用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

我分心走兩版,加上呢到岩岩落地,咪追唔切囉,人地關心你咋     

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

010 寫道:
我分心走兩版,加上呢到岩岩落地,咪追唔切囉,人地關心你咋     

多謝 :

醒目開學勳章

算你啦 ,咁你會交留位費嗎?

010 寫道:
算你啦 ,咁你會交留位費嗎?

考慮下啦, 要再去了解多啲間學校先 , 你有麥見地, 升中點睇

yanyanmama

當我報左名幾日後便知你地去in,之前同思瀚媽一齊,但我就冇她手腳咁快,如果唔係應該同你地同一日去

我見它的流程寫5:30-7:00家長參加講座了解校內連作,之後是自由參觀校園

010,Christina

我都是報左大約5,6間掛

蔡x有是中學的,不過爸爸喜歡這間,所以咪報囉,他喜歡多外國人,但聽人講都幾難

yiuyo 寫道:
yanyanmama

當我報左名幾日後便知你地去in,之前同思瀚媽一齊,但我就冇她手腳咁快,如果唔係應該同你地同一日去

我見它的流程寫5:30-7:00家長參加講座了解校內連作,之後是自由參觀校園

010,Christina

我都是報左大約5,6間掛

蔡x有是中學的,不過爸爸喜歡這間,所以咪報囉,他喜歡多外國人,但聽人講都幾難

我手腳都唔快, 寄左application form 唔夠幾日已經收信, 離面試3天左右,  急到唔知發生麥事

家長個講座好長, 校長未講完, 好多人已經趕住去接小朋友, 天又黑, 未指細參觀

你可以找子杰媽媽約下, 因為佢本來同我阿囡一班考, 聽必必講當天佢唔得閒, 改左11月份, 可能同你一齋, 你幾多號考

k3家長
有冇人收到老師派的朗誦紙呀,是否要小朋友背熟呀

噢,即那個講座不太有用啦

yiuyo 寫道:
噢,即那個講座不太有用啦

你幾多號考

我是下星期五,不是11月喎

yiuyo 寫道:
k3家長

我阿囡未有, 010你有無

醒目開學勳章

其實間學校幾好,活動教學,我都幾中意,佢有好多方法去鼓勵小朋友在小息課餘講英文,升中唔差.有好多課外活動比小朋友(係有校車安排送回家嫁!)但地點坐落係幾係唔方便(對我而言啫).
只因名氣不及其他私校,所以先咁多家長一有其他學校收放棄佢.如果你諗住入唔到浸聯便會讀私校,咁交留位費會有保障d,起碼對囡囡�自己力壓力會少左.但記住除學費外,佢重有個尖子課程,好似都要$1900,當然好似唔係個個小朋友要讀!

yiuyo 寫道:
我是下星期五,不是11月喎

即管問下, 可能我記錯咋

醒目開學勳章

我都唔見有喎,係咪分批進行?

yiuyo
難得爸爸中意,難都試下,比d信心仔仔嘛,老師唔話佢英文好咩.你仔仔又咁靚仔,老師會有好感d嫁.
yanyanmama 寫道:
[quote]
yiuyo 寫道:
k3家長

我阿囡未有, 010你有無 [/quote]

010 寫道:
其實間學校幾好,活動教學,我都幾中意,佢有好多方法去鼓勵小朋友在小息課餘講英文,升中唔差.有好多課外活動比小朋友(係有校車安排送回家嫁!)但地點坐落係幾係唔方便(對我而言啫).
只因名氣不及其他私校,所以先咁多家長一有其他學校收放棄佢.如果你諗住入唔到浸聯便會讀私校,咁交留位費會有保障d,起碼對囡囡�自己力壓力會少左.但記住除學費外,佢重有個尖子課程,好似都要$1900,當然好似唔係個個小朋友要讀!

好似真係有點見地, 點樣先入尖子課程?

其實我又唔係一唔入浸聯就想讀私校, 如果係, 我唔會只考咁少, 最主要地區, 我只怕自己黑仔, 抽到意想不到既小學者

今晚Christina同必必都做左灰姑娘

知唔知一個月學費幾多 我真係未睇淸睇楚, 就走去報考, 實在太急, 八月份時好忙

我實在太眼瞓, good night

醒目開學勳章

我記得應該係老師選入嫁,所以唔一定入,學費記得好似係$2xxx,係咪Christina
咁交定求心安啦,講真$400好抵,我知有d收HK$1,000嫁.
但我始終認為今年適齡兒童少左,我地仔仔囡囡機會大好多!
yanyanmama 寫道:
[點樣先入尖子課程?

其實我又唔係一唔入浸聯就想讀私校, 如果係, 我唔會只考咁少, 最主要地區, 我只怕自己黑仔, 抽到意想不到既小學者

yanyanmama,

我唔係灰姑娘, 我仲未瞓, 不過明天再傾過啦!
‹ 上一主題|下一主題