用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 我囡囡是P.1D班
樓主: 芯媽
go

我囡囡是P.1D班 [複製鏈接]

Re: 我囡囡是P.1D班

其實她們的書包都已經好重,如果帶埋飯壺咪更重?除此之外,她們自己攪得掂架啦    總之都唔知點好。 :cry:
芯媽

我阿女係帶飯通常都食晒.
芯媽 寫道:
其實她們的書包都已經好重,如果帶埋飯壺咪更重?除此之外,她們自己攪得掂架啦    總之都唔知點好。 :cry:

芯媽

我仔都係在校訂飯, 佢又係話昨日d飯好難食(c餐), 佢話食左好小, 原來佢地班有兩個中一的哥哥幫手派飯, 仲要睇下佢地食左幾多先比棄置, 阿仔叫我比佢自己帶飯, 我都諗緊, 但要好早起床準備, 又驚就快冬天, 好快會凍 :cry:
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Dear Kristy&emily.Venus ,

我囡囡叫 adrienne .佢話班裏有男仔叫AARON,但唔同組.   

chloeha

你囡囡真係叻, 我仔都話左比我聽佢係miss liu果組.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

我個女平時好鍾意食野, 除左上星期五話要轉 A餐,就無話投訴.不過昨日既 C餐食左一啖就唔要(仲話D飯咁臭點食) :-|

dear all EC mama
if he quality no good u need to reply to school and let next year change the provider
eg
HONG SAI
CATHAY

and some is good also.

芯媽 寫道:
我個囡都係食C餐呀 。一回家就要工人煮粥俾佢吃,我問佢有無咁肚餓,她說D飯唔好吃,吃得好少,帶回校小息食D食物(一包薯片同一包牛奶糖)又俾D同學羅晒黎吃。自己只是吃得兩塊薯片同一粒糖,所以好肚餓,講講吓仲咸添    。我叫她午飯要吃多D,就算唔好吃,都要食多D,唔好浪費D食物。諗諗吓好唔好放定件獨立包裝的蛋糕,以備不時之需。你地話會唔會誇張咗D   

Hi, 蕊媽,

我就話一d都唔誇張, 我個係自己帶飯返學校食o架.
有都有為佢準備小食.  例如:小餅干,小蛋糕,啫哩,生果等等.  每日佢都同我講d同學會囉佢d食物.  甚至連自備飯盒都係一樣.  我都驚佢唔夠食, 就唯有幫佢帶多小小番去囉.

自備飯盒都會. 我阿女帶過百力枝佢話自己食咗二枝跟住d同學仔食晒.

mandy_lee 寫道:
自備飯盒都會. 我阿女帶過百力枝佢話自己食咗二枝跟住d同學仔食晒.

Dear all,

原來家都係遇到同一樣o既問題, 倒不如好似大食會咁.
咪人人都有得食囉!!   

我亦有同感--會不會日日好似大食會咁交換食物。   其實一般我已經叫他帶多d啦(預咗她請其他人吃), 但想深一層這樣做又會不會吃得太多零食呢?

另唔知點解---又話星期一交那副自畫像,但到現在仍在書包,問囡囡又話唔知,你地又有沒有交呀    還有那些一張二張,唔知又係咪要日日帶
芯媽

我會比小朋友帶多小小零食返學校請小朋友食, 照咁睇我女女咁為食可能都會食咗其他小朋友好多零食  , 無辦法la呢 d係小朋友文化.      

幅畫仲係書包無收到
芯媽 寫道:
我亦有同感--會不會日日好似大食會咁交換食物。   其實一般我已經叫他帶多d啦(預咗她請其他人吃), 但想深一層這樣做又會不會吃得太多零食呢?

另唔知點解---又話星期一交那副自畫像,但到現在仍在書包,問囡囡又話唔知,你地又有沒有交呀    還有那些一張二張,唔知又係咪要日日帶

hi chloeha

我囡囡張畫紙到有你女個名"adrienne" 原來真係相識左, 但係佢又唔識讀你女個名    快d叫你囡囡教佢讀啦

chloeha 寫道:
Dear Kristy&emily.Venus ,

我囡囡叫 adrienne .佢話班裏有男仔叫AARON,但唔同組.   

kristy 幅自像畫一樣,都仲係書包內

日日大食會,唔怪之得返學咁開心啦  
百力枝 kristy 都有份食呀, 仲叫我下買比佢帶返學  

我會比小朋友帶多小小零食返學校請小朋友食, 照咁睇我女女咁為食可能都會食咗其他小朋友好多零食  , 無辦法la呢 d係小朋友文化.      

幅畫仲係書包無收到[quote]
芯媽 寫道:

[/quote]

hi mandy,
請問妳有沒有問過妳囡囡星期四全方位學習(life-wide learning)是做什麼?
芯媽

等我明天問下女女兒, 不過都應該唔記得架la  

係都唔奇我女女成日都有提你女女個名,明天阿女帶紫菜.
kristy&emily 寫道:
kristy 幅自像畫一樣,都仲係書包內

日日大食會,唔怪之得返學咁開心啦  
百力枝 kristy 都有份食呀, 仲叫我下買比佢帶返學  

[quote]

幅畫仲係書包無收到[quote]
芯媽 寫道:

[/quote][/quote]

如果問佢哋小息食咩小食就實記得,問上堂時老師講過咩就唔記得     

係亞        exactly
芯媽

sephina 你小朋友邊個帶佢返學架
‹ 上一主題|下一主題