搭校巴都喊左個幾月先至冇喊咋。兩歲人仔要俾D時間佢適應咁大change。你係屋企陪佢唱多D學校既歌佢返學都會開心D.  呢排我個仔唱head and shoulders.  (用London bridge is falling down調)

係呀,我一拎套校服出黎就開始喊!
但頭兩日上落車都冇喊,我打比老師問佢上課情況老師話佢耐唔時諗諗下就喊。但校車姨姨就話佢全程都冇喊仲贊佢好乖。
不過只返兩天已感染到傷風!!

插班冇得陪!一開始就自己三小時!

引用:係呀,我一拎套校服出黎就開始喊!但頭兩日

原帖由 yanishek 於 12-10-06 發表
係呀,我一拎套校服出黎就開始喊!
但頭兩日上落車都冇喊,我打比老師問佢上課情況老師話佢耐唔時諗諗下就 ...
我個仔陪左兩三日上堂之後都喊,你冇得陪更加啦!不用擔心,小朋友適應左慢慢會好D架喇!

今日收到冬季校服,但只有冷衫和sports wear.  其他是否還未有?定係我仔仔個份漏左呢?

我昨天才收到書本及打針通告,沒有收到冬季校服通告。

我就收到書本,但無打針通告及冬季校服通告

每日由同阿女換校服至上校車都好似上刑場咁,心都痛埋!>・<

yanishek 發表於 12-10-9 13:36
每日由同阿女換校服至上校車都好似上刑場咁,心都痛埋!>・
忍下啦...過多1..2個月就開心返學啦...n班5返k1一樣要忍痛....可能到時佢仲識扭

引用:我昨天才收到書本及打針通告,沒有收到冬季

原帖由 yanishek 於 12-10-09 發表
我昨天才收到書本及打針通告,沒有收到冬季校服通告。
訂造冬季校服通告係9月派左(你囡囡返學之前),我交晒錢架喇。詳情你可以問番學校。

引用:我就收到書本,但無打針通告及冬季校服通告

原帖由 B1234 於 12-10-09 發表
我就收到書本,但無打針通告及冬季校服通告
打針通告唔記得上個星期尾定呢個星期頭派架

‹ 上一主題|下一主題