用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 培正2007年中學會考成績
樓主: ob1
go

培正2007年中學會考成績 [複製鏈接]

原文章由 sally.cc 於 07-8-31 23:39 硐表
FUNG12345
真係? 5年前我老師都話佢band2
同埋, 我有本2003定2004明報本書, 佢都係收9成band1
依家真係100%? 我又唔覺佢好左, 吸引多左band1學生去讀
大角咀聖方濟vs石硤尾銘賢
FUNG12345
銘賢, 起碼成績好d先

你 ...

我好唔想話你低能
自己搵下資料先嘈啦, 晒我時間
http://www.sfxc.edu.hk/get.php?file=sfxc_annualreport.pdf
a-c%4成都冇, 3成左右
銘賢有4x%, 自己去睇佢份school report

你咁鍾意話我錯, 你搵下證據得唔得?
次次都要我講番你點錯

原文章由 sally.cc 於 07-9-1 02:40 硐表

英華家長又想用呢d回應轉移視線!永遠冇人會揾到資料!又係果句!衹有你知?

咁都叫搵唔到, 就算啦

唔該你唔好再斷章取義
cut其中一d出黎就話我

原文章由 sally.cc 於 07-9-1 03:08 硐表

我可以同你英華家長講,所有對話都有標題、日期、時間、連結,所有被英華家長無理、無數據、理據批評學校,各位名校家長係可以隨意就搜尋得到! ...

你係鍾意話冇咪冇囉
比較唔等於批評

原文章由 ob1 於 07-9-1 01:15 硐表

呵!呵!呵!討論了咁耐,再討論真是沒完沒了,讓我來一個總結吧!
以下為培正今年會考成績與其他學校之比較:

培正(一般學校!)
英華(著名英中?)
陳樹渠(著名中中!)
9優
2人
0人
0人
8優
3人
0人
0人
7優
1人
0人
0人
6優
6人
0 ...

連著名中中陳樹渠都作比較,佩服,佩服。幾時有時間總結吓同著名英中DGS比較吓!!等我哋D家長能更了解培正嘅學術水準有幾咁犀利!!

原文章由 FUNG12345 於 07-9-1 12:32 硐表

你係鍾意話冇咪冇囉
比較唔等於批評

Fung12345同學:
我也好奇一問,今年理科生最小幾多分可原校就讀呢?我也想看看跟校內家長說的是否一樣!(我祇是好奇)你應該會知道的罷.....

原文章由 cwpge1983 於 07-9-1 18:02 硐表

連著名中中陳樹渠都作比較,佩服,佩服。幾時有時間總結吓同著名英中DGS比較吓!!等我哋D家長能更了解培正嘅學術水準有幾咁犀利!!

培正是(一般學校),無意同女拔比較。培正摘A率、優良率、合格率、拔尖數目高得過既學校,只是一般二打六學校而已。

女拔、英華同樣號稱傳統名校、著名英中,比較這兩間學校不是更好更有代表性嗎?其出來之數字將更富戲劇性、啟發性、驚嚇性、震憾性、娛樂性、冇人(拔尖數目)性,對不對?你多次無故提起女拔,相信對女拔一定認識很深,由你比較女拔、英華相信最好不過,對不對?

至於著名中中陳樹渠我所知不多,從朋友處得知他與英華有一些相同的地方,我只他們是同是深水埗區,同具如名度,而陳樹渠是直資,英華同樣又將轉直資,陳樹渠及英華今年同樣冇人拔尖,相同之處頗多,至於這兩間學校摘A率、優良率、合格率我並不了解,相信要到該兩校畢業禮才公佈其成績才,如你有這兩校全面數據資料請拿出參考參考,比較、比較。謝謝!!

培正(一般學校!)
英華(著名英中?)
陳樹渠(著名中中!)
9優
2人
0人
0人
8優
3人
0人
0人
7優
1人
0人
0人
6優
6人
0人
0人

原文章由 FUNG12345 於 07-9-1 02:11 硐表

你明唔明咩係全面比較呀?

我唔明咩係全面比較呀!請示範一次全面比較培正、英華、陳樹渠,好讓吾輩見識、見識。你分析學校分析得咁好,唔好話比我聽你冇全面數據啊!

培正(一般學校!)
英華(著名英中?)
陳樹渠(著名中中!)
9優
2人
0人
0人
8優
3人
0人
0人
7優
1人
0人
0人
6優
6人
0人
0人

本人本來無意將培正、英華作比較,只是Fung12345較早前以英華學生身份,走入(培正小一有結果)討論區,在毫無全面資料、數據下,無故將培正抹黑、誤導、狂踩。唔識嘢又要死撑(都幾搞笑),本人在此只是將其指正、指正而己,如對討論區各人仕引起不便,敬請見諒。

培正小一有結果討論區:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=874849&extra=page%3D1&page=2

英華成績不斷下趺是事實,是不爭的事實! 自稱英華學生的"fung1234..."應知恥近乎勇,用功溫習吧!

此人不斷拉其他學校落水,只會惹其他家長對英華不滿增加。

英華成績愈來愈不理想是事實,根本不需討論。收筆吧。

'

原文章由 ob1 於 07-9-2 10:21 硐表
本人本來無意將培正、英華作比較,只是Fung12345較早前以英華學生身份,走入(培正小一有結果)討論區,在毫無全面資料、數據下,無故將培正抹黑、誤導、狂踩。唔識嘢又要死撑(都幾搞笑),本人在此只是將其指正、指正而己,如對討 ...

我點將培正抹黑、誤導、狂踩呀?
係果次有人問德望好定培正好, 我話德望好
你post個10a表出黎, 但個表冇英華而現實係有, 我先提到英華
跟住係你狂鬧英華

唔識嘢又要死撑(都幾搞笑),本人在此只是將其指正、指正而己
好似完全相反喎, 不嬲只係強調培正點多名人, 其他野比都唔比

原文章由 samdad 於 07-9-2 11:49 硐表
英華成績不斷下趺是事實,是不爭的事實! 自稱英華學生的"fung1234..."應知恥近乎勇,用功溫習吧!

此人不斷拉其他學校落水,只會惹其他家長對英華不滿增加。

英華成績愈來愈不理想是事實,根本不需討論。收筆吧。

...

點事實呀
今年已好過上年, 唔好亂講好唔好

你話我拉其他學校落水, 我幾時係冇人問既情況下比較其他學校先

原文章由 ob1 於 07-9-2 10:20 硐表

我唔明咩係全面比較呀!請示範一次全面比較培正、英華、陳樹渠,好讓吾輩見識、見識。你分析學校分析得咁好,唔好話比我聽你冇全面數據啊!

培正(一般學校!)
英華(著名英中?)
陳樹渠(著名中中!)
9優
2人
0人
0人
8 ...

點解你唔比下平均a數目, 優良率, .....呀? 咁點叫全面
同埋點解唔比較一下近年成績? 係唔係因為英華好d所以唔比呢?
培正: http://www.lighterspc.com/talk728.html

英華:
06全體摘優率: 7.5

05全體摘優率: 9.8
06全體優良率: 43
05全體優良率: 49
04全體優良率: 49
03全體優良率: 53
特登計埋出黎
我相信我呢個比較應該會全面d, 全間學校計

[ 本文章最後由 FUNG12345 於 07-9-2 13:08 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題