用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 私補哥哥補到超晒時,各位會唔會主動叫停咖 ...
樓主: par3186
go

私補哥哥補到超晒時,各位會唔會主動叫停咖 [複製鏈接]

Re: 私補哥哥補到超晒時,各位會唔會主動叫停咖

大豬既老婆
大豬既老婆 寫道:
其實我覺得一開始講清楚就最好
如果會補錢既﹐ 就同補習哥哥/姐姐講話會補
但希望過鐘既時候同家長講一聲先
如果筆直有限﹐ 甘就同距講明﹐ 超時無補水
對大家都公平

:wink:  :wink:  :wink:

都系自己衰貪心先既
系啦
都系同佢講清楚好d既
最衰琴日仲同佢講左一星期補多一日tim
而加佢咁呃我鐘
我有小小唔份氣tim

唉....琴晚到而加都系"銀"住tim
比較同計較都一樣令自己唔開心

[quote]
lanlan1016 寫道:
我兩位小朋友加起來有四位補習老師
(因時間問題,所以要不同補習老師)

每位老師我都準備一本薄登記,上課前我會寫清楚:
-補什麼,如對功課,溫什麼書.
-時間及費用,如 7:00-8:00 HK$80.00

那就算補多時間我都不會付款.
如時常都會補多20-30分鐘我會加補習費.

你既意思系米好似學校手冊咁
要他每次來去時都要簽下時間及日期
再有一欄可能系我同佢既通訊呢
然後洗唔洗每次都叫佢寫評語又或者系意見呢

其實我真系有些少要求咖
不過一時又諗唔起wor
又唔好意思人地次次0黎又有d要求或覺得佢咁做呀仔唔入腦咖.......(其實我最清楚呀仔點先入腦同埋治到佢加馬)
所以成日都系屈住屈住

系米真系可以咁咖

仲有...我想問你們通常一個星期補幾天每次幾個鐘咖 (中英數)

不好意思....因為我第一次請私補想各位比下意見     
比較同計較都一樣令自己唔開心

我兩個小朋友一至五都補,每天一小時.

(主要對功課及備課,如對了什麼功課我會加記號,
  要看他們程度,因之前有一個大學生讀師範,日後教中學英文 , 多次對功課( 小五英文)10題可錯4-5題),而好多大學生也有同一問題.

‹ 上一主題|下一主題