用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K2 ~~ PART 2
樓主: Oscar媽
go

創價 2007 K2 ~~ PART 2 [複製鏈接]

謙謙就好開心, 但我覺得跟團(尤其係曾經去過), 真係麻麻地.....好在係老公公司請, 唔使比團費, 抵番

原文章由 Oscar媽 於 08-2-15 15:27 發表
nicole,

係泰國返來 la!! 好唔好玩呀!!

pataya 間酒店好靚, 後面仲係私人沙灘, 好正, 但反到bangkok就
  我懷疑撞野添

話說我地先去pataya 2 days, then back to bangkok, 跟住係曼谷玩左成日, 夜晚先check in

謙謙都好地地, 但一入住呢間so call 4 stars hotel, 夜晚就開始咳, 第二晚住,  仲開始發燒 and 喘氣, 嚇到我cc 下, 跟住果晚, 我平時係打平睡, 居然都會腳抽肋, 一隻抽完, 又一隻, 老公平時好好睡, 但都輾轉反側, 呀仔當然睡唔好........我抽完肋, 我心就忍唔住, 鬧"唔好再攪我個仔".........但無好轉

第二日一起身, 去食早餐同埋check out去夢幻樂園, 謙謙唔肯食早餐, 仲發緊燒, 但上到旅遊巴走左半個鐘後, 佢又開始生猛番, 無發燒, 去到夢幻樂園, 仲玩機動遊戲添..........

你話係米好

一落機, 飛車去睇醫生..........氣管炎

不過有一樣野我現在先知, 因為我地係早上7點機, 所以自己駕車去機場, 然後拍P2, 我初二去初六晚返, 停車場費只係340, 好抵呀

你地下次都可以考慮下 :)

醒目開學勳章

係呀!!好抵架!!

我每次去旅行都係迫係 P2 到...
因為有 $200/ 3 DAYS 打後每日收 $70/DAY

原文章由 msnicoleng 於 08-2-15 17:40 發表
不過有一樣野我現在先知, 因為我地係早上7點機, 所以自己駕車去機場, 然後拍P2, 我初二去初六晚返, 停車場費只係340, 好抵呀

你地下次都可以考慮下 :) ...

醒目開學勳章

而家謙謙好 D 未呀!!

出左國旅行小朋友唔舒服真係好煩..

原文章由 msnicoleng 於 08-2-15 17:35 發表
一落機, 飛車去睇醫生..........氣管炎

醒目開學勳章

oscar 都冇脂肪架!!佢完全係得排骨...

原文章由 jessieoh 於 08-2-15 16:06 發表

夠暖咪得囉, 可能滐滐無乜脂肪, 着咁多衫隻手仔都係凍架, 不過好好攬架  

nicole
我地去旅行每次都係自己楂車去,因為韓國多數零晨機所以去5日要泊6日就冇你地咁平,但點都方便過自己搭車.
係有一張習作紙要交兩張相片和帶交通工具,記住寫名喎.
嘩!你在泰國咁邪 謙謙有冇事呀
原文章由 msnicoleng 於 08-2-15 17:40 發表

你地下次都可以考慮下 :) ...

醒目開學勳章

會唔會夾左係新派既功課夾到呀!!

張通告係寫住"幼低班通告"架釘住一張親子功課紙

原文章由 msnicoleng 於 08-2-15 17:16 發表
......我尋日再睇佢書包, 真係乜都無喎

如果係通告夾住功課既話, 就更加無, 我仲睇完後, 覺得無乜野要跟進, 仲即刻比謙謙反轉後面畫畫添 唔係咁邪呀

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 08-2-17 00:17 編輯 ]

謙謙今日都有去再覆診, 醫生話佢無乜事喇

原文章由 msnicoleng 於 08-2-17 00:14 發表
如果係通告夾住功課既話, 就更加無, 我仲睇完後, 覺得無乜野要跟進, 仲即刻比謙謙反轉後面畫畫添 唔係咁邪呀

Hi Nicole,
你哋第三組真係無,因為珊珊mami話無,
陳羲藯mami都係話無,....但上午班第三組就有,
所以可能老師無比你哋..唔使驚唔見咗.

醒目開學勳章

各位早晨呀!!

今日小朋友返學校la !!

回覆 #4 msnicoleng 的文章

卓盈都係下午班第3組,都係冇收過呢個功課呀

原文章由 msnicoleng 於 08-2-15 17:32 發表
話說我地先去pataya 2 days, then back to bangkok, 跟住係曼谷玩左成日, 夜晚先check in

謙謙都好地地, 但一入住呢間so call 4 stars hotel, 夜晚就開始咳, 第二晚住,  仲開始發燒 and 喘氣, 嚇到我cc 下, 跟住果 ...

我好多年前去曼谷, 瞓瞓吓又突然抖唔到氣, 跟住紮醒咗, 我仲以為自己哮喘病發作, 但我d哮喘已經斷咗尾好耐架喎, 我仲以為泰國d空氣太乾添, 會唔會係.......

醒目開學勳章

各位早晨呀!!

今日氣溫都唔算底,不過冇太陽朝早都比較

原文章由 Oscar媽 於 08-2-19 09:39 發表
各位早晨呀!!

今日氣溫都唔算底,不過冇太陽朝早都比較

今日又凍番, 昨晚都好暖吓

醒目開學勳章

但而家出面都幾暖下...呢 d 天氣叫小朋友點適應..

原文章由 jessieoh 於 08-2-19 11:30 發表

今日又凍番, 昨晚都好暖吓  

醒目開學勳章

早晨呀!!
‹ 上一主題|下一主題