用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 播道小學大召集
樓主: babyelmomama
go

播道小學大召集 [複製鏈接]

Re: 播道小學大召集

Hin媽媽 寫道:
想問吓以上被播道收咗的小朋友有幾多是基督徙呢?
Tnx!

我同我d朋友都唔係基督徙加埋有5個人, 都被播道收咗

睇吓呢到都有20幾人, 就來夠一班     

柏生兄弟 ,yoyosing,

妳係唔係全職媽媽呀? 有幾多個小朋友呀?

我係全職媽媽, 得一個囡囡

Aries媽咪 寫道:
柏生兄弟 ,yoyosing,

妳係唔係全職媽媽呀? 有幾多個小朋友呀?

我係全職媽媽, 得一個囡囡

Aries媽咪,

我唔係全職媽媽呀!我仲要為口奔馳呀!放工後又要照顧兩個小朋友,真係超級辛苦呀!

唔知係咪地點問題,報讀播道

yoyosing,

妳有兩個小朋友呀? 幾多歲呀?

係唔係工人姐姐湊呀? 通常自己湊都怕怕, 湊一個都頂唔順, 所以都無再生

妳今日要返工呀?  小朋友有無學其他嘢?

我囡囡興趣班剩係學琴咋!

等我整理

Aries 媽媽:

我大仔九歲喇!細女下星期六就五歲。
我屋企有奶奶同工人幫手,但工人好唔掂,奶奶又好煩,返到屋企真係人都癲。

我今日要返工

yoyosing,

咁妳仔仔係邊到讀書呀?  妳都好有工人湊, 唔使咁癲

好似我咁, 日夜對住, 真係人都癲

有時又叫我同佢玩, 夜晚又唔瞓, 朝早又唔願起身, 樣樣嘢都要我三吹四請先做, 真係支持唔住呀

Hi Hin媽媽,

我們一家也不是基督徒.

Hin媽媽 寫道:
想問吓以上被播道收咗的小朋友有幾多是基督徙呢?
Tnx!

Hi Yoyosing,

我想現階段播道會是第一選擇. 其它應會放棄了.

我個女讀的幼稚園不需要考試,功課也少,所以看不出跟大仔女有分別.我不喜歡對孩子催谷,覺得幼兒時期應注重性格培養和表達能力,所以選擇幼稚園到目標小學都以活動教學為主.也相信因為這一點讓個女可以在面試時有較好的表現.

[quote]
yoyosing 寫道:
Hi Eyma,

你個女好叻呀!間間都收,咁你決定讀邊間呀?
我無比個女以細做借口,佢無咁叻識用呢個借口,只係我有兩個小朋友,大

Hi, 各位:

我們一家也不是基督徒。

Aries

我是全職媽媽, 有兩個兒子, 小兒1歲多, 有時奶奶來我家幫幫我, 我們一家基督徒呢!

HI 各位

我一家都係基督徒       
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Aries媽咪 寫道:
yoyosing,

咁妳仔仔係邊到讀書呀?  妳都好有工人湊, 唔使咁癲

好似我咁, 日夜對住, 真係人都癲

有時又叫我同佢玩, 夜晚又唔瞓, 朝早又唔願起身, 樣樣嘢都要我三吹四請先做, 真係支持唔住呀

Aries媽媽,

雖然我有工人,但個工人只係幫手煮飯同清潔,咁仔女

我個女佢並唔係一個內向

Hello 我們一家都不是基督徒

補充資料先:-

1. babyelmo ( boy ) { 住將軍澳 } [ 區內幼稚園 ]
2. Catmi (girl) {現住沙田�將搬到將軍澳}〔九龍塘某幼稚園〕
3. aries (girl) { 住將軍澳 } [九龍塘某幼稚園 ]
4. EYMA (girl) { 住將軍澳 } [鑽石山某幼稚園]
5. ST Catherine's (gir) { 住將軍澳 } [九龍塘某幼稚園 ]
6. yoyosing (girl) { 住將軍澳 } [九龍塘某幼稚園 ]
7.quenten( boy ) { 住將軍澳 } [ 區內幼稚園 ]
8. SEPHINA (girl) { 住將軍澳}[ 區內幼稚園 ]
9. tigermom( Boy) { 住觀塘}[ 迦南幼稚園(九龍塘) ]
10. ET (girl){ 住將軍澳 } [九龍塘某幼稚園 ]
11. 柏生兄弟 (boy) {住油塘} [香港靈糧堂幼稚園]
12. CHUN CHUN (boy) { 住將軍澳 } [ 區內幼稚園 ]
13. Fat Ronnie (girl) { 住將軍澳 } [ 區內幼稚園 ]
14. giraffema (boy) { 住將軍澳 } [ 區內幼稚園 ]
15. Cindy182(girl) {住鑽石山}〔九龍塘幼稚園〕
16. Venus (boy) { 住觀塘}[ 九龍塘幼稚園〕
17. vvmama (girl) { 住將軍澳 } [ 區內幼稚園 ]
18. tinky(girl) { 住將軍澳 } [九龍塘某幼稚園 ]
19-21. aries3個朋友仔 (女){ 住將軍澳 } [區外某幼稚園 ]
22. aries朋友仔 (男) { 住將軍澳 } [區內幼稚園 ]

Hi yoyosing,

我們一家是基督徒呢.

hello 各位,

好開心!可以認識到你們呢! 我們將會於明年搬到將軍澳, 想知道有沒有好介紹呀?

Catmi  

嘩!今天收到德田李兆強的電話, 有後補位可以去註冊, 我跟先生商量後還是放棄了.  他很奇怪說可否告之報了何校, 我直言報了播道書院, 收線後的感覺是再一次confirm自己的決定.  專心一意等開學.

I wish I could have the confidence you have!

柏生兄弟 寫道:
嘩!今天收到德田李兆強的電話, 有後補位可以去註冊, 我跟先生商量後還是放棄了.  他很奇怪說可否告之報了何校, 我直言報了播道書院, 收線後的感覺是再一次confirm自己的決定.  專心一意等開學.

柏生兄弟,

好開心大家

你好各位家長:
我有興趣比小朋友報播道, 請問而家已返左播道有一段時間, 請問感覺ok嗎, 我囡見到陌生人唔係好出聲, 我驚佢唔得, 請問需預備 Profilo, 可否教我呢, 及校車有冇去黃大仙呢, 萬二分痳煩大家, thanks
‹ 上一主題|下一主題