用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4)
樓主: mmak
go

2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4) [複製鏈接]

hi all,
My son will be promoted to K2 (lower class )this September. He was in N (Peach) class.
Can I join your chat?
Do all of u know when is the first day to school?
Is it 3/9 ?
Thanks a lot!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

hannah616,
29/9應該係第一日返學喎,家長陪小朋友一齊返,老師應該會簡介吓,之後3031號就唔洗返,到3/9正式上課(家長無得陪)

原文章由 hannah616 於 07-8-10 12:25 發表
hi all,
My son will be promoted to K2 (lower class )this September. He was in N (Peach) class.
Do all of u know when is the first day to school?
Is it 3/9 ?

reb619,

吓,變左無得一齊去上堂
我前兩日收到收據,confirm左星期五7:00 pm.

reb619, CCW & AnnyMok,

剛call了大力,今天3:00 pm之後的堂,取消了.會安排退返今堂D錢.

原文章由 reb619 於 07-8-10 12:01 發表
fyeung, CCW, 小熊媽咪,
剛剛大力俾電話我,話我知我報果個時段4人小組(Friday 7-7:45pm) full 咗 我只不過遲你哋兩日交form咋,依家我改咗星期二晚七點鐘!

[ 本文章最後由 fyeung 於 07-8-10 14:39 編輯 ]

hannah616,

當然歡迎加入!

原文章由 hannah616 於 07-8-10 12:25 發表
hi all,
Is it 3/9 ?

hannah616,

welcome .....

29/8 返1日, 跟著 3/9 再返 ...

原文章由 fyeung 於 07-8-10 14:06 發表
hannah616,

當然歡迎加入!

我咁遲先黎報到

原文章由 mmak 於 07-8-7 22:04 發表
haomama,

我今日 見到 你 hubby 交左 條 "手指" 俾佢...
你睇下可否 copy d photo & video 入去, 條 手指 得 125mb 希望夠用...
我唔急的, 你得閒先過俾我o勒... 下次見面先俾返我都唔遲 !!
真係麻煩晒 ...

下次比你啦~~

原文章由 talie 於 07-8-8 10:12 發表
smallegg

因我地既 topic 已轉移去另1個總覽表度, 新既總覽表模式有如 "媽媽會所", "小學一覽" 一樣. 而依家個位置應係:
親子王國 - 教育網 > 幼稚園一覽 (under “pre-school”) > 九龍城區

其實你見到 ...

你都好勁喎~~
好留心...比個叻你

原文章由 fyeung 於 07-8-10 14:04 發表
reb619,

吓,變左無得一齊去上堂
我前兩日收到收據,confirm左星期五7:00 pm.

reb619, CCW & AnnyMok,

剛call了大力,今天3:00 pm之後的堂,取消了.會安排退返今堂D錢.

甘full呀, 我仲未有電話通知添........c啦, 甘charlotte一定change唔到星期五啦!

haomama,

thank you ...

我地8月 係咪 再約入場 玩溜冰 ??

re.: ice skating class..

chinglam(florence's mami) 已call 我: 佢會報 平日 Tue 6:00 Group (4人, 夠4人就開班)... 我地傾過 好似仲抵 bor....
但 group 可去到 10個人, 唔知又一城 會否加人...我得閒會問下..

另 我問左 我個 coach... 佢話after summer vacation..星期日 上午 都會 封場 開班 for 學生only  ...
有無半私人班, 就要睇下 book 唔 book 到時間 & coach ..??
我唔記得問佢 星期六 多唔多人... 但就唔會封場的 !!

我自己都係 prefer 平日上堂多d...
另,我識左 2個 溜冰班 o既 同學仔, 佢地想搵埋我 組班..佢地2個就 prefer sat 上堂, 如你有興趣 .. 我俾佢地 電話你丫 ??

原文章由 haomama 於 07-8-11 00:09 發表

下次比你啦~~

all,

有無人收到 編班信 丫 ???... 好心急 ..

原文章由 mmak 於 07-8-11 22:24 發表
haomama,

chinglam(florence's mami) 已call 我: 佢會報 平日 Tue 6:00 Group (4人, 夠4人就開班)... 我地傾 ...

mmak,
係唔係自己入場呀??
tot 2 我無join呀...如果自己入場, 不如星期日上午...玩完可以一起食野...我估ryan, kwan yin & florence都可以來玩...
再搵d節目比佢地玩都ok喎...
tue 我都想,but阿仔7:00上tom lee, 所以join唔到...

haomama,

係丫... 自己入場玩...
星期日上午 ?? ...唔知有無開 ??... 可能會封場 等我check 下先 ??

我星期三晚 返 tom lee... 我都唔報 星期二 唔想連續 2晚返學 ??
我想揀 星期一 晚 ....

btw, 我收到風 10月會有個新溜冰場開 .. 在九龍站

原文章由 haomama 於 07-8-12 12:13 發表

mmak,
係唔係自己入場呀??
tot 2 我無join呀...如果自己入場, 不如星期日上午...玩完可以一起食野...我估ryan, kwan yin & florence都可以來玩...
再搵d節目比佢地玩都ok喎...
tue 我 ...

有個關於數學架網址,大家可以得閒比小朋友去玩下:

http://www.kidport.com/GradeK/Math/MathIndex.htm

fyeung,

Thanks for sharing......

原文章由 fyeung 於 07-8-13 18:28 發表
有個關於數學架網址,大家可以得閒比小朋友去玩下:

http://www.kidport.com/GradeK/Math/MathIndex.htm

all,

我見 k1 o既 mami 話 16/8 先會收到 關於開學o既信 ??....

唔知我地幾時先收到呢 ??

原文章由 mmak 於 07-8-13 20:41 發表
all,

我見 k1 o既 mami 話 16/8 先會收到 關於開學o既信 ??....

唔知我地幾時先收到呢 ??

mmak,

你真係好心急喎 ,不過........我都係

原文章由 mmak 於 07-8-12 21:00 發表
haomama,

係丫... 自己入場玩...
星期日上午 ?? ...唔知有無開 ??... 可能會封場 等我check 下先 ??

我星期三晚 返 tom lee... 我都唔報 星期二 唔想連續 2晚返學 ??
我想揀 星期一 晚 ....

b ...

你check 下啦~

原文章由 mmak 於 07-8-11 22:24 發表
haomama,

chinglam(florence's mami) 已call 我: 佢會報 平日 Tue 6:00 Group (4人, 夠4人就開班)... 我地傾 ...

請問how much?  

我只知 又一城 o既價...

Group (4-10人) $550 for 5 lessons - weekday,
[sat & sun 好似 多 $75 ... 約 $625]

semi-private (2-3人) $650 for 5 lessons - weekday.
[sat & sun 好似 多 $75 ... 約 $725]

上堂時 同時會有街客在場上玩.. summer camp 時就會封場, 我個 coach 話 sunday 上午 都會封場的... 你可以諗下...

另, 我 早2日 約左朋友 去左荃灣海濱花園 個冰場 玩, 我無落場 個囡 自己同d 小朋友玩...收費: $45/位 (大小同價) 無限時的...
我囡都玩得好開心, 我地約左幾個小朋友 佢地都無學過, 佢地個個扶住個架仔 玩得好開心... 星期日 早上 唔算多人, 可以去試下先 ??
我囡第一次溜冰 都係 幾個小朋友 約埋在 海濱 book 半私人班 玩 1堂 (當試堂咯)

原文章由 小熊媽咪 於 07-8-14 12:27 發表

請問how much?  

[ 本文章最後由 mmak 於 07-8-14 22:35 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題