用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城THINK 收到信了!
樓主: petitega
go

麗港城THINK 收到信了! [複製鏈接]

回覆:麗港城THINK 收到信了!

我個細B係後補

回覆:carmantse333 的帖子

不要氣餒!好多家長係hold住兩三个offer...会效出黎!你繼續in其他,又等下waiting list result. add oil!

引用:想請問一下有am+offer既小朋友既媽媽,你地

原帖由 jennycpw1009 於 12-11-12 發表
想請問一下有am offer既小朋友既媽媽,你地交form嗰日係唔係好早去排隊?因為之前c6打電話問過學校,話早交 ...
我12時才排隊,交表前一天問過排先後不會形響上午或下午班。

引用:Quote:原帖由+webpaupau+於+12-11-12+發表

原帖由 cloudwingwing 於 12-11-12 發表
Thanks for your reply. 我記得呢度有媽媽講過 Think prefer 收識講野的小朋友。面試當日老師有問我小朋友 ...
其實見小組時最後入課室,全房滿座,插不入去枱邊拿玩具,爸爸眼神請求老師幫忙,有外籍老師不耐煩用手指指向離枱較遠的一張櫈,仔仔只有坐爸爸大脾兼兩手空空。單對單時老師也是頗冇表情,有小小冷淡。可能見時已12:15,午飯時間到了吧!

引用:我个係7月b.當日老師都有問佢識講野未。咁

原帖由 dotty6 於 12-11-12 發表
我个係7月b.當日老師都有問佢識講野未。咁我个b真係唔識,只好照直講!而老師係由interview开始就冇表情, ...
多謝分享,請問Think 學費是多少?

回覆:cloudwingwing 的帖子

4200/month for Lam Tin Think. Kowloon one is more expensive as posted by jm in forum!

My gal also got waiting, just wonder if every failed candidate got waiting...

簽名被屏蔽

引用:My+gal+also+got+waiting,+just+wonder+if+

原帖由 Mcmugs 於 12-11-13 發表
My gal also got waiting, just wonder if every failed candidate got waiting...
You are right! Would they issue reject letter?

PM offer 超勁開心

my son got pm offer too!  my c6 vy vy happy becoz he brought son to interview anyway,  i m vy surprise too just wonder how many class of am / pm class respectively?  any jm knows?

回復 ffbabe 的帖子

don't know how many class. I only know there will be 48 kids each in am and pm

心大心細,唔知留唔留位?想請問大家有冇丢左interview当日派的小學派位張纸?我以為多數唔收冇keep...有冇jm可以帮忙scan及post返出來睇呢?感激!

引用:我岩岩睇張書單有英文,+普通話SONG+BOOK/CD

原帖由 tuelovefei 於 12-11-12 發表
我岩岩睇張書單有英文, 普通話SONG BOOK/CDx2, 中文認字BOOK&ARTS.
即是話普通話都有歌仔唱下....GOOD AR.. ...
係呀,係得THINK 會咁快ATTACH 埋張書單?! 雖然係pm 班, 但諗諗下都幾fit 我仔仔schedule, 佢都成日要瞓到9am 幾先起身,pm班就可以比佢瞓足d…好野,可以慳返啟思果幾白蚊留位費!

我今早打去問左, 究竟係咪得各15分鐘英普.  接電話個人好有禮貌解釋比我聽話小朋友2歲唔會坐定定聽書, 實際要日常同外籍老師溝通 同出playground 玩, 外籍老師都會跟住. 先比佢地習慣下. 而坐定定上堂就會是15分鐘英及15分鐘普..  我個人覺得好合理.

回覆:petitega 的帖子

你知唔有幾多人報N班呀?

引用:心大心細,唔知留唔留位?想請問大家有冇丢

原帖由 dotty6 於 12-11-13 發表
心大心細,唔知留唔留位?想請問大家有冇丢左interview当日派的小學派位張纸?我以為多數唔收冇keep...有冇 ...
我有呀

回復 kumiso 的帖子

kumiso...請問可否pm我,或post一次...d朋友話,要諗埋第時升小d野喎...嘔血...

回復 kumiso 的帖子

我都想睇..果日諗住陪跑所以掉左..

回覆:dotty6 的帖子

Ok later

‹ 上一主題|下一主題