用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧VS藍田迦南
樓主: hazel555
go

藍田靈糧VS藍田迦南 [複製鏈接]

回覆 fullparts 的帖子

哈哈!! 我平均一星期上網Check一次通告, 順便會download埋d相,我覺得係可以睇到晒佢哩個星期响學校學緊d咩!! 或者未必係日日都有,但一星期裡面一定有新相睇lor, 都好好吖, 係咪??

回覆 goldgoldwong 的帖子

我知藍田同鑚石山都係0甘lor~ 不過我諗佢哋應該間間分校都一樣模式ga~

回覆 星星的後裔 的帖子

哈哈!! 每日可能誇咗d, 應該係每星期都有新相睇啦!!

回覆 kusakasoku 的帖子

SORRY, 校車我就唔太清楚了!!

Jinnee 發表於 16-11-30 19:11

SORRY, 校車我就唔太清楚了!!
謝謝,咁想問點樣自己選自己鐘意的堂上啊?有咩堂可選啊?

醒目開學勳章

fullparts 發表於 16-11-29 20:37
每日响學校內網睇返小朋友返學上堂嘅相~
係咪真? 呢樣真係冇得彈wo!!
唔可以講每日, 但係真係好多相, 仲會有影片
我小朋友都讀過藍田靈糧堂, 確實係最開心呢間, 之前讀過浸信會,

如果講相, 係浸信會一個學期大約有10張內, 但係藍田靈糧堂, 一個月都已經多過佢

小朋友升咗小學幾年, 都成日話想返去靈糧堂當小老師

你意思係咪分區學習呀?? 當年亞女K3嘅時候, 上堂之前有時係可以俾佢地揀當日上堂去校內嘅唔同區學習 (例如語文區,識數區等)~ 但係我印象好似K3先有, 希望我冇記錯啦!!

引用:Quote:Jinnee+發表於+16-11-30+19:11+回覆+

55479090 發表於 16-12-1 22:22
k2~k3 自己揀,k1吾記得,可以揀去睇圖書/視藝/語文/數學/科學/積木/模擬區。大約玩30分鐘,然後返課室分 ...

謝謝分享啊,聽聞靈糧課程太淺,咁你地小朋友升小適應嗎?學習會吃力嗎?語文方面需要好多外補才可以嗎?其實讀完係咪真係有創意D?肯探索同自學多D?

Jinnee 發表於 16-12-1 20:07

你意思係咪分區學習呀?? 當年亞女K3嘅時候, 上堂之前有時係可以俾佢地揀當日上堂 ...
謝謝分享啊,聽聞靈糧課程太淺,咁你地小朋友升小適應嗎?學習會吃力嗎?語文方面需要好多外補才可以嗎?其實讀完係咪真係有創意D?肯探索同自學多D?

係咪好多習作要請人簽名架?例如:讀書俾5個人聽,然後要人簽名咁?

55479090 發表於 16-12-1 22:22
k2~k3 自己揀,k1吾記得,可以揀去睇圖書/視藝/語文/數學/科學/積木/模擬區。大約玩30分鐘,然後返課室分 ...

係咪好多習作要請人簽名架?例如:讀書俾5個人聽,然後要人簽名咁?

引用:Quote:55479090+發表於+16-12-1+22:22+k2~k

‹ 上一主題|下一主題