用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P2A 家長互助站
樓主: w+w
go

08-09 P2A 家長互助站 [複製鏈接]

原文章由 w+w 於 07-9-20 17:53 硐表
請幫幫忙, 有冇家長知今天的eng penm 的字?

F, f, four ????, funny

謝謝

w+w

我囡囡都是寫F,f,four,funny咋﹗

wendy 第三個寫了 four talles, 所以我知道一定錯, 我覺得是
four tables, 你再問下亞囡是不是

按照之前做的方式, 應該有一件物件跟著的

原文章由 Pilotman 於 07-9-20 18:27 硐表

w+w

我囡囡都是寫F,f,four,funny咋﹗

wendy個本原來係書包, 我仲以為係作業, 但係焯新個本就係
wendy 個書包, 我打開你仔仔的作業, 他已曾經做對過, 但係又刷佐, 叫他明天第一時間提wendy還給他,  我會吩咐wendy第一次間給他的.

真你萬分抱歉, wendy 抵打

原文章由 w+w 於 07-9-20 18:05 硐表
den01,

唔好意思呀, wendy拿錯焯新的數學書, 因為今天要做p.14-16, 唯有交換做啦.

ok or not??????????

"four tables" is correct.

原文章由 w+w 於 07-9-20 18:37 硐表
wendy 第三個寫了 four talles, 所以我知道一定錯, 我覺得是

唔該晒!!!

原文章由 goodkids 於 07-9-20 19:02 硐表
"four tables" is correct.

W+W
唔好意思,你D問題答唔到你,因在網上我通常只會在早上同10點後才出現,所以你今日個問題剛剛才睇到,不過好彩有GOODKIDS咋,如果唔係就
不過你都好犀利喎,都估中左喎,如果冇人答你,你可以電我,希望幫到你啦

原文章由 w+w 於 07-9-20 18:37 硐表

HI W + W

對不起, 我剛剛先上來,唔怪得昨晚唔見咗本數學書啦,問阿囝又話比老師收咗, 真係比佢激死,但我昨晚又唔見WENDY本書,點解, 咁WENDY個本去咗邊到.

DEN01

原文章由 w+w 於 07-9-20 18:57 硐表
wendy個本原來係書包, 我仲以為係作業, 但係焯新個本就係
wendy 個書包, 我打開你仔仔的作業, 他已曾經做對過, 但係又刷佐, 叫他明天第一時間提wendy還給他,  我會吩咐wendy第一次間給他的.

真你萬分抱歉, wendy 抵 ...

HI PILOTMAN

等我今晚問吓阿囝,知唔知道你囡囡係邊個先,我真係比個仔激死,昨天佢唔知點解又攞番個美勞袋回屋企,真係其怪,問佢話老師MS KONG (教英文)叫攞番,我己經寫咗張便條紙問老師,希望會覆我發生咩是啦

你囡囡會參加咩課外活動,我仔第1參加拉丁舞,第2就係乒乓球.

DEN01

原文章由 Pilotman 於 07-9-20 18:22 硐表

DEN01

你們好﹗多謝你們的分享﹗我囡囡英文名叫angel,第六組
今天老師終於都收了我囡囡的美勞袋了,她說是放在locker內,但沒有鎖的。

原文章由 den01 於 07-9-21 13:42 硐表
HI PILOTMAN

等我今晚問吓阿囝,知唔知道你囡囡係邊個先,我真係比個仔激死,昨天佢唔知點解又攞番個美勞袋回屋企,真係其怪,問佢話老師MS KONG (教英文)叫攞番,我己經寫咗張便條紙問老師,希望會覆我發生咩是啦

你囡囡會參加咩 ...

請問, 英文 Backpack 句子. 是 What's it? or What's this?

HI PILOTMAN

你囡囡會參加咩 ...

Den01

Hi!
我囡囡報咗活動首選是中國舞,其次是非洲鼓。
但我很想知學校有沒有限制每個學生可參加多少個活動?
囡囡告知今天轉咗位,由第6組轉去第4組,
其他同學都有轉位。

PILOTMAN

HI!係咩,轉咗位,等我今晚問吓仔先,唔知會唔同你個囡囡一組呢

w+w & YIUYO
坐邊到呀,你地小朋友?

