用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿學校(小學部) 聖保祿學校-P1:A班
樓主: HelenPoPo
go

聖保祿學校-P1:A班 [複製鏈接]

原帖由 christineyan 於 08-9-24 15:47 發表
Tomorrow is Day 3!

THX!咁係咪照 handbook就唔會錯 garla?

係咪開始做每日一篇呀?雲妹妹家電腦壞左tim!

Helenpopo,

You are so smart!!! I remember that you did not attend the orientation day.  Teacher has already mentioned about this point.  Of Course, Please follow the School Calender because the cycle is strictly followed.

Yes, we need to trial run "A passage a Day" until End of Sep.  Marks will be counted from 2 Oct.  Try to fix the computer asap!!

Hope this can help!!

原帖由 christineyan 於 08-9-24 22:45 發表
Helenpopo,

You are so smart!!! I remember that you did not attend the orientation day.  Teacher has already mentioned about this point.  Of Course, Please follow the School Calender because the cycle ...

多謝哂妳既提點! 呢d就係壓力喇,baba,mama知道要每日一篇,拿拿林就整返好個腦啦!

婆婆:
我是0212家齊媽咪, 阿囡現讀D班, 有幸同埋一間學校。

原帖由 HelenPoPo 於 08-9-25 14:06 發表

多謝哂妳既提點! 呢d就係壓力喇,baba,mama知道要每日一篇,拿拿林就整返好個腦啦!
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

Hello! Helen婆婆,
唔知點解我都覺得你個名好熟,好似o係第二d bk版面見過你!可能都係北角o既topic內見過呱,因我之前都係住北角!你有無住過馬鞍山?因為好似o係馬鞍山d topic見過你?!你真係一個好叻好in o既婆婆! 如果我家婆婆都有你咁in就好啦!
我女讀1B班!星期五4:10佢要o係學校學小提琴,所以我就同佢放學後o係學校做功課,見好幾個1A d小朋友都有一齊o係度做功課,你o地1A班教書好似教得快過我o地好多,d小朋友都好醒!你o地中文已做到第9課詞語,我o地都仲o岩o岩教第7課!我見第9課d詞語都幾深同埋幾多下,你o地係未每課都係要一次過寫晒成版詞語gar?我o地班老師如果果課多(例如第4&6課)詞語會叫佢分兩次寫,每次只寫一半,所以可能咁我o地班慢過你o地班!

原帖由 蒙妮卡 於 08-10-6 00:20 發表
婆婆:

,我都有問0212有無讀埋既小朋友啦,我知一定有!

原帖由 pinky 於 08-10-6 09:48 發表
Hello! Helen婆婆,
唔知點解我都覺得你個名好熟,好似o係第二d bk版面見過你!可能都係北角o既topic內見過呱,因我之前都係住北角!你有無住過馬鞍山?因為好似o係馬鞍山d topic見過你?!你真係一個好叻好in o既婆婆!:good ...

pinky,

我諗係MOS啦,雲妹妹BB時係住MOS,但我同時上NP的,我自己住NP!

妳搬左出黎住咩?

我唔理雲妹妹既功課既,因為會傷感情!

有一次佢Babamama去左旅行,我去住幾日,話佢練琴唔積極,佢就唔開心,借d小事就喊!我心痛 garma, 教功課呢d咁唔討好既‥‥‥留返佢地自己!

睇o黎我d記性都仲幾好喎!阿女K1開學我o地才由馬鞍山搬出o黎港島區住!
每日我都要一個人handle佢d功課,因我老公weekend才返屋企,所以好多時都真係好勞氣,不過勞氣完我都會同佢心理輔導,所以我o地母女間o既感情都仲keep得幾好!

原帖由 pinky 於 08-10-9 09:06 發表
睇o黎我d記性都仲幾好喎!阿女K1開學我o地才由馬鞍山搬出o黎港島區住!
每日我都要一個人handle佢d功課,因我老公weekend才返屋企,所以好多時都真係好勞氣,不過勞氣完我都會同佢心理輔導,所以我o地母女間o既感情都仲kee ...

咁妳而家住邊區呀?係咪fulltime mami呀?我地可以多d交流喎!

我都仲有搵mos pulline傾計!

我而家住CWB!
我一直都係fulltime mom!

原帖由 pinky 於 08-10-12 18:14 發表
我而家住CWB!
我一直都係fulltime mom!

有第二名未呀?!

有啦!今年輪到阿妹考幼稚園!
你張大頭相有4個小朋友,係未都係雲妹妹o既兄弟姊妹啊?

原帖由 pinky 於 08-10-14 09:30 發表
有啦!今年輪到阿妹考幼稚園!
你張大頭相有4個小朋友,係未都係雲妹妹o既兄弟姊妹啊?

OOOOOOOOOOOOOOO 點解妳會睇到我有大頭既‥‥‥‥‥‥!

我明明D左喇!
有兩個係雲妹妹表妹弟!
妹妹既機會係咪

原帖由 蒙妮卡 於 08-10-6 00:20 發表
婆婆:

Monica,

唔見左妳o既?

回覆 # 的文章

Helenpopo,
有兩件, 返工, 同阿囡追功課都未做得來, 好少上bk了.
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

Hi蒙妮卡,

我囡同妳一班. 得閒交流下. 我之前send左pm俾妳. 妳收到嗎?

原帖由 蒙妮卡 於 08-10-16 13:15 發表
Helenpopo,
有兩件, 返工, 同阿囡追功課都未做得來, 好少上bk了.
canau

原帖由 HelenPoPo 於 08-10-14 12:33 PM 發表

OOOOOOOOOOOOOOO 點解妳會睇到我有大頭既‥‥‥‥‥‥!

我明明D左喇!
有兩個係雲妹妹表妹弟!
妹妹既機會係咪

不嬲都有見到你幅大頭相啊!雲妹妹都好靚女吓!
我都唔敢抱太大希望,只係如果收埋阿妹我就可以煩少好多o野!

‹ 上一主題|下一主題