用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南N班面試
樓主: carmenleung
go

九龍塘迦南N班面試 [複製鏈接]

原文章由 靚太太 於 08-2-5 01:19 發表
請問你住邊區,我都想同BB報n1班,但我住油塘我驚BB返學set校車會好遠!唔知你有無lee個煩惱呢!

我諗我唔會俾呀仔n1搭校車喇, 驚佢太細有危險都唔識避, 所以宜家仲諗緊接返學放學問題.:(

原文章由 ahschan 於 08-2-5 09:55 發表
我個仔會讀金巴倫0個間架!  
其實兩間最大既分別就係全日制同半日! 因為窩打老道0個間n1就有上午班,不過一升上k1就冇架啦! 咁如果你冇打算俾bb 繼續讀, 咁就可以不理啦, 如果都有打算in case bb都好開心, 想繼續0係 ...

Thanks 呀, 其實我諗住俾佢n1半日先再試下考其他k1,因佢係超細仔(12月尾), but if佢資質差就讀多一年n1做大仔, 咁就會讀全日law, 咁金巴倫個校舍係咪新D同大Dga?

HI I'm 0612 mama, but my son had his interview a few mths ago, and they had accept him as 插班生 already.
原文章由 eshiro 於 08-1-24 12:13 發表
huh? already ask you to interview?  my baby is 13 months and the teacher said will arrange interview around March as baby is still too little bor................

回覆 #1 panhmc 的文章

吓!!! 我 bb 都係0612 喎, 都想讀迦南n1, 要幾時報名呀???

原文章由 vivilamma 於 08-2-11 15:53 發表
吓!!! 我 bb 都係0612 喎, 都想讀迦南n1, 要幾時報名呀???

我都係十二月左右報, 一月就通知interview, 我都覺得好似快.

回覆 #1 TaTa83 的文章

咁你bb 幾時返學呀? 都係0612 出世? 係咪依家讀n1 到0909, 就讀k1, 如果考唔到心儀幼稚園就讀多年n1, 1009先讀k1?咁讀兩年半n1 咪好耐攞?

請問有邊個係1月26日面試的,已經收到取錄信的?

原文章由 vivilamma 於 08-2-12 11:04 發表
咁你bb 幾時返學呀? 都係0612 出世? 係咪依家讀n1 到0909, 就讀k1, 如果考唔到心儀幼稚園就讀多年n1, 1009先讀k1?咁讀兩年半n1 咪好耐攞?

係呀, 我諗住先讀09年下學期半年n1先, 睇讀成點, 如果跟到就試考心儀既k1 law, 如果考唔到都係讀多一年n1先, 等佢做大仔law.Anyway, 好似今年就要報定k1喇.(因為係超細B,0612仲係月尾個隻)

原文章由 carmenleung 於 08-2-15 16:44 發表
請問有邊個係1月26日面試的,已經收到取錄信的?

我係26/1 in ga, 二月頭收到取到錄信, 封信個issue date 係31/1.

但我收唔到信,不知是否rejected左呢?不過面試果日個老師話是否取錄都會寄信的,而我又未收到,咁即係點呢?
原文章由 TaTa83 於 08-2-16 00:20 發表

我係26/1 in ga, 二月頭收到取到錄信, 封信個issue date 係31/1.

原文章由 carmenleung 於 08-2-16 01:05 發表
但我收唔到信,不知是否rejected左呢?不過面試果日個老師話是否取錄都會寄信的,而我又未收到,咁即係點呢?

你試打去迦南問?可能寄失呢.我係考窩打老道個間喎, 你係咪呀?

[ 本文章最後由 TaTa83 於 08-2-16 13:38 編輯 ]

我想問窩打老道同金巴倫道迦南邊間校舍大D同環境好D呀?我今日參觀過窩打老道個間先生話n1班只係得地下個兩間課室同出面個playground, 望落唔算好大, 但係遠望金巴倫道校舍好似個playground大D同靚D, 唔知入面係咪一樣呢?

我係in金巴倫道果間,校舍真係好大,反而我未去過窩打老道果間喎!
原文章由 TaTa83 於 08-2-16 13:23 發表

你試打去迦南問?可能寄失呢.我係考窩打老道個間喎, 你係咪呀?

我都係in金巴倫道果間 (26/1), 但都未收到信. 不過如果收, 都唔知交唔交留位費好, 因為藍田果間迦南已經收左佢, 但我就比較鐘意金巴倫道果間校舍, 但我地住將軍澳, 返藍田會比較近, 我驚佢咁細個搭咁遠校車會辛苦 ...

原文章由 carmenleung 於 08-2-16 15:56 發表
我係in金巴倫道果間,校舍真係好大,反而我未去過窩打老道果間喎!

回覆 #7 TaTa83 的文章

我都報了迦南, 叫我bb 19/4 去 in, 請問 in d 乜?

siu_mei,

我都係住TKO的, 你BB幾大呀, 我仔仔係0703o既 BB, 我都想幫阿仔報迦南n1呀 (09年讀), 想問o下九龍塘 & 藍田分校有何分別? 為何很多人會揀九龍塘分校呢?

Hi, 我係0610媽咪, 我幫個仔報了麗港城迦南N1, 已通知 8/3 interview, 請問佢地interview會問咩架? 需要留意同準備d咩呢?
煩請告知!~

Just received an offer letter from金巴倫道, but pm class only.

[ 本文章最後由 Aubaby 於 08-2-18 19:09 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題