用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家收到 Think (MOS) 0既 PN 結果未?
樓主: Tomiris
go

大家收到 Think (MOS) 0既 PN 結果未?   [複製鏈接]

請問有 am offer 嘅媽媽,你地小朋係幾月B? 我囝囝係7月B

回覆樓主:

得PM offer, 唔會要喇
當個好爸爸

我都係收到PM
仲諗住如果AM即刻留位唔駛諗

而家Boxhill pm 同 think pm 都唔知點揀

回覆:大家收到 Think (MOS) 0既 PN 結果未

我係boxhill am vs Think pm, 都煩惱緊

我係think am , boxhill pm, zenith am 唔知點選。 想小朋友打好英文底,think pn class 著重Cantonese, 係咪zenith 會好點?

Think pm 轉am
唔知有冇機會

I got reject letter......

回覆 stupid_ugly 的帖子

什麼月分B?

想問下上下午有幾班? 我都收到Pm offer 不過細女

回覆 Mava 的帖子

9月

littlestar_1000 發表於 16-11-18 23:21
我係think am , boxhill pm, zenith am 唔知點選。 想小朋友打好英文底,think pn class 著重Cantonese, 係 ...

我都有同樣煩惱 zenith好似英文好d同環境好d , 但mos think 又近d 名氣又好似大d , 點揀好??

我仔都係得waitlist即係reject,其實真係唔知每間學校嘅收生準則,有啲我覺得我仔表現ok就冇offer, 有啲諗住衰硬又收到offer, 大B細B都有機會offer AM/PM。我覺得好睇彩數。識得同期interview幾個媽媽都係咁講

喂一明顯分別係有啲學校唔in細B,有啲講明要等佢收哂學生有位剩先會叫細B in。 有啲就話等到足歲半先會安排in, 個啲咪其實都係揀學生有位先會in細B。我自己就覺得第一輪就in埋細B嘅學校感覺上可能會較肯放資源去照顧細B,佢地咁細個差幾個月大自理能力已經掙好遠

同意, 我仔 in boxhill in 得好差下但都有offer
think 我填表揀淨係要 am class, 佢又offer pm 俾我地

我仔仔二月大B都係 WAITING LIST

回覆:大家收到 Think (MOS) 0既 PN 結果未?

Think n班係主張先學好母語,不過英文都會學得好好㗎,放心啦。

JupiterBB 發表於 16-11-22 23:45
Think n班係主張先學好母語,不過英文都會學得好好㗎,放心啦。

Think pn class 知唔知係咪廣東話老師做班主任?每日上英文又有幾多時間呢?

回覆 ne1314 的帖子

咁就要睇你認同THINK教學理念嗎?THINK認為N班要打好母語基礎,學懂多些母語詞彙。但其實N班一樣有NET長駐課室,每天也有英文同普通話堂。我係THINK N家長,我認同學校理念,所以㨂讀的。亦證明選擇無錯。另外學校有樣好好,就係K3全英普。即就算你K1-K2 英粵,K3都會轉。用意係,一定掌握廣東話後才學普通話會更好,因普通話詞彙上同廣東話有分別。仲有小學Interview大部份係用廣東話,如小朋友本身係用普通話思維,會影響面試表現。

引用:回覆+ne1314+的帖子 咁就要睇你認同THINK

原帖由 chingchingbb14 於 16-11-23 發表
回覆 ne1314 的帖子

咁就要睇你認同THINK教學理念嗎?THINK認為N班要打好母語基礎,學懂多些母語詞彙。但 ...
多謝你的分享,我一直掙扎緊留Boxhill定Think, 現在決定留Think。有想過Think PN英文唔夠,但如果係boxhill的話幾乎全英。聽你咁講平時返學都有NET係課室,其實咁我已經好放心了。

angelhi 發表於 16-11-23 11:45
多謝你的分享,我一直掙扎緊留Boxhill定Think, 現在決定留Think。有想過Think PN英文唔夠,但如果係boxhill ...

其實一班有一個net 在度《 一班係指幾多人?
係今年先開始有,定之前都係咁?

小朋友都有think offer, 但已留mos box hill, 考慮緊放棄think
‹ 上一主題|下一主題