用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請家長分享叩門秘笈
樓主: 多士姊姊
go

請家長分享叩門秘笈 [複製鏈接]

Re: 請家長分享叩門秘笈

一樣的天空 寫道:
家長存根嗰張會比番, 放心. 我阿仔已派咗番來 :

[quote]
BB200200 寫道:
Thanks !! leema

唔好意思, 仲有一個問題 -- 我之前填左30間中學個張表, 係咪學校唔比番     因為到而家佢地介未比番我  
[/quote]

我都收左 .

收到朋友來電 , 話派位只用2次呈分試 , 是否屬實 ?
但打過比教統局問 , 告知是用三次計 .

以往都係用三次計, 但係今年話各小學可以決定呈2次或者3次喎, 我地小學就話用三次, 唔知有無其他學校唔同。
ruby2004 寫道:
我都收左 .

leema 寫道:
以往都係用三次計, 但係今年話各小學可以決定呈2次或者3次喎, 我地小學就話用三次, 唔知有無其他學校唔同。
[quote]
我都收左 .

[/quote]

口甘 就 C 啦 , 亞女話第三次試好易 , 但唔通間間學校第三次試都係好易 ?
我都明 , 唔通教統局個職員話比我聽用2次咩     

我哋嗰間用三次, 所以第三次呈分試之後升咗banding
報两次好似冇咁公平
leema 寫道:
[quote]
我都收左 .

[/quote]

一樣的天空 寫道:
我哋嗰間用三次, 所以第三次呈分試之後升咗banding
報两次好似冇咁公平
[quote]
leema 寫道:
[quote]
我都收左 .

[/quote][/quote]

係呀 , 我都好希望第三次升banding架  :cry:

familychan

多謝你.  我們選校時已家下目標, 只向首三個志願學校叩門.

希望一切順利, 到時有好消息必與你分享.

:

我呀女第三次呈分都高咗呀
不過呀女話係佢d同學懶散咗,因為好多考到直資lu喎,所以冇咁緊張個exam.  :wink: 咁都好起碼可以幫到未上岸d學生呢   

各位媽咪:

請問叩門時,除帶齊一切成績及活動資料外,是否也要預備叩門信呀,如果要,請問有無sample可參考?     
‹ 上一主題|下一主題