用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11月過得好慢長
樓主: cindy124
go

11月過得好慢長 [複製鏈接]

回覆 Dragonmama2012 的帖子

好叻仔呀, 邊兩間?

引用:我覺得好大壓力,之前考左幾間比較有名的學

原帖由 mlbidbid 於 14-11-12 發表
我覺得好大壓力,之前考左幾間比較有名的學校,有些不是最佳表現,衣家有些擔心。讀緊嗰間無愛心,又貴又要 ...
我同你一樣,大仔,自己湊,真係有要求的,好大壓力

回覆:11月過得好慢長

我反而覺得好快過..因為好充實
無pn 墊底..自己區報幾間,  再報幾間龍校..
吸收上年pn 經驗..今年主打報下午班..

回覆:gingerm 的帖子

大家一齊努力,希望一齊報喜。星期六又去龍校啦。。。。好大壓力。。

引用:大家一齊努力,希望一齊報喜。星期六又去龍

原帖由 mlbidbid 於 14-11-13 發表
大家一齊努力,希望一齊報喜。星期六又去龍校啦。。。。好大壓力。。

...
我個個星期六都係dragon school....都無報啲唔係dragon.雖然有back up但真係好貴!

引用:回覆+Dragonmama2012+的帖子 好叻仔呀,+邊

原帖由 bipbay 於 14-11-13 發表
回覆 Dragonmama2012 的帖子

好叻仔呀, 邊兩間?
一間叫深培幼稚園,另一間就係保良局嗰啲幼稚園,呢啲十月中,十一月一日就in ,所以好快知結果

回覆:11月過得好慢長

Same here !!😩😩

回覆:cat-cat-ty 的帖子

崇真你揀咩班,出左結果未?

回覆:cat-cat-ty 的帖子

same case

回覆:cindy124 的帖子

我都好想時間快啲過,每天都上黎EK攞下料,但越睇越驚,覺得競爭係超級大,機會好微。

引用:我都好想時間快啲過,每天都上黎EK攞下料,

原帖由 helenmelody 於 14-11-21 發表
我都好想時間快啲過,每天都上黎EK攞下料,但越睇越驚,覺得競爭係超級大,機會好微。

...
Me too,家下好似上左引咁,成日上ek睇料,但愈睇愈唔知應該點揀好。自己一直鍾意happy school,如果太happy,又怕小一難搵到好既私校或直資。自己英文唔好,全屋都係用廣東話溝通,所以又想佢有一個英語環境好既學校,起碼學校可以多接觸,唔會驚。但又怕學費貴,自己原先target係幼稚園用學卷,小學會考私家或直資。

引用:雖然阿仔已收到兩個offer+,但最心儀嘅學校

原帖由 Dragonmama2012 於 14-11-12 發表
雖然阿仔已收到兩個offer ,但最心儀嘅學校同龍校仲有排等,好想收到佢地嘅offer letter ,下午班都要:naught ...
家下都有2間offer,都唔知點揀。一間係家下讀緊n班既幼稚園,讀上去,阿囡又唔怕又要重新適應新環境。但佢冇學卷,每月要交幾千數學費。最心儀有幾間,有in左亦有未in。如果收阿囡,就可以快決定到,但我自己都唔會抱咁大期望,此終又細B,in時我同阿囡既表演又唔係特別好。

回覆 w.ling 的帖子

我都係上左癮, 日日上黎睇
我們做父母的, 都係提供好的環境, 小朋友的路其實他們自有主宰, 見佢地唔係見間間的表現都一樣...睇造化

我女間N又係好貴, 每月4750, 所以有OFFER的話都想轉去無咁貴 的, 順便試下龍校

一齊加油啊, 媽媽~!

我都好想快d12月!!
‹ 上一主題|下一主題