用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 嘉諾撒聖芳濟各小學小一
樓主: carsychan
go

嘉諾撒聖芳濟各小學小一 [複製鏈接]

嘉諾撒聖芳濟各小學小一

[quote]原文章由 vanyau 於 07-7-12 15:45 發表

我今日都收到了,她被編到1B班,有沒有被編到1B班同班的同學仔媽媽, 大家認識吓!

Car

HIHI

U will know on sept2007 teacher will have paper told u
u choise 那一個藝術
all the class in the morning ar in last year i have some course in the morning i need to quit if the school give the 藝術 class u does not like , in the past case is  very difficult to change other class .if u have many point .
Hilouey

原文章由 vanyau 於 07-7-12 15:50 發表

Hi, Hilouey

謝謝你的回覆,我好早就交了回條,希望入到心儀的藝術班啦!
另外想問,大概何時有消息被派了那一個藝術班呢?
因為要知道上課時間,另外有相撞的話,可能要quit咗現在讀緊的班.
...

hello carsychan,
你好, 我個女都係1B 班, 佢叫做 Queenie.
nice to meet you.
cherrynequ

原文章由 carsychan 於 07-7-12 22:12 發表
[quote]原文章由 vanyau 於 07-7-12 15:45 發表

我今日都收到了,她被編到1B班,有沒有被編到1B班同班的同學仔媽媽, 大家認識吓!

Car

我女派到1D班, 有冇小朋友同我女一班呢, 我女叫Rachel

早晨呀 咁多位

我嚟報到 , 我女入 1A班 , 請多多指教
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

哈爐!!
Carsychan 、Cherrynequ媽媽!
我個女都編入1B班,好高興認識妳們!其他班家長大家好!!
大家介唔介意介紹下全名、幼稚園、住那區.....可以了解多d先!!!
等我介紹我個女先!!!
她的名字是 : 鄭凱羚 Dorothy--> 請多多指教
她於寶血幼稚園畢業
家住東區坐1號校車,有無人同小女一起坐校車呢?

簽名被屏蔽

原文章由 00adafan 於 07-7-13 14:25 發表
spi和dr kong有公仔!

買書包這個問題,我都頭痛緊,有沒有家長俾啲意見呢?
想買Chiropak,但是沒有公仔,囡囡不太喜歡.
但是好多有公仔的,又不知道那一個牌子比較好.
請問有沒有人知 ...

00adafan,

Thank you.

hello carsychan, nov媽媽,
我唔打全名了, 個女叫 queenie chan.
讀聖心幼稚園
我唔記得幾多號車, 喺柴灣上車(因為我會上午帶佢返我公司), 但放學就喺 shaukiwan下車
cherrynequ

原文章由 Nov媽媽 於 07-7-13 14:24 發表
哈爐!!
大家介唔介意介紹下全名、幼稚園、住那區.....可以了解多d先!!!
等我介紹我個女先!!!
她的名字是 : 鄭凱羚 ...

[ 本文章最後由 cherrynequ 於 07-7-13 17:48 編輯 ]

原文章由 Nov媽媽 於 07-7-13 14:24 發表
哈爐!!
等我介紹我個女先!!!
她的名字是 : 鄭凱羚 ...

Hi

Dorothy,Carsychan,Cherrynequ媽媽!

我個女都編入1B班,很高興認識妳們!大家好!!!!::" />
等我介紹小女: Kelly

[ 本文章最後由 conniejoan 於 07-7-13 18:32 編輯 ]

1B班

Carsychan,Cherrynequ,Nov & conniejoan

我個女都編入1B班, 唔知你們同不同意一齊交換手機號碼 ? 在開學後可以互通消息 ! OK ?

SKW

媬姆車: 尖沙咀九龍站至聖方濟各

請問有否介紹?

謝!

原文章由 SKW 於 07-7-13 23:18 發表
Carsychan,Cherrynequ,Nov & conniejoan

我個女都編入1B班, 唔知你們同不同意一齊交換手機號碼 ? 在開學後可以互通消息 ! OK ?

SKW

Carsychan, Cherrynequ, Nov, Conniejoan & SKW

My daughter has been allocated to 1B class as well.
Her  name is Vivien.  I'm happy to exchange mobile no., pls pm me. Thx

SKW

原文章由 dreamschool 於 07-7-14 09:29 發表
請問有否介紹?

謝!

call Mrs Wong cause she runs routes to Kowloon or NT tel no 61528887

Many thanks.

原文章由 markchan 於 07-7-14 14:12 發表

call Mrs Wong cause she runs routes to Kowloon or NT tel no 61528887

呼~~ 尋日終於都買左書了,仲欠一本中文作業
HAHA 個EE 一路對緊書單, 囡囡就一路數住有
幾多本, 興奮到不得了 ... 唔知過多幾年後, 佢
既反應仲係唔係咁呢 ... hehehe ... 希望到時唔
好變左厭煩既語氣就好了 。
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

Hi 各位媽媽,

我個女Janis都係編入1B班,搭8號校車,以後多些聯絡。

Tinama:

SKW

早晨呀咁多位,

咦到現時爲止都仲未有人同我女同車(4號車)
我女要 11:30 am 就上車, 我 99 話咁早小朋友點
食得落lunch 呀 , y 唔搭保姆車 ?! 諗諗吓 又係喎 ,
不過註冊嗰日趕住走都無詳細研究過呢個問題添 ,
但佢好似淨係得校車公司係到咋喎 ,
唔知你地有無係選擇搭保姆車既呢 ?
大校巴有無跟車ee 呢 ?
有無安全帶呢 ?
if 選擇保姆車SAT 佢地又會唔會開呢 ?

hi
monday - saturday have school bus ee together .

原文章由 emiluihk 於 07-7-18 11:47 發表
早晨呀咁多位,

咦到現時爲止都仲未有人同我女同車(4號車)
我女要 11:30 am 就上車, 我 99 話咁早小朋友點
食得落lunch 呀 , y 唔搭保姆車 ?! 諗諗吓 又係喎 ,
不過註冊嗰日趕 ...

Hilouey ,

THX
‹ 上一主題|下一主題