用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 09/10 K1家長
樓主: noelyip
go

09/10 K1家長 [複製鏈接]

既然有三位同學同班咁就好啦!我成日好驚會唔知佢地係學校做咩或帶漏咩,咁大家要多D上黎交流吓,互相是點吓啦!第二日仲可以出黎玩吓添!

我個囡又係幼仁班wor.....
彤彤叫晞彤嗎??

彤彤(Andrea)   幼兒仁班(近門口第一張星星枱)
迦琳 (Gavian)        幼兒仁班 (坐係門口第一張枱)
懿珩 (Ruby)           幼兒仁班(近門口第一張星星枱)

回覆 42# 懿琳媽媽 的文章

懿琳媽媽:

係呀係呀!妳識得我個囡既咩?定係坐佢隔離?

我個日都有入班房呀, 我地可能見過都唔定! 我個女坐係星星枱圓邊位置, 背住黑板, 你個女坐係邊個位置呀!

原帖由 noelyip 於 09-9-1 10:12 發表
哈哈!咁啱既!彤彤都係坐近門口第一張枱喎!廿八號果日妳有無入班房呀?我可能見過妳都唔定喎!

迦琳 (Gavian)        幼兒仁班 (坐係門口第一張枱) ...

我地可以係度多d交流下, 遲下等佢地d小朋友熟絡左再約出來玩, 佢地一定好happy啫~

原帖由 noelyip 於 09-9-1 10:16 發表
既然有三位同學同班咁就好啦!我成日好驚會唔知佢地係學校做咩或帶漏咩,咁大家要多D上黎交流吓,互相是點吓啦!第二日仲可以出黎玩吓添! ...

有會咁啱三個同班又坐埋同一張枱既~~等我今晚問下佢識唔識得晞彤同埋懿珩先??

你個女個名好熟, 印象中好似有個短頭髮, 類似男仔頭? 28/8個日係咪daddy同佢上課室架? 如果唔係, 咁佢座星星枱邊個位置, 我個女坐星星枱圓邊位, 背住黑板架.

原帖由 懿琳媽媽 於 09-9-1 22:59 發表
我個囡又係幼仁班wor.....
彤彤叫晞彤嗎??

迦琳 (Gavian)        幼兒仁班 (坐係門口第一張枱)
懿珩 (Ruby)           幼兒仁班(近門口第一張星星枱) ...

回覆 45# stephanielum 的文章

好呀好呀!佢地知道一定會好意外同好開心!(不過希望佢地無係課室度爭野玩啦!哈哈!)

一張枱好似可以坐十位小朋友,圓形地置坐兩位,咁長形就坐四位,而彤彤應該係坐係妳囡囡右手邊第三個位左右啦!等我試吓post彤彤張相上黎先!

唔係呀, 我地將星星枱坐八個咋, 圓型坐兩個, 長型坐三個, 兩行長型共六個, 加埋八個, 全個課室有兩枱八個, 兩枱七個, 所以全班30人.

你話彤彤坐係我囡囡右手邊第三個位, 咁彤彤咪坐邊位囉? 佢係咪又背住老師架??  等我今晚回家比你彤彤將相我個女睇, 睇吓佢認唔認得彤彤先, 呵呵~~~

原帖由 noelyip 於 09-9-2 15:24 發表
好呀好呀!佢地知道一定會好意外同好開心!(不過希望佢地無係課室度爭野玩啦!哈哈!)

一張枱好似可以坐十位小朋友,圓形地置坐兩位,咁長形就坐四位,而彤彤應該係坐係妳囡囡右手邊第三個位左右啦!等我試吓post彤彤張相上黎先! ...

noelyip,

我個囡係坐係彤彤隔離的(左手面),第一日上課室我有留意懿珩附近同學仔的名字呢!

係丫!懿珩的頭髮係短的,不過就唔係男仔頭,係小丸子髮型.

原帖由 noelyip 於 09-9-2 10:24 發表
懿琳媽媽:

係呀係呀!妳識得我個囡既咩?定係坐佢隔離?

