用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 61屆校際音樂節
樓主: FRED123
go

61屆校際音樂節 [複製鏈接]

謝謝各位的分享! 讓我可以了解多點關於音樂節.

請問各位有經驗的家長, 大概要何時開始練習? 一般是否每日都會練, 女兒好懶練琴的, 又自己話要參加, 現在已經學校報了名
晴晴媽媽

醒目開學勳章 王國長老

我女都未開始彈, 通常老師都唔會太早彈, 廢事彈到悶晒.......我心急都無用
原帖由 晴晴_媽媽 於 08-10-20 01:46 PM 發表
謝謝各位的分享! 讓我可以了解多點關於音樂節.

請問各位有經驗的家長, 大概要何時開始練習? 一般是否每日都會練, 女兒好懶練琴的, 又自己話要參加, 現在已經學校報了名 ...

Hi, Charlotte_mom , thanks for your reply!  咁又係, 彈得多又真係幾悶ge!
我阿女連tom lee exam 的歌仔都未攪掂, 我都真係無咁好氣!
晴晴媽媽

61屆校際音樂節

Hi,

我想知道上台比彈奏時是不是要拿正版樂譜的?如不用,我就不買書, 用副本算了。

Thanks.

TYIP

No photocopy is allowed to bring on stage.

原帖由 TYIP 於 08-10-22 14:15 發表
Hi,

我想知道上台比彈奏時是不是要拿正版樂譜的?如不用,我就不買書, 用副本算了。

Thanks.

TYIP

醒目開學勳章 王國長老

一係用正版, 一係背譜
我舊年係背"老番"
原帖由 TYIP 於 08-10-22 02:15 PM 發表
Hi,

Thanks.

TYIP

原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-22 16:44 發表
一係用正版, 一係背譜
我舊年係背"老番"

我又見到話今年, 背譜都要正本?

原帖由 Heidi媽 於 08-10-22 17:31 發表
背譜又要正譜! 唔明  係咪背譜之餘個心要諗住係正本 !

我係discuss 果邊看到咋, 話even 你背左譜都好, 今年要帶正本譜wor, 但我吾知真定假啦..................

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

唔係掛?! 咁大鑊?!
等我聽日打去問清楚先
原帖由 shirley73a 於 08-10-22 06:54 PM 發表
我都想double cfm今年係咪轉咗制...係咪就算識背都要用譜...如果係..我要拿拿聲買返本至得喇...

原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-22 20:31 發表
唔係掛?! 咁大鑊?!
等我聽日打去問清楚先

我真係吾sure 架, 但我女老師就話吾駛買, 背譜得, 後尾我又係discuss 定uwant 樹見到話even 背左都要有正譜先比比賽, 甘我又吾sure wor, 只係覺得練左甘耐, 如果到時因為無正譜就無得比賽未好吾抵law, so 未拿拿聲去買左本law

你最好証實係吾係之後都通知聲呀, 如果真是的話, 我都要同琴老師講.....................

但如果吾是的話, 我就做左傻瓜啦 本書, 126元

醒目開學勳章 王國長老

問左喇~!
職員話, 其實無要求參賽者一定要帶譜至可以比賽, 不過如果選擇帶, 就一定要正本
佢quote左個例子, 就係譬如評判聽聽下覺得有疑問, 需要睇譜, 而個參賽者有得出示, 就一定要係正版(版權法問題), 而個參賽者如果已經背譜, 無得出示, 當然亦唔係問題
好野, 慳返~!
原帖由 hinhinmummy 於 08-10-23 09:16 AM 發表

我真係吾sure 架, 但我女老師就話吾駛買, 背譜得, 後尾我又係discuss 定uwant 樹見到話even 背左都要有正譜先比比賽, 甘我又吾sure wor, 只係覺得練左甘耐, 如果到時因為無正譜就無得比賽未好吾抵law, so 未拿拿聲 ...

原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-23 10:41 發表
問左喇~!
職員話, 其實無要求參賽者一定要帶譜至可以比賽, 不過如果選擇帶, 就一定要正本
佢quote左個例子, 就係譬如評判聽聽下覺得有疑問, 需要睇譜, 而個參賽者有得出示, 就一定要係正版(版權法問題), 而個參賽者 ...

我做左傻仔 早知上黎問下先啦

醒目開學勳章 王國長老

算啦, 百零蚊當lunch食豪左lor! 話唔定今年拎冠軍, 可以夾埋落張cert度留個紀念呀!

原帖由 hinhinmummy 於 08-10-23 12:08 PM 發表

我做左傻仔 早知上黎問下先啦

簽名被屏蔽

原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-23 12:57 發表
算啦, 百零蚊當lunch食豪左lor! 話唔定今年拎冠軍, 可以夾埋落張cert度留個紀念呀!

我無諗過佢會拿獎wor, 佢正式學琴都無一年............ 我係諗住比個經驗佢...............學下失敗咋
‹ 上一主題|下一主題