用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 剛剛買了dwe媽媽, 不如入來交流下
樓主: mrsko
go

剛剛買了dwe媽媽, 不如入來交流下 [複製鏈接]

叫做donald

原帖由 1511 於 09-6-25 14:26 發表
我用super micky, agent 話基本上夠用到畢業, 你個套甚麽名

我買咗Full Set呀!

真係少的野架 你有無talkin along 個讀卡機 呢個都好重要

原帖由 winglok1212 於 09-6-25 14:33 發表
叫做donald

有讀咭機,510張咭,係小左story book, play along d玩具,3隻vcd&cd我想試下先,同埋4萬個set都無我想要d野,我想要電子書&Q&A CARD,記然bb得6個月,遲d買都唔緊要啦,想睇清楚d

原帖由 1511 於 09-6-25 16:47 發表
咁真係少的野架 你有無talkin along 個讀卡機 呢個都好重要

但係會無左主課程和step by step, 電子書係住課程既伸延 我都想買 不過遲的等BB 了解左主課程 再一步步加
睇定的先籮
不過BB 真係無可能咁快有成績

原帖由 winglok1212 於 09-6-25 20:49 發表
有讀咭機,510張咭,係小左story book, play along d玩具,3隻vcd&cd我想試下先,同埋4萬個set都無我想要d野,我想要電子書&Q&A CARD,記然bb得6個月,遲d買都唔緊要啦,想睇清楚d

...

考慮咗成個幾月, 終於決定買Disney.

我買咗Super Mickey set, 剛剛昨天送來, consultant即日幫我開箱點貨同教我點用. 請各位多多指教.

大家都係新手, 以後多的交流交流, bb好得意, 仔仔黎架?

原帖由 CC113 於 09-6-26 13:55 發表
考慮咗成個幾月, 終於決定買Disney.

我買咗Super Mickey set, 剛剛昨天送來, consultant即日幫我開箱點貨同教我點用. 請各位多多指教.

昨日問過agent, 她說一定要比spoken version BB , BB 第時唱歌發音會準好多, 怕悶怕煩只有大人, 她說的都對既

你地BB有無比書介損手指,我每晚都有和她聼歌看書,她喜歡自己揭又亂爪,但又不懂用力,以經介損兩次,流哂血,心疼死我.

佢地未試過介到,反而撕爛多,咁你應該同bb揸d cream先得喇

原帖由 1511 於 09-7-10 09:55 發表
你地BB有無比書介損手指,我每晚都有和她聼歌看書,她喜歡自己揭又亂爪,但又不懂用力,以經介損兩次,流哂血,心疼死我.

原帖由 mrsko 於 09-7-10 22:38 發表
佢地未試過介到,反而撕爛多,咁你應該同bb揸d cream先得喇

點都好啦, 如果BB太細, 小心D, 因為D書好新, 同麻紙質都厚架, 又或者屋企人可以幫佢地番書, 咁就唔會咁易整到啦

她現在還食手指所以不敢查cream,現在我很小心,一見到她手指仔去到書邊就捉返去頁面

應該大概幾個月開始玩? (now is a new born)

玩咩先呢?

只用Gudie Book 夠唔夠我 guide 個B玩?

我諗只可以聽cd先,等佢開始學坐就用讀咭機

原帖由 tin123 於 09-7-24 15:36 發表
應該大概幾個月開始玩? (now is a new born)

玩咩先呢?

原帖由 tin123 於 09-7-24 15:36 發表

玩咩先呢?

十個月以上開始dvd, 每次15min, 跟guide book 黎教都ok

Thanks mrsko & 1511!

which set of CD first?

can start with play along and sing along

我囡囡6個月大. 响囡囡3個月大時買咗$5?????果套. 事原, 上網攞咗sample, 跟住個counsultant打來話想上門demo. 心諗都知貴(預計2萬度), 太貴唔會買想打發佢走.  點知我老公睇完個demo, 極有興趣. 加上, 囡囡係奶奶照顧, 唔想囡囡聽粵曲. 所以老公話辛苦d分期供, 都要決定買.
So Far, 囡囡用咗3個月, 都ok. 見到froggy會笑出聲. 同埋, 老公同佢玩"open yr hands & close them"都好似識(我自以為 )
仲有一樣搞笑嘢就係, 拉卡卡時有 "Ring" & "Jewels ". 囡囡一聽到"Jewels "會笑到kaka聲. 再聽"Ring"會冇反應~~

醒目開學勳章

大家好, 我套DWE尋日送到(有埋karaoke mate), 我個B 8個月大, consultant 都上咗嚟大概講咗點玩, 多多指教!

唔駛客氣,我對b都8個月大了,每次見到mickey都好興奮

原帖由 kiki.kiki 於 09-7-31 01:44 發表
大家好, 我套DWE尋日送到(有埋karaoke mate), 我個B 8個月大, consultant 都上咗嚟大概講咗點玩, 多多指教!
‹ 上一主題|下一主題