懿珩係坐長方形枱,中間位置,背住老師的.

回覆 48# stephanielum 的文章

係咩?乜原來有四張枱咩?!我仲以為只有三張添....

係呀!彤彤又係要背住老師嫁!

唔知點解我搞左好耐都換唔到張相上黎呀!

回覆 49# 懿琳媽媽 的文章

懿琳媽媽:

妳好叻叻呀!咁細心有留意到隔離座位既小朋友名字既!

我地應該有見過面嫁,因為28號果日我好似係企係妳隔離呢!好高大果個呢!

彤彤同懿珩個樣同身形有D似嫁!(不過彤彤就無妳囡囡咁靚靚啫!)因為31號放學果日,我接放學既時候,係課室外面影左一張相,番到屋企至發覺原來坐隔離位既小朋友同佢咁似既,又係頭髮短短咁,動作又係一致,希望將來佢地會成為好朋友啦!

noelyip,

昨晚阿囡認得妳個囡張大頭相wor...
佢話係佢同學仔.

咦!妳最終有冇搭校車丫?

原帖由 noelyip 於 09-9-3 10:31 發表

唔知點解我搞左好耐都換唔到張相上黎呀!mouth:" />

回覆 53# 懿琳媽媽 的文章

我宜家仲係由姐姐揍佢番學,但十二月可能要換姐姐,因為已經夠四年啦!宜家煩緊揾唔揾到好既姐姐幫手,如果換左新人就一定要坐校車,因為我宜家見幾個姐姐都好似唔夠宜家果個咁醒咁....  我唔放心將個女交俾d傻傻吓既工人接送學校,費事佢帶左我個女番左大陸都唔知

昨日一肚火,加勁擔心.

事緣:明明早上8:25am阿囡已經上咗校車返學,但學校竟然9:20am打電話俾我,問我個小朋友今天又冇返學.......

唔係嘛???冇返學???

我打俾校車姨姨,先知個囡架車9:00am已回到學校,但我個囡竟然冇落車????去咗邊????原來校車姨姨太大意,小朋友落車時冇數清楚人數,加上我個囡可能坐得比較後,佢地居然見唔到我個囡未落車,司機叔叔就開車走.後來叔叔發現車上仲有一個小朋友,於是就帶返我個囡返學校.

好彩冇發生意外,阿囡安全地係9:25am回到學校.

我已經同學校方面投訴,學校亦已經同校車公司傾過,話保証唔會有下次.仲有下次??????

大囡坐街車時都冇發生過任何問題,估唔到校車,真係.....

回覆 55# 懿琳媽媽 的文章

唔係呀?!咁都可以錯得?!我地D小朋友咁細個,緊係唔知自己幾時至落車啦,好彩係番學啫!如果係放學佢跟左其他小朋友落錯車就大件事啦!佢點負責呀!真係離譜!

有無攪錯, 咁既事都會發生既?? 好在無事咋, 但都比佢攪到你驚餐死 .

原帖由 懿琳媽媽 於 09-9-3 11:10 發表
昨日一肚火,加勁擔心.

事緣:明明早上8:25am阿囡已經上咗校車返學,但學校竟然9:20am打電話俾我,問我個小朋友今天又冇返學.......

唔係嘛???冇返學???

我打俾校車姨姨,先知個囡架車9:00am已回到學校,但我個 ...

昨晚我個女睇到你個女張相都認得係佢個同學仔, 不過就唔知叫乜名 , 如果係咁, 迦琳右手邊有一個同學仔坐, 隔離係懿琳, 跟住就係彤彤, 佢地坐埋一排囉~

原帖由 noelyip 於 09-9-3 10:31 發表

唔知點解我搞左好耐都換唔到張相上黎呀!mouth:" />mouth:" />

回覆 55# 懿琳媽媽 的文章

我頭先睇番張相,妳好似係潘太/馮太,係嗎?

對丫!潘太是也

原帖由 noelyip 於 09-9-3 14:38 發表
我頭先睇番張相,妳好似係潘太/馮太,係嗎?
‹ 上一主題|下一主題