用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城 Think 同學仔,你們好。
樓主: webpaupau
go

麗港城 Think 同學仔,你們好。 [複製鏈接]

oken 發表於 12-11-26 10:18
翠茵同think,我揀think,k1讀上去英文時間會長返,而且區外名氣大d,,升k/k3去叩門希望有幫助 ...
翠茵國際PM收左,但係我都係揀THINK PM, 翠茵雖然近, 但係小朋友係有窗既課室上堂好似健康D.

回覆:麗港城 Think 同學仔,你們好。

但因為我係TKO住,行都行到去,好吸引!但自己又幾鍾意Think,之前致電該校,校長親之解答,唔理佢係咪門面野呀!誠意搭夠,对學校加深左認識!反之打去翠茵同,都有人答,但問極关於K1~3的課程完全答不到!讲中文架!其實都係想了解多d先決定姐!

讲开又讲,有冇tko朋友仔又会搭校車呢?不担心嗎?

我都1516,迦南總校am同LT think pM都收左,而我又住在兩間學校的中間點...煩腦中...但我個人覺得讀think會開心d,迦南就傕谷多d...點算

回復 tuelovefei 的帖子

冇記錯應該係六月B,N班detail冇問到,不過佢推薦LT think老師經驗比較豐富,小朋友雖然屬於delay speech一族,但讀得開心,所以有信心!

其實小朋友讀得開心,係滿足小朋友;讀得催谷,係滿足家長,家長們要自己衡量。

回覆:vickinguk 的帖子

我有兩个朋友讀迦南(but not總校),都说學校課程不深,正常嗰d,一定唔係谷!要揀深的一定非canaan!細路就讀得好开心! 不過有學券之後就唔知啦... 當然,我相信think会free d happy d...activity based and more net teachers!

報到,兩公婆決定了讓囝囝讀 Think, PM 班.
1月B, 家住麗港城。
媽媽們,有興趣可以在Facebook 找我,same name.

我囡會讀 AM, 8月b! 想識下其他同學仔!

今天學校打黎話亞仔可以轉AM,六月B!多多指教!

引用:今天學校打黎話亞仔可以轉AM,六月B!多多

我個囡無機會轉上午了,因十月插班入 LT think, 九月尾可能佢是最細既一個,大家多多指教

呀,仲有, 個職員仲話22/6 有一場入學簡介會, 希望個日可以知多D學校既運作啦!

引用:呀,仲有,+個職員仲話22/6+有一場入學簡介會

回復 tuelovefei 的帖子

Just received call from Think, my girl can change to am class so happy !

引用:回復+tuelovefei+的帖子 Just+received+ca

回復 vickyyeung1204 的帖子

學校話排到阿女可以轉am class, 仲話22/6 有一場入學簡介會, 遲d會寄信通知!

引用:回復+vickyyeung1204+的帖子 學校話排到阿

引用:回復+vickyyeung1204+的帖子 學校話排到阿

回復 vickyyeung1204 的帖子

我第一日下午去交申請表同轉am信去ga!
‹ 上一主題|下一主題