用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 倒數1 天,自行分配學位
樓主: TINBA
go

倒數1 天,自行分配學位 [複製鏈接]

Re: 倒數 13 天,自行分配學位

你吾提我, 都差d 吾記得lu...

只得15分, 明知抽到的機會很微,但又好想如願以償, 真是忐忑不安. 我報那間小學可以上網查到, 不過我都會親自去看, 以防萬一!

Re: 倒數 12 天,自行分配學位

Hi SaBB

係ar ! 你咁心水清ge, 有冇囝/囡今年報小一ar? If yes, which one? 真係好繄張 , 好似話睇完就走 ga la! 去年, 你地幾點去睇 ar?

Any idea of how many girls apply this one this year?  How's the chance?  Pls share more!  Many thanks!

我想問, 如果唔得, 需唔需做任何野. 例如交自薦信. 因為得15分, 機會好微.

如果唔得, 幾時再交表呢 ?

如果今次落空, 應該要等一月再填表作統一派位(大抽獎), 係唔係呀   

係呀...要等1月再入表統一派位6月先公佈...派完哂位入唔倒再去叩門先有用(而家做咩都冇用) :cry: 好多人都係等15分包括我在內

Re: 倒數 11 天,自行分配學位

SaBB,

唔系甘多﹕DGJS, GH, APS, CKY.
去年魚翁撒網,其實有D 學校收左都唔會讀,這年少D。

SaBB 寫道:
TINBA,
咁你同女女報左邊間呀

bbqueen,
你報marymount,right?Yes, marymount個result 係學校睇到. I went there with my friend last year too. What you want to know more about? Let's see if I can help.

[size=medium]GOOD LUCK TO ALL PARENTS AND  CHILDREN HERE!
Hope to hear good results here!
:-D

早D 好過遲 D, 做左好過無做!
有D 人很早便寄左,因為沒有說唔收到先做。
重有有乜新進度(XX 獎)都寫封信去通知下校長!

olkan 寫道:
我想問, 如果唔得, 需唔需做任何野. 例如交自薦信. 因為得15分, 機會好微.

TINBA,

Hi hazelnut,
唔洗驚,多數發夢都係"調番轉"

我個女都係15分, 但唔太擔心自行分配結果, 反而擔心自己報考的直資/私小結果.  

咁樣成日記住好慘架,大家放鬆d啦

我上年都試過為左呢樣野晚晚失眠,晚晚要攪到自己好累先訓得著訓

今年自行分配又有份參加,但心情唔同左lu

Re: 倒數 9 天,自行分配學位

SORRY.....

BUT EVERYTHING HAS A BEGIN, IT HAS AN END..

WHEN HE/SHE GO TO P1, IT'S ANOTHER EVEN MORE SERIOUS, HORRIBLE, TERRIBLE, SLEEPLESS, RESTLESS.....NIGHTMARE

:-(  :-(  :-(  :-(  :-( :-(  :-(  :-(  :-(  :-( :-(  :-(  :-(  :-(  :-( :-(  :-(  :-(  :-(  :-( :-(  :-(  :-(  :-(  :-( :-(  :-(  :-(  :-(  :-( :-(  :-(  :-(  :-(  :-(

[quote]
hazelnut 寫道:
TINBA,

自行配住係計分架,有d學校係咩都唔收又唔計你成績或奬項,因佢唔係直資或私學,如果間校睇你呢d野就算犯規,咁呢間學校讀唔讀都罷   [quote]

請問到時去邊到知結果呀?
DouglasMaMa :lol

DOUGLASMAMA,

20/11 去番你申請間學校睇結果. 有d學校可以上學校網頁睇結果, 唔清楚可打去你申請間學校到問下.  

Anyone knows whether St. Mary's result can be check on school website?
Thanks.

Re: 倒數 8 天,自行分配學位

La Salle 可以網上查到!

La Salle Primary School

Re: 倒數 8 天,自行分配學位

仲有幾日咋,真係好緊張呀.... 尤係我地ed 得15分o既.....
‹ 上一主題|下一主題