用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 胡士扥
go

2011-12 小二齊齊傾 [複製鏈接]

我個囡係大汗包,一年級巳經買兩套運動服替換囉~

今日正式上課,大家又再進入作戰狀態,一齊加油!!

原帖由 七月十月 於 11-9-7 10:44 發表
我哋班PE堂係星期二和三, 我得一套運動服, 睇來都要買都一套。

哈~, 冇錯, 佢讀書, 我地打戰。係了,阿囡話而家中文老師係上年1b班的班主任馮老師? 我認識有限, 班主任教英文, 陳老師?
原帖由 胡士扥 於 11-9-7 11:01 發表
我個囡係大汗包,一年級巳經買兩套運動服替換囉~

今日正式上課,大家又再進入作戰狀態,一齊加油!!

好似係呀英常都係陳老師教,不過班主任病咗幾日仲未返學...
至於中文科就唔清楚,如果係馮老師任教,佢對筆畫都有一定要求架,阿囡果年常常改正有時要改三次tim...

原帖由 七月十月 於 11-9-7 11:20 發表
哈~, 冇錯, 佢讀書, 我地打戰。係了,阿囡話而家中文老師係上年1b班的班主任馮老師? 我認識有限, 班主任教英文, 陳老師?  

回復 1# 胡士扥 的帖子

請問有無家長知道2C班班主任係邊位?

係呀!正式上課,又要進入作戰狀態。真係要一齊加油!!

我阿仔在2b,班主任是教數的區老師。教中文的是潘主任,英文是新的老師Ms Kong。

今天阿仔只有4份功課,每份也不多,可以很快便完成了。希望他有個好開始!

2C班主任係咪盧老師呀?
原帖由 myhim 於 11-9-7 16:21 發表
請問有無家長知道2C班班主任係邊位?

阿囡中文科又係馮老師教呀,佢今年改咗title叫馮主任,唔知係咪中文科改咗專科專教呢?妳地班又叫主住喎!

想不到二年級的老師繼續幫小朋友檢查手冊,見到馮主任簽名同打粒星好有親切感呀~

原帖由 bbmm-mom 於 11-9-7 22:38 發表
我阿仔在2b,班主任是教數的區老師。教中文的是潘主任,英文是新的老師Ms Kong。

我以為馮老師升職了.  起碼有一位老師是小一曾教過, 對小朋友來說有些親切感.  

昨天飯餐開始用帆船, 仔仔說味道好好. 我問他帆船的配菜與原美比, 那個多些??? 他說帆船的配菜少好多, 無以前原美咁多菜.  唔知係咪昨天食糯米雞, 所以配菜無咁多???
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

二年級仲有老師繼續幫小朋友檢查手冊, 好好呀! 起碼佢地唔會寫漏野. 我都有同感, 見到馮主任簽名同打粒星很有親切感.

原帖由 胡士扥 於 11-9-8 09:03 發表
阿囡中文科又係馮老師教呀,佢今年改咗title叫馮主任,唔知係咪中文科改咗專科專教呢?妳地班又叫主住喎!

想不到二年級的老師繼續幫小朋友檢查手冊,見到馮主任簽名同打粒星好有親切感呀~

...
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]

應該係.
佢之前有無教過一年班?

原帖由 胡士扥 於 11-9-8 08:57 發表
2C班主任係咪盧老師呀?

我的囡囡話佢同帕堤同一組, 仲話帕堤好乖wor. 乖過佢啦
原帖由 paltiBB 於 11-9-8 09:49 發表
二年級仲有老師繼續幫小朋友檢查手冊, 好好呀! 起碼佢地唔會寫漏野. 我都有同感, 見到馮主任簽名同打粒星很有親切感.

回復 52# myhim 的帖子

re:盧老師有無教過一年班

唔清楚啊,會唔會係新老師呢?

今年都轉咗d新老師,net teacher Mr. Aaron今年好似唔見....

帕堤係乖巧文靜類型,上年做班長tim架!

原帖由 七月十月 於 11-9-8 16:01 發表
我的囡囡話佢同帕堤同一組, 仲話帕堤好乖wor. 乖過佢啦  

平時返學多數見到校長/副校係校門接待,今早第一次見馮主任喎,佢應該係升咗職喇!

飯餐似乎幾吸引,叫阿囡下個月訂飯先!

原帖由 paltiBB 於 11-9-8 09:43 發表
我以為馮老師升職了.  起碼有一位老師是小一曾教過, 對小朋友來說有些親切感.  

昨天飯餐開始用帆船, 仔仔說味道好好. 我問他帆船的配菜與原美比, 那個多些??? 他說帆船的配菜少好多, 無以前原美咁多菜.  唔知係咪 ...

回復 55# 胡士扥 的帖子

阿囡話而家都係佢做班長

因為班主任陳老師請了幾天病假, 而補假老師 - 區老師提名仔仔做班長是暫時的, 待陳老師回來再選.

原帖由 七月十月 於 11-9-9 09:18 發表
阿囡話而家都係佢做班長

帕提一向都很乖巧的。

祝大家中秋節快樂!人月兩團圓!

明天又放假心情特別開心開心!
‹ 上一主題|下一主題