DEN01

原文章由 Pilotman 於 07-9-21 17:42 硐表

Den01

Hi!
其他同學都有轉位。 ...

Hi Candyocean,

bp ex. 寫的句子是與 bp color worksheet 一樣.

原文章由 candyocean 於 07-9-21 17:12 硐表

請問, 英文 Backpack 句子. 是 What's it? or What's this?

原文章由 Pilotman 於 07-9-21 05:42 PM 硐表

Den01

Hi!
其他同學都有轉位。 ...

初步只派一個活動,但学校話如果有位剩,就会再通知。

den01

係呀,星期五阿仔都有同我講轉左組,佢由第四組轉左去第六組呀
w+w個孫女應該轉左去第一組(阿仔話咋)w+w請confirm

原文章由 den01 於 07-9-21 18:01 硐表
PILOTMAN

HI!係咩,轉咗位,等我今晚問吓仔先,唔知會唔同你個囡囡一組呢

w+w & YIUYO
坐邊到呀,你地小朋友?

DEN01

den01
我剩係唸住報拉丁咋喎,唸住其他想的同拉丁撞時間,所以冇唸到會報其他tim,你的提醒,真係要再睇睇先

HI PILOTMAN

你囡囡會參加咩 ...

原文章由 yiuyo 於 07-9-23 00:49 硐表
den01

係呀,星期五阿仔都有同我講轉左組,佢由第四組轉左去第六組呀
w+w個孫女應該轉左去第一組(阿仔話咋)w+w請confirm

早晨 ,主祝福你們,Wendy轉左第一組。:)

hi  各位

我問咗啦,我個仔都係坐第五組,只係轉咗位置,問佢知唔知道全組小朋友名字,佢話未知

你地D小朋友已經小學的生活未? 我個仔就好鍾意啦,不過佢話好忙

DEN01

HI YIUYO

我都是想報一樣學架, 我睇NOTICE話如果個樣野多人報,就可能要抽籤,所以最好填多幾個,唔知啱唔啱. 我報晒平日個D活動,因我仔星期六冇時間,要學游水,珠算同埋彈琴,所以星期六就沒有我地份,我都好想學小提琴同非洲鼓,時間真係唔夾,只好放棄啦.

1) 拉丁舞
2) 乒乓球
3) 口琴
4) 3D & 2D ART

咁你呢,如果拉丁舞滿咗,會學咩 ?

DEN01

原文章由 yiuyo 於 07-9-23 01:05 硐表
den01
我剩係唸住報拉丁咋喎,唸住其他想的同拉丁撞時間,所以冇唸到會報其他tim,你的提醒,真係要再睇睇先

den01
我今日先俾左份表阿仔交咋(睇錯左,以為今日交),完來明日知結果喇,希望冇影響到阿仔喇
我都好想阿仔學小提琴,不過都礙於星期六所以同你一樣放棄左

我只填左1.拉丁 2.田徑

其實田徑係我最尾加落去架,後尾知道可能會抽,希望大家都可以抽到啦,如果唔係我又要出面搵,真係麻煩喇

我都知你阿仔冇轉組呀,那日問阿仔,佢有話我知呀

原文章由 den01 於 07-9-24 12:13 硐表
HI YIUYO

我都是想報一樣學架, 我睇NOTICE話如果個樣野多人報,就可能要抽籤,所以最好填多幾個,唔知啱唔啱. 我報晒平日個D活動,因我仔星期六冇時間,要學游水,珠算同埋彈琴,所以星期六就沒有我地份,我都好想學小提琴 ...

HI YIUYO

我唸拉丁舞應該冇咩男仔報名,我地兩個仔機會好大,但有D唔明白,拉丁舞開始是3:10 -4:10 ,咁即是沒有最後個一堂多D,會唔僧有影響呢,唔知有冇校車搭呢

DEN01

原文章由 yiuyo 於 07-9-24 12:39 硐表
den01
我今日先俾左份表阿仔交咋(睇錯左,以為今日交),完來明日知結果喇,希望冇影響到阿仔喇
我都好想阿仔學小提琴,不過都礙於星期六所以同你一樣放棄左

我只填左1.拉丁 2.田徑

其實田徑係我最尾加落去架,後尾知道可能會抽,希 ...
‹ 上一主題|下一主題